Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() janooop Warszawa | 2004-03-18 12:40:47 Znam solidny zakład wulkanizacja, piaskowanie i lakierowanie opon wyważanie wymiany opon, felgi używane i nowe. Znajomy prowadzi i ma w miarę przyzwojte ceny. za wymianę kół na sezon letni z wyważeniem i napompowaniem azotem 60zł. Pozatym zawsze można się z nim dogadać.
Namiary(2warsztaty): 1)Potockich 89A Warszwa Marysin 2)Chełmżyńska 1 Box 9 Marsa przy shelu tel. 613-35-01 0-505-720-245 0-505-210-355 |
![]() miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2004-03-18 13:10:11 Jeśli chodzi o rankingi i odczucia klientów z napraw w ASO zapraszam równiez na stronkę www.autocentrum.pl
Ja 27 mam przeglad w Toyota Włochy. Opowiem jakie wrażenia. Ale słyszałem też duż odobrego o Wiśniewskim. Nie polecam natomiast młotków z ASO Toyota Bielany ul. Klaudyny 1 chociaż zakup u nich Toyotki to prawdziwa przyjemność. ![]() |
piotrburza TOYOTA DRIVER TOYOTA COROLLA WAGON suwałki | 2004-03-19 21:25:23 Jestem zadowolony z podejścia sprzedawcy zGP Auto w Ełku w
którym to salonie zamówiłem sobie Toyotkę Corollę Wagon 1,6 Terra po jeżdzie próbnej wpłaciłem zaliczkę i czekam teraz na swój pierwszy japoński wóz dotychczas jeżdziłem oplem oraz reno nie były najgorsze ale tonie ta liga w konfrątacji z Toyotą pozdr piotrburza |
![]() orion76 TOYOTA DRIVER Hiace i Yaris Bielsko-Biała | 2004-03-23 15:15:52
A pewnie że mam tylko że pod Tarnowem. Zwie się to Serwis Samochodów Japońskich i mieści się w Zgłobicach na ul Zbylitowskiej. A jedzie się tam następująco. Jadąc od Krakowa na Tarnów za Wojniczem pare kilometrów jest most na bodajże Dunajcu, potem zaraz będzie pod górkę i jest pas dla jadących wolniej. Wyjeżdżamy na górkę i powinniśmy zobaczyć po lewej Salon i ASO Toyoty. Jakieś max 100 metrów za tym salonem jest skrzyżowanie z pasem dla skręcających w lewo - i to dokładnie tam. Skręcamy i po 10 metrach jest wjazd w prawo na ich parking. Ceny do przyjęcia, fachowość duża, jakość pracy duża (no przynajmniej dla mnie) ![]() |
![]() Lwiecz01 TOYOTA DRIVER Lexus LS400 '99 VVTi Kielce/Warszawa | 2004-03-25 16:26:50 Geometria, ustawianie zbieżności, wyważanie kół i podmianka sezonowa. Facet legenda. Robi Lexy i Toyoty dla warsztatu na Anilinowej. Szczerze polecam. Geometria taniutka w porównaniu do ASO i o niebo lepiej zrobiona. Wyważanie zresztą też.
