Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sepo fiat 125p Wrocław | 2006-08-24 21:30:16 Na nich jest chyba fabrycznie położony lakier bezbarwny, czyli muszę go usunąc? tak? |
![]() mutra Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2006-08-25 12:14:28 Jeżeli chcesz je zrobić na lustro to musisz go usunąć (ewentualnie potem znowu polakierować ale nie wiem czy wtedy efekt lustra nie zniknie)
Teoretycznie mógłbyś usunąć slady po soli bez ściągania lakieru z całej felgi a potem polakierować tylko te miejsca nad którymi pracowałeś ale to się mija z celem skoro chcesz polerować całe felgi. Ja na twoim miejscu zrobiłbym tak: 1. Sciągnął felgi z wozu i zdjął opony 2. umył felgi środkiem do czyszczenia silnika (nie jest tak agresywny) albo do felg i zobaczył dokładnie gdzie są ubytki lakieru, przetarcia itd. 3. usunął lakier tym chemicznym ustrojstwem co go rozpuszcza ![]() - nakładasz czekasz tyle czasu ile podają na opakowaniu i sdrapujesz jakimś miękim plastikiem albo drewienkiem i szmatką, jak nie wszystko zlazło to jeszcze raz nakładasz 4. znowu umył felgi z resztek tego preparatu (wystarczy woda z szamponem samochodowym albo ludwikiem) 5. drobnym papierem usunął zarysowania 6 polerka elektryczna albo krążek na wiertarce na małych obrotach ( względnie ręcznie) - pasta polerska i jedziemy 7. Jak chcesz ryzykować to kładziesz bezbarwny lakier. Nie mam specjalnie dużego doswiadczenia ale ci z którymi gadałem to po polerowaniu felgi na lustro nie kładą lakieru |
m4kler Warszawa | 2006-11-11 20:55:32 Zeby uzyskać nalepszy efekt wypadało by polakierować kilka razy. Wtedy na lakierze tworzy sie głembia koloru. Jeżeli moge polecic to podaje link dla osob z warszawy i okolic.
renowacja alufelg |
![]() PG RN MOD Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2006-11-11 21:02:03
wypolerujesz pomalujesz a potem odpadnie ![]() niestety zeby lakier sie dobrze "chwycil" powierzchnia musi byc zmatowiona. jezeli bedzie zmatowiona nie bedzie wypolerowana czyli nie bedzie sie swiecic tak jak tego chcemy ![]() |
![]() zoom zoom zoom | 2008-03-09 13:28:59 Witam, chciałem sobie wypolerowac moje alu ale napotkalem pewien problem. W sklepie nie udalo mi sie kupic scansola ale pani sprzedawczyni podala mi inny srodek do sciagania lakieru. Efekt jest mizerny. Na moich alu jest kilka warstw lakieru (bezbarwny, srebrny, podklad) i ten srodek sobie nie radzi.. Jest pewna szansa ze Scansol spelni moje oczekiwania ?
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() zoom zoom zoom | 2008-03-15 20:17:18 Dzięki za porady ![]() Tak wygladaja moje wypociny... ![]() ![]() pozdr. |
![]() Marecki77 BMW E36 Cupe Bolesławiec | 2008-05-25 22:36:49 kupilem ładne felgi alu i chce je spolerowac do lustra , lecz na nich jest kilka warstw lakierow podkladow jakiej konkretnie uzyc chemi co mam kupic by to zeszlo az do aluminium??? ![]() |
![]() PG RN MOD Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2008-05-28 00:09:55 przeczytaj temat od poczatku do konca i bedziesz wszystko wiedzial
pozdro |
steamart Fiat Fiorino Puszczykowo | 2011-11-10 13:17:40
Witam. Najlepszym sposobem na umycie alufelg jest mobilna myjnia parowa. Wykorzystanie gorącej pary pod ciśnieniem sięgającym 8 barów jesteśmy w stanie usunąć najtrwalsze zabrudzenia. Co istotne można to uczynić nie korzystając z chemii! Wejdź na .pl i umów się na usługę. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: PG dnia 2011-11-12 00:31:42 ] |
davvvid słupsk | 2013-08-21 13:04:12 Jezeli jestescie zainteresowani powlokami typu chrom lub tez powlokami imitujacymi polerke na felgach prosze o kontakt. Atrakcyjne ceny |
davvvid słupsk | 2013-08-21 23:33:18 |