Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
aleche Opel Corsa Gdańsk | 2003-12-09 13:43:00 Opel serwis Gdańsk. ul. Grunwaldzka...
Usługa generalnie zrobiona dobrze, ale co się wykłóciłam to moje... Ja nie wiem co to za czasy panują, facet myśli, że jak z samochodem przyjedzie kobieta do naprawy to mogą jej każdy kit wcisnąć.. phi, no może ale nie każdej. Ja się nie dałam... Pojechałam z corsunią, bo źle wchodził mi wsteczny, do tego podczas większego deszczu po lewej stronie znad sprzegła strużką płynęła woda. Czasem mocniej, czasem mniej w każdym badz razie bez szmatki i wylania wody z wycieraczki nie dałoby się jechać. Chyba szefo - stwierdził że trzeba wymienić jakąś czarna skrzyneczkę ( ?!? ) i w zasadzie to oni takiej pozycji w cenniku nie maja ale koszt bedzie około 800 ( !!! ) zł. Robota na dobre 3 godziny, ale moze mi zejść z 800 na 200 zł i postarać się zrobic to w godzinę...hihi...(sam sobie zaprzeczał) A-ha i jeszcze jedno - Mechanicy czegos takiego jeszcze nie naprawiali, ale byli na szkoleniu więc powinni wiedzieć jak to sie robi...Zbaraniałam w pierwszej chwili, na szczeście szybko oprzytomniałam i poszłam pogadać z chłopakami zajmującymi się naprawą. No i co sie okazało? że żadnej wymiany nie trzeba robić, wystarczyło tylko zasklepić mały otwór silikonem. Ludzie....szok. Oczywiście pokrzyczałam sobie troche...że nie jestem blądynką (bez urazy) żeby wierzyć że takie małe cos bedzie kosztowało 800 zł. Nie wiem, moze moja wzburzona mina i stanowczy ton sprawiły, że pan mógł zejść az o 600 zł w dół |
Kamil-tyche2 Opel astra F Wrocław | 2004-01-02 12:38:46 we wrocku na ul.dawida elektryk-mechanik do dupy nic nieumie robi wszystko na odpieprz a uwaza ze sie zna wiekszosc wyjerzdza niezadowolona on to moze naprawiac ciagniki !!!!!!!!!!!!!!!! |
HARR VECTRA EDITION 2000 Warszawa | 2004-01-21 11:55:24 SULEJÓWEK, UL. WIŚNIOWA - KOMBINATORZY
1. koledze w Fordzie Mondeo 1.8 TD po wymianie oleju do miski olejowej wkręcili świece samochodową, (chyba komuś była potrzebna śruba). nie wymienili tarczy sprzęgłowej, choć wzięli za to pieniądze. 2. W mojej Lagunie chcieli wymienic całą skrzynię biegów, mówili że są opiłki w oleju, że padło łożysko, skasowali 3 x po 50 zł za jakieś prostowanie blaszki pod lewarkiem, pojechałem do innego warsztatu, okazało sie że wszystko OK. - urawali mi w Lagunie kabelki od klocków hamulcowych, aby kontrolka pokazywała zużyte klocki, mimo że były zużyte zaledwie w 1/4. - w Omedze stwierdzili mi stukające szklanki, a przepuszczała uszczelka pod kolektorm wydechowym (stuki) - kiedyś kolega zapłacił z wymianę amortyzatorów. Oddali samochód, wzięli pieniądze, okazało się że NIE WYMIENILI !! Właściciel warsztatu, powiedział ze zapomnieli, zreflektował się i wymienił. - Vectrą juz tam nie pojade ... NEVER !!!!!!!! |
HARR VECTRA EDITION 2000 Warszawa | 2004-01-21 11:56:52 SULEJÓWEK, UL. WIŚNIOWA - KOMBINATORZY
1. koledze w Fordzie Mondeo 1.8 TD po wymianie oleju do miski olejowej wkręcili świece samochodową, (chyba komuś była potrzebna śruba). nie wymienili tarczy sprzęgłowej, choć wzięli za to pieniądze. 2. W mojej Lagunie chcieli wymienic całą skrzynię biegów, mówili że są opiłki w oleju, że padło łożysko, skasowali 3 x po 50 zł za jakieś prostowanie blaszki pod lewarkiem, pojechałem do innego warsztatu, okazało sie że wszystko OK. - urawali mi w Lagunie kabelki od klocków hamulcowych, aby kontrolka pokazywała zużyte klocki, mimo że były zużyte zaledwie w 1/4. - w Omedze stwierdzili mi stukające szklanki, a przepuszczała uszczelka pod kolektorm wydechowym (stuki) - kiedyś kolega zapłacił z wymianę amortyzatorów. Oddali samochód, wzięli pieniądze, okazało się że NIE WYMIENILI !! Właściciel warsztatu, powiedział ze zapomnieli, zreflektował się i wymienił. - Vectrą juz tam nie pojade ... NEVER !!!!!!!! |
HARR VECTRA EDITION 2000 Warszawa | 2004-01-21 12:37:31 JESZCZE JEDEN PRZYKŁAD ...
