DZIAŁ ---- REKORD C D E - Strona 17

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2006-05-10 18:28:55, michał16v pisze:
przestały mi świecić światła mijania (reszta jest) gdzie tak na szybko szykać pzryczyny (żarówki i bezpieczniki sa ok)

moze przy zmianie na dzwigni przy kierownicy?u mnie np. cos to szfankuje i dlugie czasami znikaja, albo nie chca sie zalaczyc

Tak jak mówi Chomik, miałem to samo w Asconie - ponieważ mam stuwatowe żarówki (pewnie dlatego) styki w przełączniku od długich się stopiły i pewnego pięknego wieczora miałem tak, że przy włączeniu długich zgasło wszystko

po prześledzeniu instalacji, sprawdzeniu włacznika świateł i dźwigienki okazało sie ze świateł jak nie było tak nie ma

ale w końcu okazało się że jak na złość w jednej chwili przestały łączyć wsówki obu świateł mijania(te co wpina się w lampe)

czy ma ktoś na zbyciu chłodnice do rekorda w super stanie??
foto i cene prosze na @

witam wszystkich.....

nie orientujecie sie jakie są ceny sprężyn i amorków do REKORDA C i gdzie można je dostać??? może gdzieś przypadkiem widzieliście wiec moze ktoś coś wie......

pozdro All......

Witam.

potrzebuję przednie hamulce (stan możliwie najlepszy) od 2.2 (komplet) w rozsądnej cenie.

Witam...
Prosiłbym o pomoc ... chcę wymienic pompe wody przy 2.2 w Rekordzie lecz nie mam sposobu jak odkręcic dolną śrube 'schowaną" za kołem pasowym.. Czy da radę jakimś sposobem ja odkręcić czy trzeba totalnie demontować wszystko..? Jeśli tak to ew co trzeba zdemontować by się do niej dostać... Byłbym wdzięczny za podpowiedź...

można poradzić sobie bez zdejmowanie koła - dojdziesz tam od prawej strony jeżeli dobrze pamiętam oczkowym lub płaskim nie giętym kluczem nr. 11
idzie to zrobić - sróba odkręca się o 1/5 obrotu ale idzie - wieloktotnie odkręcałem taką pompę

"witam wszystkich.....

nie orientujecie sie jakie są ceny sprężyn i amorków do REKORDA C i gdzie można je dostać??? może gdzieś przypadkiem widzieliście wiec moze ktoś coś wie......

pozdro All......"

ja wiem, info na priv

[ wiadomość edytowana przez: PEVO dnia 2006-06-05 19:36:56 ]

Witam....
Dzięki wszystkim za "motywację" oraz podpowiedź... odpowiednia 11-tka i załatwione...udało się...i śmiga

ciesze się że masz to już za sobą krisC i wszystko jest oki

Szanowni Rekord'ziarze

Czy przednie hamulce od Reksia 2.3 D, to to samo, co 2.2 w benzynie??

Zrozpaczony posiadacz Kadett'a C

Niestety nie !!!
Tylko rekord 2.2 miał wentylowane, każda inna werja czyli 1.8, 1.9, 2.0, 2.3D miały takie same czyli zwykłe tarcze hamulcowe

W tym dziale wieje pustką......................

skoro jeden z ostatnich właścicieli reksa E ma zamiar go sprzedać - nawet dał ogłoszenie to niestety będzie jeszcze ciszej w tym dziale no chyba że pokupujemy sobie jakieś reksy i nakręcimy wątki

Cytat:
2006-06-23 12:02:18, Soczewa pisze:
skoro jeden z ostatnich właścicieli reksa E ma zamiar go sprzedać -

kto ?gdzie i za ile?cynk Soczewa biore ten most od Ciebie

czesc chłopaki....

nie za bardzo mam czas na internetowe pogaduchy w NASZYM mątku ale na usprawiedliwienie dodam że bardzo dużo czasu poswięcam trzem rzeczom:

1 - mojej cudownej Ani
2 - mojemu Rekordzikowi C który już niebawem zacznie się pojawiać na lubelskich drogach i mam nadzieje ze uda mi sie wszystko zorganizować tak aby go wszyscy zobaczyli w Skorzęcnie 28-30 lipca
3 - mojej pracy niestety bez której nie było by na pewno 2-go podpunktu

pozdrawiam i obiecyje poprawe

niebawem bo jak odbiore Reksia od lakiernika zostanie mi troche pracy nad Reksiem jeśli będe chciał zdążyć na skorzęcin, a mianowicie:
wymiana oleju w skrzyni, moście, popodłączanie wszystkich wskaźników i innych pierdułek czyli temperature wody, wskaźnik paliwa, obrotomierz, opłacić OC, przegląd ustawć zbierzność, przerejestrować, zrobić porzśdek z kablami wysokiego napiecia w silniku, wyregulować silnik, bo po zimie coś kulał i mam nadzieje ze wystarczy mu ustawienie zaworów zapłonu i takie tam i a nie coś powaznego

takze troche pracy jest.....pozdrawiam

czekamy Bartku z niecierpliwoscia ogromna na prezentacje rexa
mam nadzieje,z e sie spotkamy na sierpniowym zlocie i pivko sie wypije i oczywiscie pogaduchy o rexach do rana ...jak wytrzymamy

czesc Cho(i)mik!!!
mam nadzieje ze sie wyrobie... ze wszystkim

p.s. A ty będziesz w Skorzęcinie??? ze tak zapytam???