Czechosłowacki wiosenny zlot Łady 17-19.05.2019 - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja nie jestem póki co pewien mojej obecności. Ojciec ma na początku maja operację na biodro. Do tego dochodzi kilkunastodniowa rehabilitacja w szpitalu i dopiero wypisanie. Nie wiem więc czy zdążę. Musi być ktoś na miejscu, w Łomży.

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

ja z powodu pracy odpadam. Nie dam rady skołować zastępcy na tyle dni pracuje 2/2 i ktos musial by za mnie 2 dni przyjsc a wtedy ta osoba musi pracować 4 dni a to odpada niestety

Cześć koledzy!
To chcialem napisać zaprosienie do naszego zlotu wiosennego, ale teraz widze, ze wszystko zdacie sami sobie
To mam nadzieje, ze spotkamy se w Czechach!

Wiecej informacji na naszej stronie klubowej!
https://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?p=467375#p467375

https://forum.ladaklub.com/download/file.php?id=37996&mode=view

Mogę się pochwalić efektem małej propagandy na tym najmłodszym fanpage: Lada Fan Club Polska.

Piotrek, od żółtej 2103 chce pojechać swoją i do kogoś się dołączyć na trasie. Pewnie się do kogoś z was uśmiechnie.

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

I jak tam, kto się wybiera?
Ja w/g planów na dziś jadę chyba ze...., tfu, nie zapeszać

ja na 90% jadę i wyjeżdzamy z Częstochowy /liczba mnoga dotyczy ilości osób a nie pojazdów / około 15/16 w piątek 18.05 2018 przez opole i kłodzko jak ktoś chce sie dołączyć to zapraszam a jak nie to jade jako SAMOTNY WILK /mam nadzieje że łada nie zesra sie po drodze bo jeszcze takiego dystansu nie pokonywała / pozostało spakować prowiant namiot śpiwór materac i napoje wyskokowe plus kupić korony czeskie.......jak coś to tel 887528169

Około 6 rano 19.05 wyjazd z Legnicy kilku Ład.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Szoko, a warto w ogóle przyjeżdżać na piątej na noc? Są już ludzie?

Według mnie nie warto. Ale jak ktoś ma kawał drogi, to warto. Ludzie zawsze są na polu.

-----------------

A kiedy powrót, jeszcze w sobotę czy niedziela rano?

Nocujemy. Wyjazd zazwyczaj około południa. Żeby odparowały procenty.

-----------------

To jeszcze jedno małe pytanie - czy w razie czego przygarnie mnie ktoś do namiotu, najlepiej na 2 noce. Jak ostatnia ofiara spakowałem ekwipunek, łącznie z grillem, a oba namioty zostały w Cieszynie.
Jak nie to się jakoś wygniotę w aucie, chyba że pożyczę, ale znowu nie za bardzo mam od kogo.

Do tej pory widzialem jak byl tylko jeden namiot z załogi polskiej.
Trzeba ekstra placić za rozbicie namiotu, a tak płacisz tylko za fure.

A jakie są mniej więcej koszty total? Wjazd, pole, lotnisko it, czy na miejscu są jakieś knajpki, sklep?

Nie wielkie. Około 100 zł za pobyt i wjazd.

-----------------

Dzięki, a jak z sklepem, budami z jakimś jedzenie, fast foodem itp? Nie pytam ile kosztuje bo znam czeskie ceny tylko czy jest coś w pobliżu?

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2018-05-13 23:03:05 ]

Na lotnisku będzie bar. Czy przy polu jest sklep, to nie wiem. Nigdy nie korzystałem, zawsze wszystko z PL przywoziłem.

-----------------

na czeskiej stronie piszą że noclegi to AUTOKEMP PRIHRAZY tam sie wszyscy spotykamy czy gdzieś indziej /na marginesie zlot zlotem ale być tam i nie zwiedzic prihraskich skał to nieporozumienie a odnośnie żarełka to obok kampu jest bar pod kasztanami co prawda mordownia ale blisko.......

Wygląda to tak - główny cel zlotu to lotnisko Mnichovo Hradiste Letiste - tam wystawa aut, zawody na 1/4, upalanie kapci, pchli targ.

Kolejno następuje przejazd w sznurku, eskortowanym samochodami oznakovanymi VB czyli ichnią służbą bezpieczeństwa i tak dojezdzamy na kamping..

pany krótka piłka ze względu na to że ekipa z którą miałem jechać nie jedzie mam wolne miejsca w swoim bolidzie i moge kogoś po drodze zabrać oczywiście nic na siłe.......trasa czewa--opole---kłodzko ---mnichowo......