Wyjazd nad morze - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2005-07-07 23:46:47, pyrekcb pisze:
Zależy kto czego oczekuje.... Ja byłem w czerwcu, tłumów zero, woda jak na czerwiec chyba w miarę (można było sie przekąpać). Nie rozumiem z tymi uliczkami? W sumie Karwia, to nie wielkie miasto i ciężko oczekiwać, żeby wszędzie można było dojść chodnikiem. Jakiegoś strasznego "zakurzenia" (oprócz mojej głowy, z której czasem się kurzyło ), nie zaobserwowałem.

No wlasnie - byles przed sezonem. My bylismy w sierpniu. Ludzi multum, nie mozna bylo pokoju znalezc. Kazdy przejezdzajacy samochod wzburzal tumany kurzu z tych uliczek - samochody zaparkowane bezposrednio przy nich mialy na sobie gruba warstwe pylu.
Dojsc mozna wszedzie i to bez problemu, fakt. Do morza blisko, zjesc jest gdzie i to smacznie - pod tym wzgledem faktycznie ok, chociaz w kolejkach trzeba bylo wystac swoje... dlugich kolejkach

Dzięki za rady. A co do godziny wyjazdu - postaram się wyjechać z domu ok 6 rano, więc licze, że jeszcze nie bedzie takich korków na trasie.

to akurat czas na największe korki na odcinku Gdynia-Półwysep
szczególnie w weekend

Cytat:
2005-07-08 08:28:11, draco_pl pisze:
Dzięki za rady. A co do godziny wyjazdu - postaram się wyjechać z domu ok 6 rano, więc licze, że jeszcze nie bedzie takich korków na trasie.

i tu mozesz byc w błedziebo zrana do popołudnia(czyli tak do 14)jest chyba najwiekszy ruch:-/ja naszczescie wyjezdzam z mojego miasta gdzies koło 01;00 a mam nadzie ze bedziemy namiejscu gdziens na 11:00 wiec ładny czas bedziemy jechac o ile korków niebedzie:]

Kto ma namiary na dobrą kwaterę na 2 osoby nad morzem od18 do 31 sierpnia?

Przepraszam-chodzi o lipiec.

Witam:0
Może i ja się dołączę--planuję wyjzd nad morze ok. 7 sierpnia , powrót 14. Mam w planach zachodnie wybrzeże tj. od Kołobrzegu do Świnoujścia. I tu moja prośba: zna ktoś w tamtych okolicach jakąś mniejszą miejscowość, gdzie ceny są znośne i wogóle jest ok? Chciałbym przy okazji zobaczyć to i owo czyli m.in. pozostałości po II wojnie(to mój konik ). Jak ktoś może mi pomóc--będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
Sylveriush

Sylvek, od kołobrzegu jakieś 15km w strone Władysławowa jest takie małe miasteczko USTRONIE MORSKIE, jeżdż tam co roku super sprawa, nigdy tam jakiś cen kosmicznych nie było, w porównaniu z Władysławowem, Kołobrzegiem czy Łębą było dużo taniej, ładna okolica tylko że z wojny to nic tam nie będzie.

Stanko, krajanie( ), dzięki za radę. Jeśli ktoś jeszcze mógłby mi coś podpowiedzieć-- będe wdzięczny.

Pozdrawiam
Sylveriush

Cytat:
2005-07-08 22:10:34, Rysiek2 pisze:
Kto ma namiary na dobrą kwaterę na 2 osoby nad morzem od18 do 31 sierpnia?

Ja mam w tym czasie wynajęty pokój za 30zł w Łebie. Jeśli coś takiego Ci pasuje daj znać

[ wiadomość edytowana przez: basis dnia 2005-07-09 19:25:35 ]

DeeJay & Caroline od 26 lipca do 4 sierpnia będziemy we Władysławowie

Byłem w Karwii już setki razy i szczerze powiedziawszy to straszna wiocha ta Karwia - bez urazym ale poza plażą i jedną ulicą to NIC tam nie ma.........
A wczoraj własnie wróciłem z Władysławowa (obok Karwii)....
Mieszkałem w prywatnej kwaterze i płaciłem 25pln za osobę - miałem TV, lodówkę i czajnik bezprzewodowy, niestety łazienka wspólna na korytarzu)
A żarcie jakie we Władku tanie! Pół kurczaka z rożna + frytki + bukiet surówek = 12pln i to wszystko w takich ilościach podane że bęben ci pod koniec jedzenia puchnie! ....albo wielka pizza tylko za 10pln i samemu ciężko ją zjeść.... coś niesamowitego... POLECAM "BAR POD SOSNĄ" - najtańsze i najbardziej zajebiste żarcie w całym Władysławowie!

