Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-02-25 13:48:31
Raczej nie wydaje mi się. |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-03-01 01:59:34 Maćku ja takich gratów nie posiadam. Ale znam kogoś, któ może to mieć. Zapytam i dam znac jakby co.
Ps. Alkohol metylowy lepszy. |
Orem Taif P521 5.1 Lublin | 2003-03-01 14:38:31 Jeśli to kogoś zainteresuje - posiadam schematy elektryczne do Fiata 132P, 128P, 127P, 126P ;), 125p i Poloneza. Oprócz schematów - książka zawiera opisy poszczególnych części / elementów elektrycznych. Przykłady działów :
- ŻRÓDŁA ENERGII ELEKTRYCZNEJ *prądnice, alternatory, akumulatory (budowa, zasada działania ;) ) *regulatory prądnic (reg. 126P) *regulatory napięcia (132P, 128P,127P,125P) *obwody zasilania we wszystkich tych autach - UKŁAD ZAPŁONOWY * budowa, zasada działania owewgo układu *ukł. zapłonowe sam. POLSKI Fiat i Polonez. Charakterystyka, obsługa * elektroniczny układ zapłonowy samochodu Fiat 132 (zasada działania,charakterystyka, obsługa, ustawianie wstępnego wyprzedzenia zapłonu w silniku, montowanie rozdzielacza do silnika) - URZĄDZENIA ROZRUCHOWE *budowa i zasada działania rozrusznika *rozruszniki wymienionych wyżej aut , w tym oczywiście 132P - OŚWIETLENIE *reflektory, lapy - budowa, charakterystyka *oświetlenie aut(na przykładzie 132 podaje:reflektory głowne,światła pozycyjne, lampa oświetlenia tablicy rejestracyjnej, lampa oświetlenia wnętrza, oświetlenie schowka, oświetlenie bagażnika) - SYGNALIZACJA ŚWIETLNA I DŹWIĘKOWA - URZĄDZENIA KONTROLNO-SYGNALIZACYJNE uu mamy tego troche :p -> wkaźnik i lmapka temp. płynu chłodzącego silnik, układy kontrolne ciśnienia oleju silnika, wskaźnik poziomu paliwa z sygnalizacją rezerwy paliwa, prędkościomierz i licznik kilometrów, układy kontrolne obwodów zasilania dla danych aut, kontrola działania kierunkowskazów i świateł drogowych, kontrola włączania świateł pozycyjnych, drogowych, i tylnych lamp przeciwmgłowych, układ kontrolny włączonego urządzenia rozruchowego, kontrola włączonego ogrzewania tylnej szyby, obrotmierz elektroniczny, zestaw wskaźników - URZĄDZENIA ROZDZILECZE *łaczniki, skrzynka bezpiecznikowa, złącza - INNE URZĄDZENIA ELEKTRYCZNE *wycieraczki szyb (budowa izasada działania) *silnik dmuchawy *silnik wentylatora chłodnicy *sprzęgło elektromagnetyczne wentylatora chłodnicy *tylna szyba ogrzewana *zapalniczka elektryczna *urządzenie tłumiące zakłócenia radioelektryczne - REFLEKTORY DODATKOWE PRZECIWMGŁOWE I DALEKOSIĘŻNE *przeznaczenie, budowa, zasady instalowania i obsługi - ZABEZPIECZENIA INSTALACJI *bezpieczniki, przekaźniki Mogę przepisać poszczególne działy czy przeskanować rysunki -nalepiej by je gdześ wrzucić, do Warto Wiedzeć np :P Póki co nie mam własnego serwera www i jeśli pojawią się zainterresowani to jakoś inaczej sobie poradzimy Acha narazie mechanik ze mnioe jak z koziego zadka trąba :P i nie dysponuję niczym poza wiedzą z książki. No ciekawe - czy to się komuś przyda :P móże mniej eszcze wyśmieją Z innej beczki... : Ponawiam pytanie czy ma ktoś książkę obsługi Fiata 132. Bo nadal nie natrafiłem na taką a szukam juz dlugo. Mam jedynie tytuły tych 2 książkek (różniących się jedynie jednym wyrazem ) CZY MA KTOŚ INSTRUKCJĘ OBSŁUGI/NAPRAWY FIATA 132 ??? (przykłady : Wydanie FIAT, Turyn 1975) Jeśli ktoś ma, bardzo proszę o msg. na skrzynkę lub w GG |
Orem Taif P521 5.1 Lublin | 2003-03-01 16:31:59 Gdybym mial to w komputerze to by bylo naprawe cacy hehe . To wszystko mam, ale w książce i jak coś to trzea by było skanować i przepisywac. Co do schematu to mi sie kurde na raz nie zmiesci w skanerze - za długi. To jakby na długość format A3 :/.
Glupio by wyszło dzielić go - bo potem zabawa w łączenie na kompie niekoniecnzie wyszla by dobrze. Więc pomału mógłbym się zabrać za jakieś interesujące rzeczy (przepisywanie ), a Ciebie Baldy poproszę, jeśli można, o te fotki i materiały o 132, ktore masz No i ciągle pytam o tą KSIĄŻKĘ OBSŁUGI 132- jak ktoś ma niech daje znać. |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-03-02 03:09:27 Maciek - po niedzieli będe atakował gościa. Może coś się da wygrzebać
Tylko tych trzech rzeczy ci brakuje? |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2003-03-02 23:00:29 GRATULACJE! |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-03-02 23:40:08 Póki co spędziłem więcej za jej kierą niż Ty :D Niniejszym zgłaszam sie na jazde próbną. (hebli z tyłu wciąż nie ma?) ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2003-03-03 11:42:19 Janio gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zawsze wieżyłem, że ją odpalisz nie wiedziałem tylko kiedy. |
Blady FIAT | 2003-03-03 11:47:58 Gratuluje , czekam kto następny uruchomi swojego bolida (132/Argenta)
|
OLI_F50 Miłośnik FSO F50 Polonez Środa Wlkp./ Konin | 2003-03-04 07:51:26 Gratulacje....nareszcie krok do przodu.... Czekam na kolejny...
"Dla Jania to mały krok... dla Argenty... to duży skok..." |
leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2003-03-05 02:55:27
Widzieliśmy |
OLI_F50 Miłośnik FSO F50 Polonez Środa Wlkp./ Konin | 2003-03-05 08:41:54 OLO to fart-owniś w czepku urodzony... |