Wacław Schubert Warszawa ul. Fletniowa 11 (gm. Białołęka) - jadąc ul. Kalsyków w lewo za kościółkiem 22 614 25 27 604 451 232 |
![]() miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2004-03-29 09:16:53
Witajcie ... i tak jak wspomniałem jestem juz po pierwszym przegladzie ( po 15kkm) wykonanym w Toyota Włochy. Musze przyznać, że jestem bardzo zadowolony z podejścia do klienta. Nie dziwi mnie więc ,że okres czekania na przegląd w tym ASO dochodzi do 3 tygodni. Ale od początku. Udałem się na umówioną godzinkę ( 8.00) i ku mojemu wstępnemu zaskoczeniu gość w serwisie przyjął mnie kawką juz o 7.45 twierdząc, że stanowisko w serwisie już czeka na mojego "diabełka". Jako stały klient ( zakup pojazdu w ich salonie) mogłem obserwować działania mechaników bezpośrednio na hali. Ale po około 20 minutach znudziło mnie to siedzenie i po stwierdzeniu, że przegląd potrwa jeszcze około 2 godzin zrezygnowałem z gapienia się na pracę mechaników. Postanowiłem sobie pojechać w tym czasie na miasto. O godzinie 10.00 powróciłem do ASO gdzie pojazd mój był już po przeglądzie i wykonywano mycie i czyszczenie wnętrza. Tak czyściutki on nie był nigdy... chyba, że przy odbiorze jako nowy. Umyto go nawet w zakamarkach mało dostepnych i tak suchutki, wypucowany i wypachniony zapachami samochodowymi został mi podstawiony przed ASO po około 30 minutach. Teraz najważniejsze. Na moje życenie miałem do wyboru kilka rodzai olejów. Wybrałem Mobil1 w wersji 5W50 . Stwierdzono, że to najlepszy wybór.... nie drogi a bardzo dobry. Początkowo koszt przeglądu wyceniono na 390 PLN. Aale po okazaniu karty Toyota Club... otrzymałem zniżkę ( karta srebrna: 5 % NA OBSŁUGĘ I 3 % NA MATERIAŁY EKSPLOATACYJNE)więc zaoszczędziłem 20 PLN ( na dobrego browara). Ogólnie koszt wyniósł mnie 370, 56PLN. Tak to wyglądało. Pozdrawiam i .... polecam. ![]() [ wiadomość edytowana przez: miodek997 dnia 2004-03-29 09:22:21 ] |
![]() toya96 TOYOTA DRIVER Camry Warszawa | 2004-04-03 00:10:16 pilne!
szukam blacharza,,,,wawa lub okolice macie moze kogos? |
![]() Bartek_23 Toyota Avensis łódz | 2004-04-03 11:15:21 Bylem w toyota wlochy po 15 tys. , tam tez byl zakupiony ave. Fakty: 1. olej przelany 2. po 3 tys km od wymiany zmienilem u znajomego mechanika bo cos mi nie gralo i podczas spuszczania lecialy burzyny (piana itp), syf straszny (ale szkoda nerwow) 3. autko faktycznie na czas odstawione 4. po wizycie w aso odpadl kolpak ktory trzymal sie przez 15 tys km i odpadl po ok 1 km od aso 5. milo i przyjemnie w srodku - nawet jak krecisz sie bez celu to sie toba zajma 6.zbagatelizowanie moich zalen odnosnie kilku usterek 7. szkoda gadac ![]() ![]() |
![]() Bartek_23 Toyota Avensis łódz | 2004-04-03 11:18:13 A byl ktos w toyota DML w czestochowie ??????
jakie wrazenia? ![]() |
pysiak TOYOTA DRIVER Toyota Carina E i SY ... Częstochowa | 2004-04-05 11:13:30
Nie napiszę Ci nic o serwisie DNL, bo nie korzystałem z ich usług. Raz nawet miałem ochotę, ale pierwszy możłiwy termin podano mi 2 tygodnie później, więc zrezygnowałem. Jedno wiem na pewno - są bardzo drodzy! Np wymiana paska rozrządu w Carnie - 1650 zł, 1 łącznik stabilizatora 280-300 zł (!!!). Mam inny problem, nie znam żadnego porządnego nieautoryzowanego serwisu w Częstochowie! Przeszukałem ten wątek i nie znalazłem żadnej informacji .... Na szczęście na razie nic poważnego się nie dzieje.... |
piotr1234 Toyota Avensis gdynia | 2004-04-14 14:05:16 Poszukuję godnych polecenia punktów serwisowych w Trójmieście.