A trasa jest strasznie prosta: wyjeżdżasz z Warszawy trasą 7 i jedziesz nią cały czas prosto aż dojedziesz do Gdańska....
Po dojechaniu do Gdańska zaczyna się trochę "schodów", ale uważnie patrząc na drogowskazy nie będziesz miał żadnego problemu z dojazdem do Karwii..... jak będziesz w Gdańsku to poprostu jedź według drogowskazów które kierują cię na obwodnicę trójmiejską, Hel, Władysławowo itp....
Ja z Warszawy wyjechałem o 6:00 w niedzielę, a we Władysławowie byłem o 11:00.... to było dokładnie 400km w jedną stronę..... im wcześniej wyjedziesz tym szybciej dojedziesz bo mniejszy ruch bedzie i na mniej patroli się natniesz.... o temperaturze powietrza już nie wspomnę bo to oczywiste..... w Gdańsku dostałem mandat 400pln i 10pkt karnych bo ograniczenie było 50 a ja jechałem 101. Ogólnie na trasie 7 jest makabryczna wręcz ilość "chłopców radarowów" więc obserwuj uważnie czy kierowcy z naprzeciwka nie mrugają światłami....
Jedyne roboty drogowe jakie są na tej trasie to w okolicach Elbląga jakiś most robią i jest zwężenie, ale niepowoduje to korków....
Wracałem do Warszawy z kolei w piątek wieczorem i to był mój błąd, bo jechałem 2 x dłużej niż do Władysławowa..... korki jak skurw....

Co warto zwiedzić?

Władysławowo:
-wieża widokowa w porcie
-port (rejsy statkami)
-wesołe miasteczko

Hel:
-port (resjy statkami)
-muzeum rybackie (przy porcie)
-latarnia morska (niestety widoki podziwiać można tylko przez szybę, nie ma wyjścia na balkon zewnętrzny)
-słynne "fokarium" odradzam bo straszna lipa

Gdańsk:
-stare miasto (a w nim słynny żuraw i fosa pod nim płynąca + rejsy statkami na Westerplatte)

Sopot:
-słynne molo (a na nim pokaz figur woskowych + rejsy statkami)

Gdynia:
-słynny port (a w nim zwiedzanie statków pasażerskich i wojennych + słynne akwarium)

Przylądek Rozewie (obok Karwii):
-latarnia morska widoczna po prawej stronie z plaży w Karwii - podaruj to sobie bo można wejść tylko do połowy na pierwszy balkon z którego nawet moża nie widać - kompletna porażka

Jastarnia:
-a tuż przed nią loty widokowe samolotem nad półwyspem Helskim (50pln od osoby - zdecydowanie polecam!)

Jak będziesz miał jakieś problemy lub pytania w czasie wyjazdu to dzwoń:
601-327-880

TRASA do Karwii z Wawy w formie fotek JPG

[ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2005-07-09 21:23:13 ]

nieno kachaniwidze ze duzo osób bedzie w tym samym czasie w władysławowie wiec trzeba to wykorzystac jakis mini zlocik?hehehe

Wszyscy się zachwycają Władysławowem, a ja jakoś niespecjalnie.
Ostatnio w ramach odmiany byłem tam 2 lata temu. W porównaniu do Pobierowa (dla mnie polskie morze to tylko Pobierowo) to Władysławowo jest miejscowością o zdecydowanie mniej wakacyjnym klimacie (choć zależy czego ktoś oczekuje...) Drętwo, rozległo, ciasna plaża, praktycznie brak życia nocnego i jakoś tak dużo.. ślązaków z dużymi rodzinami (bez urazy).
Pobierowo to masa knajpek z zespołami muzycznymi grającymi nowości, świetne jedzenie, życie na ulicach do 5 rano, przyjaźni miejscowi itd. Owszem drogo, ale ma to swój klimat. (nie zapomne widoku sprzed kilku lat: wjazd do Pobierowa, pola, pola, las, nagle wakacyjne życie, a z przeciwka majestatycznie jedzie sobie ferrari.. stare ale prawdziwe... taka polska riviera ) Taraz po powiększeniu rodziny wakacyjne pewnie potrzeby mi się zmienią ale chyba w tym roku hmm... góry papierów n abiurku i morze.. może za rok... a poważnie to z niemowlakiem morze w tym roku musze odpuścic ale za rok już pojedziemy w trójkę
polecam Pobierowo! a w Władysławowie, jak ktoś już musi, to polecam pensjonat Luna

