Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mar125 (M) Furious Moderator 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2015-01-22 21:41:06
Waldek , jak możesz to napisz Łukaszowi to co pamiętasz o batmanfiacie , napewno chłopakowi pomoże to przy budowie , a jak go znam to będzie męczył temat fiata aż będzie zadowalający efekt. Co do J.Jedynak to oczywiście J. znaczy Janina. Co do mojego Fiata to właśnie wypatrzyłem że fura Bień/Jedynak ma najbardziej podobne poszerzki do moich , do tego załoga damsko męska jak u mnie , no i nie oklepany jak wszystkie inne znane nazwiska. Dlatego szukam jakiegoś kontaktu/materiałów (str. Kaczora znam)może też być Wasza/Twoja opinia o w/w. Dodatkowo powiedzcie mi / nam doświadczeni koledzy , jak to dokładnie jest z tymi homami i zał.J . Czy jak auto jest wg homy gr2 to ta homa jest nadrzędna , czy można zastosowć zał J z okresu homologacji auta zmieniając to co zapisane w homie? |
winiar7 125p 1978/1979/1987/ ... warszawa | 2015-01-22 21:54:15 najpierw homologacja
jezeli nie ma w hom a jest w zał J to mozna zastosowac |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2015-01-22 22:04:27
się zgadza...
Też uważam że auta MR w wersji Ciecierzynski były najfajniejsze i najszybsze, oraz najmniej awaryjne- bo dopracowane.
Mam takie samo zdanie Mruku Tylko gdybym to Ja tutaj tak napisał, toby mnie zjedli |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2015-01-24 08:46:22 Winiar buduje Mr-owego - Ciecierzynskiego......
Chyba ,że mam złe info |
mar125 (M) Furious Moderator 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2015-01-24 09:22:55
Gregor , gdzie dolny śląsk a gdzie stolica |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2015-01-24 11:35:57
NIE CHCE Ale mu się wcale nie dziwę Mruku, to teraz uświadom mnie i wszystkich - ile było niebieskich i ile było GTJ-tów. Policz dobrze w pamięci JA wiem ,że był 1- jeden niebieski. I on miał tylko ten silnik 3,2. Gtj- też był jeden, w sumie póltora bo rozbitego nie liczę jako całość. Według mojej wiedzy i zapytań, tak naprawdę GTJ- był zawsze jeden. I niebieski nie poszedł na żyletki za czasów Jaroszewicza. Nie wrócił po prostu z Torunia, po wyścigu. Podobno Ksawery Frank, albo Edek Kinderman go kupił. [ wiadomość edytowana przez: gregor125 dnia 2015-01-24 11:40:44 ] |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2015-01-27 08:19:25
Biało czerwony został rozbity w Międzylesiu ,zaraz za przejazdem kolejowym. Przeszkodą okazał się star 29 - mlekopij. Widziałem jakiś czas temu u jednego z mechaników fotki. Potem został przemalowany i został zmieniony silnik. Jedną z serii - body kit- z czarnym dachem - Jeździł Jaroszewicz, a potem dyr Polmotu, drugim Bartoś. Ten cały Biały został "sprzedany" komuś z Intrako, znajomy Lewandowskiego. Co zaowocowało dodatkową transzą waluty na wszelkie zabawki. Stał czasami w Wictorii w garażu, albo przy wejsciu głownym. Na którym polskim filmiego widać w tle. Kilka razy pojawił sie w garażach Ministerstw Finansów - URMU. |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2015-01-27 10:54:38 W 1979 roku w czerwcu, mój ojciec odbierał 125 Kombi z międzynarodowej, po przeszczepie silnika z 1.5 na 2.0 DOHC.
Biały z laminatami stał na parkingu. Bardzo mi się podobał i męczyłem "starego" dlaczego mamy mieć gówniane wiśniowe kombi, a nie tego. Ojciec się śmiał, i tłumaczył ,że ten biały kosztuje dużo wiecej od naszego, ale że pod maską mamy to samo. Ale na pewno to jeździło (i to żwawo), bo przy następnej wizycie w wakcje, upalali tym na Waszyngtona. I to grubo. Do ul Kinowej i z powrotem. Stałem tam z gałami wytrzeszczonymi i nie chciałem wracać do domu. Niestety nie miałem okazji nawet wsiąść do środka. Choć tam zaglądałem - byłato totalna seria w czarnej skajowej tapicerce. Dużym obrotkiem po lewej stronie obok słupka i ładną rajdową kierownicą. I pytanie Mruku. Pamietasz może - kto ( kierowca, lub pilot z OBR-u)w tamtych czasach jeździł Fordem Capri 2300 V6 ?? - w kolorze niebieski metalik. Jeździli raz tym, raz fiatem i mocno wymieniali poglądy. Na mnie osobiście większe wrażenie zrobił 125. Może przez wydech ??? [ wiadomość edytowana przez: gregor125 dnia 2015-01-27 10:56:35 ] |