Z rodzinnego albumu - fotki byłych aut naszych i nie tylko - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2005-04-20 01:35:26, Ziaro pisze:
W Sosnowcu dalej jeżdzi DF LUX z prostokątnymi światłami tylko że jest żółty...ma go taki starszy pan i mieszka gdzieś w domkach na przeciwko "WANDY".....może to twój.

Po Rybniku też jeździ DF Lux z prostokatnymi lampami - granatowy...

o to moi rodzice w dniu slubu jechali pieknym białym fiatem 125p juz wtedy moj ojciec wiedział jaki samochod jest najlepszy i czym pojechac do slubu

1

2

3

[ wiadomość edytowana przez: Pablo79 dnia 2005-04-20 16:32:07 ]

grzechu

nie jestem z Warszawy ale będe strzelał to jest
ul. Alternatywy

z rodzinengo albumu

Cytat:
2005-04-20 16:58:10, malusi pisze:
grzechu nie jestem z Warszawy ale będe strzelał to jest ul. Alternatywy

To samo wpadło mi na myśl

hmm grzechu nie jest to moze brodno?
alternatywy to byc nie moga bo fotka za stara alternatywy budowali troche pozniej ::

[ wiadomość edytowana przez: Focus86 dnia 2005-04-20 22:36:33 ]

"Sam Pan jest Bródno"."Panie, to jest Poznań, ja się na tym znam".

Dziadek dostał pięknego maluszka 77r. jasno niebieski z Tych(czyli ten lepszy), kołpaki miał z epoki. Zdjęć - niet

Cytat:
z rodzinengo albumu

Chrostek, nie wiedzialem qrde ze kiedys byly biale tablice

No to jadziem z koksem:

Najpierw ja sam:

Potem z mamusią:

A na koniec tatuś w dniu ślubu

[ wiadomość edytowana przez: Domel dnia 2005-04-20 23:55:38 ]

gielda samochodowa

klik

Cytat:
2005-04-19 20:29:47, mati_lecha pisze:
A kiedy były robione duże fiaty z prostokątnymi światłami? To były tylko eksportówki czy jak to było?

PF 125p MR-77 z lampami od Wartburga zaprezentowano na Targach Poznańskich w 1977 roku. Żałuję, że na złomie pod Turkiem, przy wylocie na Konin nie kazałem wyciąć przedniego pasa z jednego takiego żółtego DF-a, a już spać mi nie daje to, że nie wziąłem plastikowych ramek, z których jedna leżała luzem, po tym Fiacie zostały się tylko zdjęcia
W ogóle to z tych lamp chciałem zrobić osobny wątek bo zastanawiam się czy Moskwicza 412 też nie zaopatrywali w reflektory z Eisenach? Druga sprawa to Lampy z Łady 2107 w Polonezach noskach - skąd się brały i dlaczego? Była to jakaś seria (chociaż lampy te można spotkać w różnych rocznikach) czy jakieś wersje? Fajnie to wyglądało ale autko miało wtedy po dwa migacze na stronę

Owszem,Moskwicz 412 również miał takowe reflektory Swoją drogą Fiacior bez czterech oczek wyglądał lipnie.Tyle,że dziś to duuuuży rarytas.

Cytat:
2005-04-21 00:30:09, Mikry pisze:
PF 125p MR-77 z lampami od Wartburga zaprezentowano na Targach Poznańskich w 1977 roku. Żałuję, że na złomie pod Turkiem, przy wylocie na Konin nie kazałem wyciąć przedniego pasa z jednego takiego żółtego DF-a, a już spać mi nie daje to, że nie wziąłem plastikowych ramek, z których jedna leżała luzem, po tym Fiacie zostały się tylko zdjęcia W ogóle to z tych lamp chciałem zrobić osobny wątek bo zastanawiam się czy Moskwicza 412 też nie zaopatrywali w reflektory z Eisenach? Druga sprawa to Lampy z Łady 2107 w Polonezach noskach - skąd się brały i dlaczego? Była to jakaś seria (chociaż lampy te można spotkać w różnych rocznikach) czy jakieś wersje? Fajnie to wyglądało ale autko miało wtedy po dwa migacze na stronę

A! No i z czego wzięły się lampy w Polonezach (Borkach) Lux, Ekonomicznych i Truckach - Skoda 105 czy oryginalny produkt FSO? I czy te same reflektory są nadal montowane w Lublinach? Ale najbardziej interesują mnie te od Łady w Noskach.

Cytat:
2005-04-20 23:55:12, Domel pisze:
(...)
Potem z mamusią:
A
(...)

Ojacieniemoge - opierałeś sie dupą o późnego klasyka - święta Twoja dupa

a co on ma za atrape? pierwsyz raz takową widze, jak w polonezach z noskiem albo jak klasyczna ale nie chrom tylko plastik?

[ wiadomość edytowana przez: Chrostek dnia 2005-04-21 08:19:46 ]

Cytat:
2005-04-21 08:19:16, Chrostek pisze:
a co on ma za atrape? pierwsyz raz takową widze, jak w polonezach z noskiem albo jak klasyczna ale nie chrom tylko plastik? [ wiadomość edytowana przez: Chrostek dnia 2005-04-21 08:19:46 ]

Normalna atrapa dla Fiata przejściówki

Cytat:
2005-04-20 23:55:12, Domel pisze:
... na koniec tatuś w dniu ślubu

a bagażnik na dachu, na prezenty

piekny widok

Cytat:
2005-04-21 00:30:09, Mikry pisze:
... Fajnie to wyglądało ale autko miało wtedy po dwa migacze na stronę

widzialem takiego w zabrzu i miejsca w zderzaku wygladaly na fabrycznie zaslepione tj w ogole jakby nie byly wycinane.Pozostaly same zaglebienia

Jechałem taką karetką (Warszawa) w połowie la 70-tych do szpitala, jak jako 6-cio latek wbił mi się drut zbrojeniowy w oko