Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Aron126p Polonez Caro 1.5 GLE ... Skierniewice | 2016-01-21 16:03:17 Kierownica bardzo fajna! Podoba mi się! Ale nie ładują mi się fotki samego auta ![]() |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-05-09 14:53:40 Czas leci, ale w aucie zmienia się stosunkowo niewiele. Czas, czas i jeszcze raz czas. Kasa również ![]() Generalnie w ostatni weekend majowy zrobiłem z pomocą rąk dodatkowych kilka tematów: - montaż Elektronicznego Wyłącznika Zwłocznego zapożyczonego z Caro MR94 - poprawa oświetlenia schowka - modyfikacja wyłącznika tylnej wycieraczki (wykorzystałem wiekowy wyłącznik dwupozycyjny: pierwsza pozycja wycieraczka, druga pozycja spryskiwacz) - montaż pasów bezpieczeństwa na tył - nasmarowanie silnika tylnej wycieraczki Byłem przed majówką u Winiara w jego warsztacie, normalnie to jest taka mała mekka ![]() Winiar obejrzał szaraka, przejechał się, posłuchał i wyłuszczył: - przesunięcie silnika, bo miska olejowa ociera o stabilizator - założenie sprężyn z trucka i amorów z fiata 132 na przód - zmiana przełożenia dyfra - naprawa biegu wstecznego i ogarnięcie włącznika biegu wstecznego - wymiana tarzcz przód na nawiercaną mikodę, klocki ferodo racing, płyn motula RBF 600, przewody w oplocie - montaż szerszych chlapaczy - wymiana ukłądu wydechowego na wersja fiat 132 Z mojej strony jeszcze jest ogarnięcie okablowania głośników, radio oraz elektryka lusterek. |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-05-16 23:01:52 Jutro wlatuje wydech od wersji 2000 DOHC ![]() ![]() ![]() ![]() |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-05-18 12:07:34 |
![]() KrauzeR (S) Furious Moderator 126p Kraków | 2016-05-18 12:49:21 nie dzialaja linki |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-05-18 13:41:38 |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-06-02 13:26:24 No, to trochę się ruszyło w temacie ![]() Okazało się, że portki też już są do śmieci, więc już idą ![]() Zakupiłem też okazjonalnie gałeczkę do zmiany biegów, z fiata 132 ![]() ![]() Do tego idzie już gumowa harmonijka-mieszek zmiany biegów z caro - zobaczę czy w takiej konfiguracji nie będzie to wyglądało lepiej. Olej, filtr i świeczki już czekają na wymianę ![]() - płyn Motula - nowe przewody elastyczne komplet - zestaw gumek na tylne zaciski - zestaw gumek i tłoczki na przednie zaciski. Klocki i tarcze w dalszej kolejności ![]() Może zacznie to hamować normalnie ![]() W ramach wymiany oleju u Winiara zweryfikuję niskie ciśnienie smarowania i spróbujemy trochę przesunąć silnik, żeby stabilizator miał minimalny luz - przestanie wtedy to wszystko wibrować. |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-06-09 14:54:18 się dzieje ![]() Radio z głośnikami zamontowane, gra bosko ![]() Pasy podmienione na Sabelty, serio pracują lepiej niż poprzednie nówki sztuki ![]() Wróciłem do poprzedniego włącznika zespolonego i wszelkie dolegliwości ustąpiły ![]() Co ważniejsze udało mi się odpiąć masę wentylatora nawiewu i nareszcie będę mógł zamontować płynny włącznik wentylatora z Caro. Nareszcie wszystkie przełączniki będą podświetlane, zostaje tylko ten od załączania czasowej pracy wycieraczek, ale póki co na tego nie mam koncepcji i chyba taki zostanie. Kierownica brązowa wyleciała na rzecz tej czarnej Monte Carlo ![]() ![]() w ruch idzie papier ścierny i multiszlifierka ![]() Mam jakiś problem z modułem EWZ, bo pomimo załączonego zapłonu i zamkniętych drzwi, lampki co jakiś czas migają. Nie wiem czy to problem samego modułu, czy może jest coś nie tak z kablem, który podaje napięcie z zapłonu. to dziś może zweryfikuję ![]() Wieczorem będą zdjęcia ![]() |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-06-10 11:34:10 obiecane zdjęcia ![]() Prace wieczorne Radio wymaga jeszcze dopieszczenia. Z poprzedniego zdjąłem ramkę i blaszki. Jeśli blaszki dam radę założyć na gwintowane ośki potencjometrów to razem z ramką będę mógł radio przykręcić bezpośrednio do konsoli tak jak to było oryginalnie wykonane. |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-06-15 13:17:58 |
Lukasz_Wais F&F MEMBER 3xFiat 125p Iwonicz | 2016-06-15 14:07:42 Śliczny jest
... tak patrząc na zdjęcie, jakiej szerokości masz felgę z tyłu? jakie ET? jaka szerokość opony na niej siedzi ? |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-06-15 17:29:14
Dziekuję Ci za komplement ![]() Jeśli chodzi o felgi wstyd się przyznać, ale nie mam pojecia jakie mają ET i szerokość ![]() To co mogę Ci podać to rozmiar opon 205/60R13 |