Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Poramancza F&F MEMBER 125p jaworzno | 2007-10-25 19:54:07 idąc dalej moznaby skonkludować:
duzy fiat to gówno |
Blady F&F Sympatyk FIAT | 2007-10-25 20:01:01 wujek , nie filozuj |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2007-10-26 08:01:53 Obejrzałem całość... Pojazd to Fiat 132 MK1 r. 74 1600
1. blacharka - kicha, ruda, strucel - do uratowania przedni zderzak, maska przednia i tylna, zbiornik paliwa, deska rozdzielca, szyby (te są w wyjątkowo dobrym stanie), światła i kierunki przednie - tylne popękane i pokruszałe, do uratowania też zawiecha i dyfer (auto nie padło i stoi w normalnej pozycji) 2. motur - niby 1.8 (troche zatem młodszy jak samochód) - trzeba by numery sprawdzić, kompletny, olej w środku od czasu do czasu przekręcany, żeby przesmarować, podobno po remoncie jakieś 20 tys. temu ale: - obrzygany olejem więc skąś popuścił (olej na górze głowicy i w gniazdach świec), jeżeli spod głowicy to wysrało przez prowadnice i do zrobienia jak rypło przez kolektor ssący to kupa a nie silnik... Zgadza się??? koła rozrządu spoko, pasek nierządu dobrze napięty. Do obejrzenia: wałki rozrządu i filtr powietrza (czy aby nie przez gaźnior poszło) - nie chciałem tak samowolnie bez właściciela sie do tego dobierać Do silnika gratis oryginalny gaźnior WEBERA 3. Przeniesienie napędu - skrzynka IV - biegi pionowy drążek (tzw. mała skrzynka - ma blachę od spodu), NIE MYLĘ SIĘ??? 4. Stan prawny - najprawdopodobniej wymaga żula, lub innych kombinacji złomowych. CENA ZESTAWU - 500 PLN I co - brać czy nie... i jakie widzicie dalsze koszty manipulacji silnikowej... Ogólnie mam ochotę wziąść ale mnie troche ten olej wystraszył. |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2007-10-26 08:37:52 Foty po weekendzie, bo w sobotę się wybiorę na dokładniejsze oględziny, wczoraj już szaro-ciemno było... |
jose '73 Warszawa (Las Palmas) | 2007-10-26 10:40:11
Pampers - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie |
Poramancza F&F MEMBER 125p jaworzno | 2007-10-26 11:02:31 jestem konserwatysta, jezdze na tetrowych;] |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2007-10-26 13:54:37 za 500zł bierz z miejsca! niema się co zastanawiać przy takiej kwocie |
CarvMachine F&F Sympatyk FSO 1500 125p (c) Sosnowiec | 2007-10-26 16:04:21
|
vazyl Fiat 125 Super 1600 Przemyśl | 2007-10-29 15:19:50 Dwa słowa....
Cena gut, ja kiedyś też kupiłem taki "po remoncie", tylko nie odpalany i dopiero ostatnio sie okazało że remont to chyba była wymiana oleju..... Jezeli chodzi o tę skrzynię to sama w sobie jest gorsza od V, ale dzwon do niej przydaje się do połączenia z DOHCem z przednionapędowca..... coś mi tak świta, ale mogę się mylić. |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2007-11-05 10:03:31 No dobra. Po wielu przemyśleniach i próbach uruchomiania wspomnianego zestawu 1.8 DOCH stwierdziłem, że nie stac mnie na remont wspomnianej jednostki napędowej a ewidentnie go wymaga... i kupiłem... 1.6 OHV skrzynię piątkę z polda GLI i własnie trwają prace nad przekładką (kolektory, gaźnik i duperele). Ogólnie to wygląda tak, że dokonałem z fatherem przeglądu silnika 1.6, wyczyszczenia bloku, pomalowane części blaszane i ogarnięty cały ten pieprznik. Ojciec ocenił silnik na taki odsyć świerzo po remoncie (wogóle silnik pochodzi z policyjnego samochodu, zmieniona głowica, zawory, zrobiony dół, czyściutko, zalany był półsyntetykiem), stan ogólny bardzo dobry. Jak powydzieram stare graty ze środka to porobie fotesy... Odpał motorku za około tydzień - trzeba pracować... |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2007-11-05 17:55:56 Mam pytanie do znawców tematu. Próbuję podłaczyć aparat zapłonowy do silnika z polda i zdebiałem. Na blaszanej pokrywie paska rozrządu jest trzy kreski do "celowania" kołem pasowym, dwie małe i jedna dłuższa. na którą nastawić aby kąt wyprzedzenia wynosił "0". Ewentualnie na która nastawić aby kąt wyprzedzenia pozwalał sie poruszać na LPG. Prosze o podpowiedź... |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2007-11-05 18:21:58 kąt 0 masz na środkowej kresce a do jazdy na lpg chyba kąt wyprzedzenia powinien być większy ze względu na większą liczbe oktanową,ale mogę się mylić bo ja nie ustawiałem zapłonu na lpg. |
jose '73 Warszawa (Las Palmas) | 2007-11-05 18:22:11 Kreski idąc od lewej to 10, 5 i 0 stopni. |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2007-11-08 14:13:47 Jeszcze jedno pytanie przed przeszczepem... Jak podłączyć altek z reglerem na obodowie altka zamiast tego fiatowskiego z reglerem umieszczonym na błotniku. Jakoś schemat elektryczny z książki "sam naprawiam..." był nieczytelny... albo ja kiepski elektryk jestem (a jestem kiepski elektryk). Proszę o jakieś wskazówki |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2007-11-16 08:34:32 coś zrypałem przy montażu aparatu zapłonowego do polonezowskiej ohv. Przedwczoraj przy rozruchu poszła marchewa z gaźniora (ustawiony był na znaki na kole pasowym z wału i kreski na pokrywie paska rozrządu). Wczoraj zdjąłem pokrywę z klawiatury, ustawiłem pierwszy tłok na zapłon (tak żeby się oba koniki od klawiatury dało w rękach poruszyć) ustawiłem aparat zapłonowy na pierwszy tłok( w stosunku do pierwotnego ustawienia przesunąłem o około 45 st.), potem kable na 1-3-4-2 i po zakręceniu rozruchałką coś tam kuknęło na początku a potem amba fatima nie bangla... Co zpier...iłem i jak to poskładać po bożemu???? HILFE |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2007-12-04 13:33:03 Zrobiony... odpalony... upalony... działa jeździ, równiutko pracuje. Na początku gazu wpierdzielał jakieś 16-17 l/100km, ale 30 zł wydałem u gaziarzy i sie okazało, że mieszanka była dwukrotnie za bogata (bo se Daro wyjął termostat z obudowy filtra powietrza, zatkał trochę wlot powietrza - a chyba niepotrzebnie)... poregulowali i 11l/100km w mieście sie zadowala. No i znowu pomykam po miescie moim pięknym, czerwonym FSO... Dzinki za wszelkie porady, zjeby etc. przede wszystkim kilku takim fajnym ludzikom z lubelskiego środowiska fiatowego... POZDR...
|
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-12-04 19:01:49 no to gratki teraz daj jakieś fotki jak to wygląda i jeździ |
BartM F&F MEMBER Fiat125p/Warszawa 223 Mełgiew | 2007-12-04 22:43:47
Niema za co. |