Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
LADnAsmerfetka Kandydat na Kandaydata Lada 2107 | Ford Mon ... Kostrzyn nad Odrą | 2019-01-28 19:06:33 I kurwarszawaniehoduje, moje obawy okazały się realne. Fachowiec powiedział, że wszystko było ok i po założeniu szyby wystawił Ładzine z garażu warsztatowego. Kiedy przyszedłem to "pierwszym rzutem oka" było ok, aż poczułem ulgę. Po opłaceniu usługi wsiadając zobaczyłem pęknięcie! Od razu się wróciłem i zgłosiłem reklamację. Umówiłem się z fachowcem na darmowe wstawienie nowej szyby i pokrycie połowy kosztów następnej nowej. Nie mam już mocy, moje morale opadły z hukiem. Co robić? Zakupić nową szybę? Może jakieś inne metody i technologie? Idę po piwo bo nie wyrobie ze złości... |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2019-01-28 20:10:46 A niby jaka twoja wina? To są debili i tyle. Nie umieją, to nich się nie biorą. A ty nie bądź dupą, tylko żądaj darmowej naprawy. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
glod ŁADZIARZ 2104/05 Katowice | 2019-01-28 20:24:39 Popieram. Zapłaciłeś raz, ale robota nie została wykonana zgodnie ze sztuką, zatem obowiązkiem wykonawcy jest zrobienie tego na gwarancji.
|
LADnAsmerfetka Kandydat na Kandaydata Lada 2107 | Ford Mon ... Kostrzyn nad Odrą | 2019-01-28 20:24:53
Wadim, gościu powiedział, że robił to niby 4h bo już od lat nie miał takiej fuchy. Nie ma w tym mojej winy, nic takiego nie napisałem, a fuchmistrz przeprosił i prosił o porozumienie. Darmowa naprawa będzie, już się z nim ugadałem. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2019-01-28 20:31:10 Stasiu, jeżeli tobie pasuje, to jest ok. Ale ewidentnie nie robił montażu na sznurek, tylko raczej na śrubokręt. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
Girard Żyrardów | 2019-01-28 21:12:38 Nie jestem stary; Ale widzę że czasy mocno się zmieniają...żeby były takie przygody że wstawianiem szyby na sznurek...ręce opadają |
jurek_j PF 125p/PN Caro Nowiny Wielkie | 2019-01-31 15:52:41 Koledze bym to zrobił za darmo. No dobra, za piwo, bo nie ma nic za darmo. Chociaż szyby wkładałem 3x w życiu, sznurkiem, w 125p, moim 2x i klienta. Że wyciąganie da się spieprzyć to tak, bo bez doświadczenia mi udało się, ale montaż?
Teoria z łechtanym ego majstra się sprawdza. Albo buda aż tak mocno pracuje, ale pewnie nie... |
Astro2107 Kandydat na Kandaydata Lada21072 Radomsko | 2019-01-31 17:21:06 Moim zdaniem wciskql szybe na hama razem z klinem. U mnie w Radomsku wymiana szyby 100zl |
LADnAsmerfetka Kandydat na Kandaydata Lada 2107 | Ford Mon ... Kostrzyn nad Odrą | 2019-03-15 16:48:25 Witam po dłuższej przerwie,
doszło w końcu do wymiany szyby w mojej Smerfetce! W trakcie wymiany szyby, tym razem patrzyłem im na ręce Wymieniona! Tak się teraz prezentuje Siemiorka. Bez pęknięć! Wymieniłem między innymi: przedni lewy reflektor - stary jest nie do ustawienia i naprawy, oślepiał kierowców; prawe lusterko - stare nie do ustawienia, sztuka aby była. Udało mi się też uruchomić wycieraczki reflektorów, oraz przeczyściłem gniazdo zapalniczki co ułatwiło mi życie gdyż ładowarka samochodowa zaczęła działać - można ruszać w świat! Pozdro! |
LADnAsmerfetka Kandydat na Kandaydata Lada 2107 | Ford Mon ... Kostrzyn nad Odrą | 2019-03-18 14:41:33
