[OT] Mój dupowóz - wolny temat czyt. - Strona 24

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mnie diesel wychodzi taniej bo po odliczeniu vatu mam jakieś 2.86 za litr

dzisiaj liczyłem i 10 pali ale coś za coś

Hehe diesel-benzyna zawsze wzbudzały kontrowersje.
Ja tam tez diesli nie lubie, ale od prawie roku jeżdze caddy 1.9 sdi i nienarzekam. No moze prędkość maxymalna wynosząca 140 km/h czasem wkurwia, ale podoba mi się ze od 40km/h do końca na V-tce się jeździ. Do wyprzedzania nie redukuje, bo moment od dołu na to pozwala (o wciskaniu w fotel mozna zapomnieć :p ). Ale co do tej oszczędnosci..........pali to 6-7 litrów a ropa niestety droga:/ Swoja droga dziwne wszystkim wkoło co sobie tdi na 10 lat na raty pobrali palą 4,5 litra Jak to ludzie lubią sami siebie oszukiwać!!

Reasumując do normalnego przemiszczania sie z punktu A do B dieselek sie nadaje. Natomiast żeby tym poszaleć to neistety, tak jak maluchem, jak raz rozpędzisz to rób wszystko żeby nawet na chwile gazu nei ująć bo potem przed 2 km bedizesz rozpędzał

Cytat:
2007-02-13 18:45:04, Jesion128 pisze:
pali to 6-7 litrów a ropa niestety droga:/

fiat mi palił 12-13 l gazu po mieście - nie licząc kosztów zainstalowania, przeglądów i regulacji LPG, a obecne auto 5-6,5 l ropy, przy bezstresowej jeździe, że coś znowu napier...li po drodze z punktu A do punktu B

Cytat:
jak raz rozpędzisz to rób wszystko żeby nawet na chwile gazu nei ująć bo potem przed 2 km bedizesz rozpędzał

exactly

Kiedyś ludzie śmigali kantami/maluchami/polonezami i nienarzekali,do dziś znam kilku zapaleńców którzy jako dupowozy kupują tylko te auta a stac ich na auta w granicach 6tys.zł

Cytat:
2007-02-13 19:05:02, HEMIGTX pisze:
Kiedyś ludzie śmigali kantami/maluchami/polonezami i nienarzekali,do dziś znam kilku zapaleńców którzy jako dupowozy kupują tylko te auta a stac ich na auta w granicach 6tys.zł

Milionerzy często bywają ekscentryczni

u mnie w rodzinie mieliśmy całą masę kantów, bo właśnie wychodziliśmy z założenia że tylko na takie nas stać auta - ale to były urojone oszczędności - bo co chwile trzeba było coś grzebać przy autach, paliły jak smoki, zrzerała je rdza, osiągi też miały mizerne, wszędzie jechało się z duszą na ramieniu, a o komforcie zapomnij - wystarczyło zacisnąć raz pasa i kupić coś lepszego i kasa już się dwa razy zwróciła, a rano nie trzeba się martwić o to czy auto odpali

dlatego rodzina wyklnęła mnie kiedy przyjechałem do domu swoim kantem - i ich przepowiednie się sprawdziły - więcej leżalem pod autem niż nim jeździłem, a finansowo spłukałem się do cna - prawda jest taka, że aby mieć kanta w naprawde dobrym stanie trzeba mieć drugie auto (choćby na zimę) i troche dodatkowej kasy - chyba że jeździ się aż zdechnie i potem wywala na złom, żeby kupić kolejnego truposza

oczywiście wyjątki od reguły się zdarzają a to tylko taka moja subiektywna opinia

chciałem zwrócic uwage ze po raz kolejny robicie tu offtopa .Znów mam usuwać posty? to żadna frajda ...

no to w celu rozładowania napięcia przedmiesiączkowego i zlikwidowania off topa, przedstwiam parę zdjęć mojego toczydełka po umyciu:

No no zdrowy escorcik Fajnie utrzymany

Witam.Po sprzedaży maluszka nabyłem coś takiego Narazie dupowóz a co potem.. zobaczymy .Auto stoi u mnie już prawie tydzien ale niestety nie miałem okazji go wypróbować( tu podziękowania dla urzędu skarbowego za "szybkie" działanie).

zajebisty, tez takiego szukam ale na allegro sama pasza albo niezarejestrowane...

ps tylko rynne i pantograf wypier*ol

[ wiadomość edytowana przez: Krzyh00 dnia 2007-02-14 11:48:34 ]

[ wiadomość edytowana przez: Krzyh00 dnia 2007-02-14 11:49:23 ]

Też przez miesiąc czasu szukałem na allegro i nic! Sama kicha! Aż w koncu trafiłem na strone klubu CRX i tam ja znalazłem. ps.Polecam gości z forum CRX w razie czego(min.Koniu , crxmen--dzięki) naprawde baaardzo mi pomogli!
A wydech to odrazu wyleci jak tylko zrobie wszystkie podstawowe rzeczy

link

[ wiadomość edytowana przez: siekierhc dnia 2007-02-14 11:59:31 ]

Się roi od tych CRXów jak kupowałem swojego to w samym Krakowie może spotkałem 3-4 sztuki a teraz naroiło się tego jak maluchów :}

siekierhc - Gratuluje zakupu, ten wyglada naprawde ładnie, ale ten z komisu z 90tys przebiegu to byl jak nówka z salonu

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2007-02-14 12:32:34 ]

Cytat:
siekierhc - Gratuluje zakupu, ten wyglada naprawde ładnie, ale ten z komisu z 90tys przebiegu to byl jak nówka z salonu

Wiem wiem do tej pory nie moge odżałować tamtego crxa. Ale wydaje mi sie że z tym tez źle nie trafiłem

ładna i w słusznym kolorze

ktos tu widze cenzure wprowadza i kasuje posty...

temat posprzątany .

widze ze CRX'y ostatnio tez w modzie, fajne auto i napewno lepsze od golfa czy bmw
mi sie podobaja civici stare z roku chyba cos kolo 93

Ja mam z takiego crx'a zaciski hamulcowe