Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-05-07 18:29:18
Tak... zresztą ja nie wiem... ja mam radio zamontowane na stałe i... demontowalne w 2 sekundy no i stroić nie miałem czego, bo już było zestrojone. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-05-07 18:41:11 Miernik SW nie służy do strojenia radia
Pokazuje siłę sygnału przychodzącego A miernik SWR wpina się szeregowo między antenę i radio, czyli potrzebne jest dojście do tylnej części Najlepiej będzie najpierw zestroić a później montować |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2008-05-11 23:31:55 ja ze swojego doświadczenia mogę polecić montaż na stałe w klapie bagażnika- jak otworzysz klape to zobaczysz takie miejsce gdzie zbiegają się wzmocnienia i dokładnie w tym miejscu można to montować, masz całkiem sensową masę dla anteny, otwierając klapę antena jest tuż nad dachem- nie dotyka go- sprawdzone na 3 różnych esperakach z różnymi antenami. a odnośnie anten- miałem okazje przetestować kilka wyniki testu poniżej:
1. Na stałe ( w klapie) wmontowany president na 7/8 fali 2. President ML-145 na magnesie na dachu 3. Krótki president ( taki mały sztywny patyk dł. 45 cm) 4. Hustler 5 . Bezfirmowy odpowiednik hustlera. jakby ktoś się nie domyślił- ustwiłem je według miejsc zajętych w moim prywatnym subiektywnym teście... zapewne niektórzy zaczną dociekać dlaczego 45 cm. pindolek jest lepszy od metrowego hustlera: zasięg bardzo podobny - może minimalnie mniejszy, ale za to pięknie "wybiera" to co ważne, czyli znacznie mniej zakłóceń zbiera [ wiadomość edytowana przez: sweeper23 dnia 2008-05-11 23:41:51 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-05-11 23:35:29
Wyniki są naprawdę rewelacyjne....tylko musisz jeszcze podać ...GDZIE ich szukać |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-05-12 08:39:19
A to jest równoznacze z koniecznością sprzedaży złomero wraz z anteną co najmniej. |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2008-05-14 01:17:39 jest równoznaczne z koniecznością sprzedaży samochodu wraz z mocowaniem do anteny- nowe mocowanie można kupić za niewielkie pieniądze w każdym CB serwisie. |