Dziękuję za komentarz i solidarność w tworzeniu Z pewnością, jak będziesz miał chęć odwiedzić zachód Polski to zapraszam! Dziś w końcu ogarnąłem sprawy z przerejestrowaniem pojazdu zabytkowego, kosztowało mnie to 200,50 PLN i teraz muszę czekać do 2 tygodni na nowe "żółte blachy". Nie brałem zastępczych blach (koszt 63 PLN), czas przypomnieć sobie jak jeździ się rowerem do pracy |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2019-03-24 13:15:53 Oczy wypadną! Oczy wypadną wtedy, kiedy twoja 06 zacznie jeździć! 😂✌️ ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
LADnAsmerfetka Kandydat na Kandaydata Lada 2107 | Ford Mon ... Kostrzyn nad Odrą | 2019-03-28 17:54:29 Tablice nowe wjechały, jest moja! |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2019-03-28 18:28:33 Nie jest twoja. Ty jesteś użytkownikiem, a właścicielem jest skarb państwa. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
LADnAsmerfetka Kandydat na Kandaydata Lada 2107 | Ford Mon ... Kostrzyn nad Odrą | 2019-03-28 20:07:04
Owszem, jest moja. Jestem prawnym właścicielem (i użytkownikiem). Wojewódzki konserwator zabytków, który daje mi możliwość "żółtych blach", daje jednocześnie ochronę oraz przywileje z tytułu zabytku. A jeżeli chodzi o Skarb Państwa, to takowe 25% auta należytości do SP jest "bezpiecznikiem", jeżeli chodzi o sprzedaż aut za granice. Nie ma mowy o przejmowaniu przez Państwo aut, chyba, że wybuchnie konflikt, wtedy nawet na "białych tablicach" mogą zabrać. Tak więc: "Do zadań Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków należy w szczególności: 1) realizacja zadań wynikających z krajowego programu ochrony zabytków i opieki nad zabytkami; 2) sporządzanie i realizacja, w ramach przyznanych środków budżetowych, planów finansowania ochrony zabytków i opieki nad zabytkami; 3) prowadzenie rejestru i wojewódzkiej ewidencji zabytków dla województwa lubuskiego oraz gromadzenie dokumentacji w tym zakresie; 4) wydawanie, zgodnie z właściwością, decyzji, postanowień i zaświadczeń w sprawach określonych w ustawie o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami oraz przepisach odrębnych; 5) uwzględnianie zadań ochrony zabytków i opieki nad zabytkami w planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym; 6) opiniowanie i uzgadnianie z właściwymi organami administracji publicznej studiów uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego, miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego oraz ich projektów i zmian; 7) sprawowanie nadzoru nad prawidłowością prowadzonych badań konserwatorskich, architektonicznych, prac konserwatorskich, restauratorskich, robót budowlanych i innych działań przy zabytkach oraz badań archeologicznych; organizowanie i prowadzenie kontroli w zakresie ochrony zabytków i opieki nad zabytkami; 9) opiniowanie wojewódzkiego, powiatowych i gminnych programów opieki nad zabytkami; 10) opracowywanie i aktualizacja wojewódzkiego planu ochrony zabytków na wypadek konfliktu zbrojnego i sytuacji kryzysowych." Dziękuję. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2019-03-28 21:31:09 Zupełnie na luzie. Sprawa z życia wzięta. Dzwoni do mojego kolegi człowiek. Nie pamiętam kto. I mowi: - proszę podstawić auto tego i tego dnia, tu i tu, auto będzie występować w realizacji filmu. I nie ma, że nie chcę. Musisz i tyle.
Dziękuję. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
leszczyna Babadag | 2019-03-28 21:46:56 miałem coś napisać ale zapomniałem ,muszę sobie żółte tablice przykręcić .A tak na poważnie ,aż mnie się ciarki zrobiły na plecach ,koloru żółtego .Nigdy. |