wprawdzie to nie warsztat, lecz autoryzowany komis przy salonie firmowym OPEL AUTO-ŻOLIBORZ w Warszawie. Kupili na przetargu z firmy farmaceutycznej auta służbowe, jednym z nich - Renault Laguną jeździł wcześniej kolega, auto miało ok. 130.00 km przebiegu, lecz ostatni wpis w książce serwisowej był przy ponad 80.000 km przebiegu. Komis zakupił auto z firmy, i cofneli licznik na niewiele ponad 80.000 km, tak aby wyglądało że niedawno był przegląd. Jak gostek zauważył że przyszliśmy (pamiętał nas) i oglądamy auto z uśmiechem na twarzy, to schował się w budzie. autoryzowany komis OPEL-AUTO-ŻOLIBORZ W WARSZAWIE nie uwierzycie, ale własciciel z warsztatu przy ul. Wiśniowej w Sulejówku, zna ze szkoły pana z komisu w Auto-Żoliborz, chodzili razem do szkoły (ciekawe co to za szkoła?), i oboje mają na imie Ryszard |
Spliner Łuków | 2004-01-25 23:53:34 Łuków Aleje Kościuszki u pana Misiaka |
kimer OPEL ASTRA Gdynia | 2004-01-26 22:12:11 auto-body w sopocie!!
w ciągu tygodnia 4 razy wymieniali łącznik stabilizatora aby dopiro po tym stwierdzić że padły amorki. za wymiane amorków skasowali duuuuużo więcej niż w autoryzowanym serwisie!! ASO-OPEL-Konokar w Gdańsku Przy stwierdzeniu że gdzieś ucieka olej bo cały silnik jest zachlapany wymienili rzeczy za 800 PLN a z silnika dalej cieknie!! Dopiero dobrze znany forumowiczom inny warsztat w Gdyni usterke usunął okazało się że poszedł jakiś zimmering przy kole zamachowym i tamtędy ciekło!! Tom-GUM na morenie!! po zakupie opon zimowych założyli na felgi i nawet nie wyważyli jednego z kół. Po moim pytaniu dlaczego padła odpowiedź że wszystko wskazuje 0 0 nastepnego dnia jechałem w trase i po jakiś 50 km szukałem warsztatu bo sie nie dało jeździć!! okazało sie że na nie wyważonym kole było z jednej strony -20 a z drugiej -25. Natomiast w kole "wyważonym" ciężarek swobodnie latał do okoła. Reklamacja nie została uwzględniona!! |
hipokrates Vectra Kombi 2.0 DTH Warszawa-czasami Bieszczady | 2004-02-19 20:53:20 Turbosprezarki ul.Obozowa 82a paw. 8 Warszawa
W zasadzie wczesniej slyszalem o nich, ze to najlepsi spece od turbo, a ze miale blisko to podjechalem, gdyz padla mi turbosprezarka( tak myslalem). Panowie wzieli sie za samochod. Po trzech dniach zadzwonili zebym odebral auto i jakiez bylo moje zdziwienie gdy okazalo sie, ze turbina jest w zasadzie sprawna, ale przy okazji sprawdzania bez mojej wiedzy usuneli mi katalizator( w zasadzie mala strata i tak byl rozwalony), wymienili przeplywomierz (zalozyli jakis od skody) i na koniec powiedzieli , ze to zawor podcisnienia turbosprezarki jest uszkodzony. Ile dni tyle wnioskow!!. Przez pierwsze 2 km bylo ok, a potem znowu wszytko padlo. Wkur...lo mnie to i pojechalem do ASO, a tam wymienili mi przeplywomierz(znowu) i zawor podcisnienia. Poprawa nastapila od razu. Jedyna radosc , ze panowie na Obozowej zwrocili mi pieniadze za przeplywomierz. A katalizatora jak nie mialem tak nie mam. |
Marek_C_limo Pełnoprawny Klubowicz Ford Mondeo ; Opel S ... Lublin | 2004-02-24 17:30:50 HAMULCE w Konopnicy pod Lublinem (firma CD lub jakoś tak).
Może tylko ja trafiłem na ich lub mój zły dzień, ale po ich ingerencji w moje hebelki szlag mi trafił cylinderki z tyłu bo "pan fachowiec" założył mi blaszki trzymające szczęki zrobione z kawałka cholera wie czego. Dzięki bogu nikt przede mną nie jechał w chwili gdy mi to zaniemogło. .... a reklamacji oczywiście nie przyjęli.... |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2004-03-24 13:53:39 Elektryk w Lodzi na ul. Blokowej...naprawi auto ale lubi sobie doliczyc do ceny kilka "ciekawostek"...
Wrzuca używane części, a liczy za nowe. Po 4 miesiącach jazdy awaria oczywiście powróciła. [ wiadomość edytowana przez: Paladinus dnia 2005-12-12 01:54:48 ] |
danxx asterka stalówka-madrit | 2004-04-06 08:00:57 ja naszczescie nie spotkslem sie z takimi szpecami i miejmy nadzieje ze nie bede mial z nimi okazji sie spotkac!!
|
even79 Omega Szczecin | 2004-04-11 19:56:50 nie polecam zanberga w szczecinie straszny zdzierca i raczej nie pomoze furze... |
Bax ZafirA / VA Warszawa | 2004-04-23 15:33:21 a moze by tak temat gdzie sie serwisujemy i polecamy?
no to mowy post - regionalny wawa i okolice |
deca Forumowicz Astrina Poznań/Swarzędz | 2004-04-26 18:24:26 LUBOŃ ul.Revoliego 14 "auto naprawa" , skopali mi tam stacyjke i niemalże cała elektronike, szef oka, ale chłopaki jak go nie ma to sobie jaja robią z klientów !!!!!
ŁĘCZYCA Chrysler- zajebiście drogo!!!!! i niezbyt fachowo... |
Bax ZafirA / VA Warszawa | 2004-04-29 15:18:33 Jest taki przy Zabkowskiej na tylach Rozyckiego... Przy ABS pan Miecio stwierdzil awarie czujnika - diagnoza 80pln .
wymiana czujnika 300pln +2 tyg. na sprowadzenie Po wykonaniu... to samo. Sprawdzenie instalacji i ... znaeziono przetarty przewod przy przejsciu przez blachy. Zaizolowano i ... po kilku tygodniach to samo. Teraz juz dalem sobie spokoj. Jezeli ktos mial podobne doswiadczenie z ABSem (zalacza sie przy malych predkosciach) to prosba o info |
cyli Opel Kadett GSI 2.0 ... Kanie | 2004-05-04 15:24:51 BAX - pewnie mówisz o Markowskiej. Znamy ten warsztat |
brachol Opel ASTRA G Caravan ... Skoki, ŁYSY CB (widać!!) | 2004-05-06 21:58:43 NIEpolecam w gnieźnie przy zjeździe z wiaduktu na poznań(niewiem jaka ulica) BOSCH SERVICE. Gośiu leci w "kulki" kłamie, zmienia cene na poczekaniu.Mówi że ma części, a jak zajedziesz na miejsce to się okazuje że bedą ale za 2 godziny i to 100% drożej.NIEPOLECAM.OSZUST
Dobrze że mu auta nie kazałem robić!! |
ckk Forumowicz Omega MV6 Warszawa | 2004-05-07 13:26:06 PROMOTO Warszawa ul Pułkowa 33
Zero fachowości, nie potrafią nic naprawić, wszystko robią na zasadzie prób i błędów. Psują!!!! Powyłamywane uchwyty, pozaginane węże, niepodokręcane śruby. Bezczelni !!! |