| Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
simon2107 Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo I³aweckie | 2012-11-22 11:10:00 Ja ju¿ dacie mam-oprócz Lastuna. Na dodatek na fajnej podstawce |
kadrowiec ¶roda | 2012-11-22 16:35:44 Sroczka7 Masz jakie¶ sprawdzone lub nie przecieki o kolekcji?![]() |
camilovesky Renault Laguna II Bartoszyce | 2012-11-23 09:06:46 A co by¶cie powiedzieli na numer specjalny PZIn¿ 403 Lux-Sport?
Ja wiem ¿e to inna epoka, ale w³a¶nie w niej mia³by ten model racjê bytu. |
simon2107 Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo I³aweckie | 2012-11-23 11:32:19
To prawda, ale Kolega nigdy sie na tych forach nie rejestrowa³, nie próbowa³ wszczynaæ jakiejkolwiek dyskusji, a swoje informacje zamieszcza tylko wy³±cznie na motonewsie. A tak siê sk³ada, ¿e wiekszo¶æ z innych for ma korzenie na motonewsie, ale odesz³a w zwi±zku z niskim poziomem merytorycznym i brakiem mo¿liwo¶ci rozwoju samego motonewsa. Trudno miec wiêc pretensje do tych innych, ¿e na informacje zamieszczane na motnewsie i próbê ich przemycania, reaguja alergicznie, a nawet bardzo ostro t³umi± przejawy"motoniusowo¶ci". Byc mo¿e zbyt prewencyjnie, jednak duza liczba fantastów i marzycieli oraz wspomniany wy¿ej brak merytoryczno¶ci i dziecinada oraz niczemu nie s³u¿±cy koncert ¿yczeñ, powoduj±, ¿e osoby, które przed "motoniusowato¶ci±" uciek³y na inne fora, nie ¿ycz± sobie mieæ podobnego ba³aganu na swoim forum. |
simon2107 Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo I³aweckie | 2012-11-23 17:21:01 Ja tam nie mam sobie nic do zarzucenia, jestem otwarty i zagl±dam zarówno na swoje forum, jak i na motonewsa, jednak tu czasem i mi nie udaje siê zachowaæ spokoju, jak widzê posty niektórych userów. Co do traktowania go¶ci na forum, nadal bêdê sie upiera³, ¿e Kolega powinien by³ spróbowaæ. Tym bardziej, ¿e i np. na motoshow jest kolega zadzior, który dostarcza pewne informacje na temat serii kultowych i nikt tam nie traktuje go niepowaznie czy wrogo-jest raczej odwrotnie. Po prostu s± pewni osobnicy, którzy za swoj cel obieraj± zaistnienie za wszelka cenê i bombarduja fora informacjami zamieszczanymi na motonews przez Kolegê, chcac w ten g³upi sposób zas³uzyc na zainteresowanie i opiniê "dobrze poinformowanych", dostarczajac tanich sensacji i jako tacy po prostu sa ¼le postrzegani. Uwa¿am, ¿e gdyby Kolega sam zamieszcza³ te informacje na forach, pod swoim nickiem, nie musia³by obawiac siê oszczerstw czy wyzwisk-co jest niestety pok³osiem zdenerwowania modów na kolejnych "sensatów" próbujacych zaistnieæ na innych forach poprzez rozpowszechnianie nie swoich informacji. |
kadrowiec ¶roda | 2012-11-24 11:10:00 Sroczka7 Jak mo¿esz co¶ zdzia³aæ to za³atw ni¿ej wymienione modele od DEA specjalnie dla mnie DEA by mia³a pe³no klientów gdyby te modele sie pojawi³y, a nikt nie powie, ¿e nie s± to kultowe auta PRL-u
Lista
- 125p pickup (ten z zabudow± z laminatu - http://www.mclellansautomotive.com/literature/items/fiat/b21840-fiat-1968-brochure.php to nie do konca to co mam na my¶li, ale brakuje mi fotki) - Tarpan 235 - Tarpan 239d - Nysa blaszanka, - Nysa 501, - Nysa 522, - Nysa rolnicza - ¯uk A16B, - ¯uk A18 - Warszawa Furgon - warszwa 201 - Warszawa Pocztylion - Warszawa drezyna (dyskusyjny model, ale jednak Warszawa) - Polonez 3d - Syrena 101 - Syrena 102S - 125p LUX - Polonez 1500 (prostok±tne reflektory) W specjalnych: - GAZ MO (taki z serialu "Przygody Psa Cywila) - UAZ Milicja (taki z filmu "Wyj¶cie awaryjne") - Fiat 125p Milicyjny w kolorze bia³ym (pe³no ich by³o w serialu "07 zg³o¶ siê") - Warszawa M20 MO i sedan w wersji MO - Nysa N59 MO (ta z filmu "Nie lubiê poniedzia³ku") -Fiat 125p kombi Pogotowia Ratunkowego - Fiat 125p Stra¿y Po¿arnej - ¯uk smutek Stra¿y Po¿arnej - ¯uk S³u¿by Wiêziennej (szary ¿uk z kogutem i napisami na drzwiach SW) - Nysa WSW Acha w¶ród Mercedesów nie powinno zabrakn±æ W123 kombi, który by³ ulubionym autkiem badylarzy ![]() |
piopio30 Fiat Punto 2 Rybnik | 2012-11-24 15:07:34 co do osobówek to chyba wszystko zosta³o powiedziane, ale zosta³y ciê¿arówki i autobusy,,,,,skala no có¿ Dea juz nas przyzwyczai³o do 1:72 |
kadrowiec ¶roda | 2012-11-25 08:55:17 Brak Skód w serii to naprawdê wielka strata dla ca³ego s³usznego przedsiêwziêcia jakim jest KAP ![]() |
camilovesky Renault Laguna II Bartoszyce | 2012-11-25 11:10:26 Na zdjêciu to nie Felcja tylko Otavia !!!!
Felicja by³a otwart± wersj± Octavii. |
QLIG ¯ory | 2012-11-25 13:17:44
Nie "MY" im pozwalamy, tylko DeAgostini, bo to nie nasza ( w sensie nie Polska ) kolekcja i Polacy maj± tyle do gadania, co premier Polski w sprawie polityki zagranicznej Etiopii...A dwa, tak samo MY, jak i Czesi, Rumunii, Niemcy nie mamy Skód, bo Abrex sobie tego nie ¿yczy... |