Cytat:
2005-07-09 22:40:54, Janow pisze:
Wszyscy się zachwycają Władysławowem, a ja jakoś niespecjalnie. Ostatnio w ramach odmiany byłem tam 2 lata temu. W porównaniu do Pobierowa (dla mnie polskie morze to tylko Pobierowo) to Władysławowo jest miejscowością o zdecydowanie mniej wakacyjnym klimacie (choć zależy czego ktoś oczekuje...) Drętwo, rozległo, ciasna plaża, praktycznie brak życia nocnego i jakoś tak dużo.. ślązaków z dużymi rodzinami (bez urazy). Pobierowo to masa knajpek z zespołami muzycznymi grającymi nowości, świetne jedzenie, życie na ulicach do 5 rano, przyjaźni miejscowi itd. Owszem drogo, ale ma to swój klimat. (nie zapomne widoku sprzed kilku lat: wjazd do Pobierowa, pola, pola, las, nagle wakacyjne życie, a z przeciwka majestatycznie jedzie sobie ferrari.. stare ale prawdziwe... taka polska riviera ) Taraz po powiększeniu rodziny wakacyjne pewnie potrzeby mi się zmienią ale chyba w tym roku hmm... góry papierów n abiurku i morze.. może za rok... a poważnie to z niemowlakiem morze w tym roku musze odpuścic ale za rok już pojedziemy w trójkę polecam Pobierowo! a w Władysławowie, jak ktoś już musi, to polecam pensjonat Luna

niewiem gdzie ty byłes i jak długo ale ja jestem stałym bywalcem we władysławowie od 4 lat i przyznam z reku na sercu ze zycie tam sie zaczyna dopiero gdzies koło 22 bo rano te miasto wyglada jakby tam nibyło zywej duszya wieczoremto na serio dyska na dysce i tylko ma sie problem gdzie spojrzec(tyle fajnych dziewczyn)i gdzie sie bawic bo tyle tam tego jest

Każdego dnia będę moczył grzeszne cielsko na plaży w Centniewie.
Jak ktoś zobaczy Esperaka z Gliwic na parkingu i bedzie miał ochotę na małe bezalkoholowe to proszę wsadzić kartkę za wycieraczkę ... postaram sie być! Znak rozpoznawczy to dwójka rozkosznych chłopaków, których wsazędzie pełno!
Wszystkim Wam życzę cudownych wakacji i jak najwięcej spotkań w klubowym gronie!!!

Cytat:
2005-07-09 21:11:32, ŁUKASZ_GAJER pisze:
Byłem w Karwii już setki razy i szczerze powiedziawszy to straszna wiocha ta Karwia - bez urazym ale poza plażą i jedną ulicą to NIC tam nie ma.........

Jak napisałem - zależy, kto czego oczekuje. Dla mnie taka "wiocha" jest super, bo nie szwędałem się po nocach, Jasiek miał spokój do spania, etc.
Ale jak ktos jedzie "się pobawić", to rzeczywiscie lepiej pomyśleć Jastarni, Władku czy innej Juracie...
Cytat:
A wczoraj własnie wróciłem z Władysławowa (obok Karwii).... Mieszkałem w prywatnej kwaterze i płaciłem 25pln za osobę - miałem TV, lodówkę i czajnik bezprzewodowy, niestety łazienka wspólna na korytarzu) A żarcie jakie we Władku tanie! Pół kurczaka z rożna + frytki + bukiet surówek = 12pln i to wszystko w takich ilościach podane że bęben ci pod koniec jedzenia puchnie! ....albo wielka pizza tylko za 10pln i samemu ciężko ją zjeść.... coś niesamowitego... POLECAM "BAR POD SOSNĄ" - najtańsze i najbardziej zajebiste żarcie w całym Władysławowie!

Ja w czerwcu w Karwii też płaciłem 25, za małego nie było dopłaty, w pokoju łazienka, tv, lodówa, czajnik.
Ale można było wynająć już od 18 pln.

A żarcie.... - oceńcie sami!

Porcja za 11 pln-ów....

Pozdr. P.

Cytat:
2005-07-09 21:11:32, ŁUKASZ_GAJER pisze:
Jak będziesz miał jakieś problemy lub pytania w czasie wyjazdu to dzwoń: 601-327-880 TRASA do Karwii z Wawy w formie fotek JPG

Dzięki za informację i ofertę pomocy. W razie czego chętnie skorzystam.

Cytat:
2005-07-07 13:04:53, -JACO- pisze:
W ten weekend wybieram się najprawdopodobniej do Jastarni na 4 dni, zdam relację jak wrócę

ja jutro jade do Władysławowa i może zorganizujemy jakies spotkanko Jacku cio... ???

jak bedziesz na miejscu to pochwal sie jaka woda i jaka pogoda