Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-09-09 22:15:36
Zabierz wszystko do jakiegoś (super-/hiper-)marketu i sprawdz na wadze na stoisku warzywnym lub gdzies indziej . My tak kiedyś z qmplem ważyliśmy telefony GSM - kilka osób sie patrzyło z głupim wyrazem twarzy, ale sprawdziliśmy co potrzebowaliśmy. Razem z opisaniem trwało to jakieś 10min. Z tłokami/korbowodami może być trudniej, ale jak nikt nie zauważy... Tylko proponuje położyć jakiś worek najpierw żeby sie nie mieli do czego przyczepić |
Piter20 (M) A3 WRC | 2003-09-09 22:54:43 taka waga w hipermarkecie ma w najlepszym wypadku dokladnosc do 2g. na ogol stawiaj tansze z dokl. do 5g. |
BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-09-09 23:00:09 to moze waga na poczcie na tej gdzie waza listy ta musi byc cholernie dokladna tylko niestety nie mam wtyk na poczcie |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-09-09 23:08:28
skąd ja to znam wywalone prowadnice sa nawet w stanie pokrzywic ci zawory i przyokazji wypompowywać przerażajace ilosci oleju |
Bartek-Lodz Miłośnik FSO 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2003-09-10 10:08:48 Macie racje chłopaki, a co do tego gościa to podobno on jest najlepszy w Łodzi (Wierucki) kiedyś przerabiał mi głowice w silniku 1.3 Ładowskim (ekipa łódzka wie co ten silnik wytrzymywał na Lublinku). Nie mam pojęcia dlaczego spitolił mi tę głowice. Dzisiaj porobiłem trochę prób i jest tak że czy na zimnym czy na ciepłym to przy hamowaniu silnikem kopci a szczególnie przy hamowaniu i dodaniu gazu puszcza dyma. Przy przyspieszaniu raczej niema kopcenia ale czasami widze, że jakiegoś małego dymka puści ale bardzo sporadycznie tym bardziej że pierścienie mają zrobione dopiero niecałe 3 tys. więc myśle, że muszą się jeszcze trochę ułożyć. A tak to jestem zadowolony silnik śmiga jak głupi i co najciekawsze mało pali. Na trasie przy 95 - 110 8-8,5 litra LPG a w mieście przy spokojnej jeździe 10 litrów LPG. Jak w mieście troszke mocniej podeptałem w pedał to wzieła 11 litrów gazu mniej więcej litr mniej od mojego dawnego silnika od Łady 1.3. |
Ireq ford capri Mk2 ford ... kraków | 2003-09-10 11:09:24 ..apropo układania pierścieni muszę zmartwić- wstępnie układają się w pierwszych 15 min.pracy, a po jakiś 50 kilometrach już sa "ułożone"na dobre.. |
Bartek-Lodz Miłośnik FSO 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2003-09-11 09:26:09 Ale tam nie było robinego szlifu cylindrów, mi znajomy mechanik powiedział, że do 3 tyś trzeba jeździć spokojnie i tak robie. |