Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Aron126p Polonez Caro 1.5 GLE ... Skierniewice | 2016-01-21 16:03:17 Kierownica bardzo fajna! Podoba mi się! Ale nie ładują mi się fotki samego auta |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-05-09 14:53:40 Czas leci, ale w aucie zmienia się stosunkowo niewiele. Czas, czas i jeszcze raz czas. Kasa również
Generalnie w ostatni weekend majowy zrobiłem z pomocą rąk dodatkowych kilka tematów: - montaż Elektronicznego Wyłącznika Zwłocznego zapożyczonego z Caro MR94 - poprawa oświetlenia schowka - modyfikacja wyłącznika tylnej wycieraczki (wykorzystałem wiekowy wyłącznik dwupozycyjny: pierwsza pozycja wycieraczka, druga pozycja spryskiwacz) - montaż pasów bezpieczeństwa na tył - nasmarowanie silnika tylnej wycieraczki Byłem przed majówką u Winiara w jego warsztacie, normalnie to jest taka mała mekka Winiar obejrzał szaraka, przejechał się, posłuchał i wyłuszczył: - przesunięcie silnika, bo miska olejowa ociera o stabilizator - założenie sprężyn z trucka i amorów z fiata 132 na przód - zmiana przełożenia dyfra - naprawa biegu wstecznego i ogarnięcie włącznika biegu wstecznego - wymiana tarzcz przód na nawiercaną mikodę, klocki ferodo racing, płyn motula RBF 600, przewody w oplocie - montaż szerszych chlapaczy - wymiana ukłądu wydechowego na wersja fiat 132 Z mojej strony jeszcze jest ogarnięcie okablowania głośników, radio oraz elektryka lusterek. |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-05-16 23:01:52 Jutro wlatuje wydech od wersji 2000 DOHC Od portek nowiuteńki wydech Zdjęcia będą Mam nadzieję, że zacznie to brzmieć tak jak powinno |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-05-18 12:07:34 |
KrauzeR (S) Furious Moderator 126p Kraków | 2016-05-18 12:49:21 nie dzialaja linki |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-05-18 13:41:38 |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-06-02 13:26:24 No, to trochę się ruszyło w temacie
Okazało się, że portki też już są do śmieci, więc już idą Zakupiłem też okazjonalnie gałeczkę do zmiany biegów, z fiata 132 Czarna, okrągła kuleczka Do tego idzie już gumowa harmonijka-mieszek zmiany biegów z caro - zobaczę czy w takiej konfiguracji nie będzie to wyglądało lepiej. Olej, filtr i świeczki już czekają na wymianę Kompletuję też fanty na przegląd układu hamulcowego. Na razie drobnica: - płyn Motula - nowe przewody elastyczne komplet - zestaw gumek na tylne zaciski - zestaw gumek i tłoczki na przednie zaciski. Klocki i tarcze w dalszej kolejności Może zacznie to hamować normalnie W ramach wymiany oleju u Winiara zweryfikuję niskie ciśnienie smarowania i spróbujemy trochę przesunąć silnik, żeby stabilizator miał minimalny luz - przestanie wtedy to wszystko wibrować. |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-06-09 14:54:18 się dzieje
Radio z głośnikami zamontowane, gra bosko Pasy podmienione na Sabelty, serio pracują lepiej niż poprzednie nówki sztuki Wróciłem do poprzedniego włącznika zespolonego i wszelkie dolegliwości ustąpiły Co ważniejsze udało mi się odpiąć masę wentylatora nawiewu i nareszcie będę mógł zamontować płynny włącznik wentylatora z Caro. Nareszcie wszystkie przełączniki będą podświetlane, zostaje tylko ten od załączania czasowej pracy wycieraczek, ale póki co na tego nie mam koncepcji i chyba taki zostanie. Kierownica brązowa wyleciała na rzecz tej czarnej Monte Carlo Tutaj też bez rzeźby się nie obejdzie. Nie wchodzi tak głęboko na wieloklin jak naba, więc muszę popracować trochę nad dopasowaniem obudowy całej kolumny, bo przy zbyt daleko wciśniętym włączniku z manetkami nie działa klakson, a jak manetki są zbyt blisko kierownicy to z kolei obudowa przeszkadza manetkom w ruch idzie papier ścierny i multiszlifierka Mam jakiś problem z modułem EWZ, bo pomimo załączonego zapłonu i zamkniętych drzwi, lampki co jakiś czas migają. Nie wiem czy to problem samego modułu, czy może jest coś nie tak z kablem, który podaje napięcie z zapłonu. to dziś może zweryfikuję Wieczorem będą zdjęcia |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-06-10 11:34:10 obiecane zdjęcia
Prace wieczorne Radio wymaga jeszcze dopieszczenia. Z poprzedniego zdjąłem ramkę i blaszki. Jeśli blaszki dam radę założyć na gwintowane ośki potencjometrów to razem z ramką będę mógł radio przykręcić bezpośrednio do konsoli tak jak to było oryginalnie wykonane. |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-06-15 13:17:58 |
Lukasz_Wais F&F MEMBER 3xFiat 125p Iwonicz | 2016-06-15 14:07:42 Śliczny jest
... tak patrząc na zdjęcie, jakiej szerokości masz felgę z tyłu? jakie ET? jaka szerokość opony na niej siedzi ? |
eFeSOwiec FSO Polonez 2000 Warszawa | 2016-06-15 17:29:14
Dziekuję Ci za komplement Jeśli chodzi o felgi wstyd się przyznać, ale nie mam pojecia jakie mają ET i szerokość To co mogę Ci podać to rozmiar opon 205/60R13 |