Namierzyłem dwa serwisy firmowe Toyoty w Trójmieście: 1) Gdynia-Chwarzno jest otwarty do 16:00 - przecież nie będę brał urlopu żeby pojechać do warsztatu !!! 2) Gdańsk-Oliwa - po dodzwonieniu się do nich pan serwisant poprosił mnie o mój numer telefonu z informacją,że oddzwoni za parę minut i ... oczywiście nie oddzwonił. Z tych dwóch powyższych punktów nie zamierzam korzystać Czy znacie jakieś inne punkty w Trojmieście? |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2004-04-14 15:59:21 Teraz będzie do zarządzających tym forum (albo klubem ?) Moglibyście jakoś uporządkować ten wątek, tzn. serwisy, warsztaty... ? Wprawdzie lektura postów jest szalenie interesująca i czasem zabawna, ale zajmuje sporo czasu. Dość dobrze sprawa warsztatów, części, itp. jest zrobiona w klubie Rovera w którym też bywam z racji posiadanego drugiego auta tejże marki. Wprawdzie wykresy, obrazujące popularność różnych firm i ich dokonania, wydają mi się sporą przesadą, ale reszta jest niezła. Podaję adres: www.roverki.pl . ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-04-15 20:16:44 Dopiszę teraz kolejny warsztat blacharsko-lakierniczy godny moim zdaniem polecenia. W końcu przerobiony na własnej "skórze" ![]() Gość nie jest tani, ale daje stosowną jakość do swojej ceny. Ja jestem zadowolony. I na pewno jest tańszy od przysalonowej blacharni na Zakopiańskiej. Auto-Niedziółka ul. Krakowska 312 32-080 Zabierzów Tel: (12) 285-10-90 Dodam jeszcze, że wykonuje on naprawy powypadkowe dla jednego z krakowskich salonów Toyoty, a to już chyba o czymś świadczy ![]() Pozdro. |
m_i_m Toyota Carina E Kraków | 2004-04-26 16:50:09 Muchos Dzieki,
Mechanik przeniosl sie do Huty na Klasztorna 12. Wytropilem i wyprobowalem. Ma papierek, naprawia, sprowadza potrzebne czesci, stara sie. Jako (jeszcze) laik polecam. Da sie zaoszczedzic sporo czasu. Zdrowko,
|
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-05 09:09:34 Jak ktoś chce obszyć sobie kierownicę i gałkę + mieszek skórą (tak jak ja ![]() Tapicerstwo Samochodowe Warszawa - Ursus ul. Robini 8A tel 667-72-65, kom 0-502 -789-134 Facet nie jest tani ale robi bardzo solidnie i z dobrej skóry. Jest z tego znany w Wawie i okolicach. |
emi Warszawa | 2004-05-09 12:47:57 Przeczytałem parę postów o ASO Carolina na Wolskiej. Muszę powiedzieć, że ja mam trochę inne zdanie (może rzeczywiście trochę obsługa się pogorszyła, jak kupowałem tam autko w 2000r byli inni ludzie, ale dało się tez zauważyć że był dużo mniejszy ruch aniżeli teraz, także może to jest przyczyną trochę dłuższego oczekiwania na obsługę). Jeśli chodzi o same usługi serwisowe jestem bardzo zadowolony ![]() ![]() ![]() |
![]() wroobel Toyota Corolla warszawa | 2004-05-11 14:52:00 Toyota MARKI RULEZZZ, wszysto co do joty na najwyższym poziomie, polecam. 70 aut firmowych (corolle), które tam serwisujemy zawsze są potraktowane profesjonalnie!!! |
![]() piotrmie TOYOTA DRIVER corolla 1.6 HB ostrołęka | 2004-05-14 21:05:52 a czy ktos z Was korzystal z ASO Chodzen w Piasecznie? wlasnie u nich kupuje samochod, ale nie widze zadnego postu klubowiczow. czytalem tylko ze sa stosunkowo drodzy. ale czy dobrzy? jestem w stanie zaplacic troche wiecej - w granicach rozsadku, ale wymagam profesjonalnego potraktowania mojego cacka.
czekam na Wasze opinie ![]() |