Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Lwiecz01 TOYOTA DRIVER Lexus LS400 '99 VVTi Kielce/Warszawa | 2004-04-14 10:07:51 Rysiu ![]() Już piszę w wątku o mojej Camry. |
supertech Kraków | 2011-11-18 20:48:50 Jeśli chodzi o oszczędzanie paliwa to polecam nowy produkt na rynku polskim, a popularny w Niemczech, Słowacji, Rosji i krajach ościennych, a mianowice SUPERTECH - urządzenie do silnika, które oszczędza paliwo i ogranicza emisję spalin
[ wiadomość edytowana przez: supertech dnia 2011-11-18 20:49:27 ] |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2011-11-26 23:47:03
Tiaaa... redukuje emisję spalin o 80%, co ? ![]() To jak założę dwa takie, to mi auto będzie pierdzieć czystym tlenem z lekką nutą olejku różanego ? ![]() ![]() Niezła ściema i zero konkretów. ![]() ![]() |
supertech Kraków | 2011-11-27 13:53:34 i znowu ciśnie mi się na głowę stwierdzenie, że matura z matematyki powinna być co najmniej 3, 4 razy trudniejsza i każdy powinien ją zdawać;
zgadzam się z wcześniejszymi użytkownikami, że urządzenie jest dosyć drogie, ale się to opłaca w podejściu długoterminowym... niestety technologia kosztuje, w dodatku na początku zawsze tak jest; urządzenie to jest już wszędzie używane na zachodzie, w Czechach, Słowacji i w Rosji sprzedaje się jak ciepłe bułeczki, zobaczymy jak będzie w Polsce; choć jak będzie więcej takich osób co twierdzą, że matematyka im do niczego nie jest potrzebna, które myślą, że jak kupią OSIEM takich urządzeń i jak zamontują w samochodzie, to ich silnik będzie działał jak perpetum mobile, a potem będą reklamować SUPERTECH, bo i tak muszą kupować paliwo, pomimo zakupu ośmiu urządzeń, to wróci stara porządna matura z matmy i będzie straszyć nieuków ![]() ![]() ![]() a, urządzenie redukuje ze spalin szkodliwe związki o 80% [ wiadomość edytowana przez: supertech dnia 2011-11-27 14:04:36 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2012-08-18 13:18:57
A ja jestem wlasnie za tym aby matury z matmy wogole nie bylo...Faktycznie caly czas poswiecony matematyce okreslam jako calkowicie zmarnowany i rzeczywiscie do niczego mi sie w zyciu wiedza z matmy nie przydala moze poza tabliczka mnozenia w zakresie do 100 ![]() Supertech gdyby za duzo czasu nie stracil na rozwiazywaniu bzdurnych zadan ,to by sie z pewnoscia zorientowal ze to co napisal Perzan nie jest teoria nieuka tylko sarkazmem w czystej postaci zas opis cudownego urzadzenia demagogia lub potocznie tzw sraniem w bambus... ![]() Jak ktos opisuje w reklamie cudowna linke holownicza o przekroju ludzkiego wlosa na ktorej mozna holowac autobus to zawsze jedni beda piali z zachwytu inni, pisali ze juz kupili i jest fantastyczna a sceptycy powiedza ze to niemozliwe. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2012-08-18 13:24:29 ] |
ptasiek1000 Szczecin | 2013-06-24 13:00:49 Bardzo ciekawy temat. ale jakoś nikt nie wspomniał że jedna z polskich politechnik już nie pamiętam która, "wyprodukowała" samochód którego silnik spalinowy jest wspomagany wodorem. Działa to tak że wodór produkuje się sam w czasie jazdy i dodaje się do paliwa. W związku z czym nie naciska już się tyle pedału gazu co wcześniej a oszczędności są od 30% i jak wskazuje jedna z relacji jednego z użytkowników potrafi sięgnąć nawet 68% ! Ja sam poszukując wyjaśnienia bo politechnika skrzętnie nie podała szczegółów konstrukcji trafiłem na stronę która pojawia się pod tym samym tytułem gdy się wpisze w przeglądarkę "woda paliwem jak zbudować"
Znalazłem tam odpowiedzi na wszystkie pytania i sam za niedługo zabieram się za swój pojazd. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2013-07-24 00:02:26
Taaa na yoy tube jest wspanialy silnik dla idiotow zbudowany z magnesow stalych i kreci się jak cholera. A ja glupi myslalem ze aby zjechać z gorki to trzeba się najpierw na nia wdrapać. Weź sobie aparat Rutheforda i otrzymaj trochę wodoru i tlenu z wody i policz jaka była potrzebna energia do elektrolizy,a potem policz jaka powstala ze spalenia pozyskanego tlenu i wodoru. Owszem miałoby sens wykorzystanie energii uwalnianej podczas hamowania do rozkladu wody na wodor i tlen ,ale spalanie tego w silniku nie wrozy mu długiej zywotnosci. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Kintok Sandomierz | 2015-04-16 11:25:55 Ciekawe, mnie spalanie spadło w momencie kiedy zorientowałem się że z wtryskiwaczami coś jest nie tak, zregenerowałem je i od tamtej pory poprawie uległa ekonomia jazdy ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2015-12-14 22:25:44
![]() Ale ta stronka mi się podoba jak ta blondyna z zaciekawieniem wlepia swoje zezowate spojrzenie w ten wtryskiwacz jakby miała za chwile powiedzieć ...o rany wiec tyle to jest wlasnie dwadzieścia centymetrow. ![]() ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
anian1 Wrocław | 2016-05-10 09:11:05 toyota jest oszczędna? |
Copacabana Audi A4 Warszawa | 2016-09-07 12:10:54 Nie gazować jak widzisz że zapala się czerwone światło. Z dużych górek jechać na luzie. Do świateł jak ruch na drodze pozwala, dojeżdżam na luzie i zamiast hamować wytracam prędkość. Nie używam non stop klimy. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2017-12-18 23:37:49
Pewnie ze mozna spalac malo jak sie chce mozna 20 tdci spalac 5 na setke ale po pierwsze na dluzsza mete to rujnuje silnik i hamulce.Po drugie do dupy z taka jazda jak nie wciska w fotel to niema zadnej frajdy.To na co komu samochod ![]() ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |