Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2007-12-18 03:56:46 he he he zlodzieje samochodow, piraci drogowi pijani moze jeszcze mafia (zorganizowana przestepczosc) i krotko mowiac sami zli ludzie a na dodatek przeklinaja Z moiej strony jeszcze dodam, ze jezdze brudnym samochodem nie lubie "ojca dyrektora" nie glosowalem w wyborach etc.
|
marek1300 olsztyn | 2007-12-24 20:48:46 A ja swoim 19 letnim R 19, rozwijam zawrotną prędkość maxymalna 110 Km/h ( z górki i witrem w plecy) i jestem masakrycznym piratem drogowo-CB radiowym. Panie Romando...proszę!! a jak przy przestępcach jesteśmy to ja uważam że przedstawiciel handlowy to najgorszy badziew na drogach i powinno się ich zamknąc i z konfiskować samochód i radio i telefon, i zel do włosów. Cześć. |
chaosgce Peugeot 206 Gliwice | 2008-03-18 10:49:33 Panowie,
wsyztsko rouzmiem, Wasze poirytowanie tym faktem, ale na zdorwy rozsadek nikt nie ma prawa ukarac mnie za to ze posiadam CB, poniewaz jest ono dozwolone. A jezeli mowa o uzywaniu, to niech mi gliniarz udowodni przed sadem ze go uzywalem ? Kazdy z nas ma prawo do odmowy mandatu, wiec ja nie widze problemu. |
jux CB FORUM nadajnik Terrano R21 Tomaszów Lub,ul.Piskora 18 | 2008-08-10 13:00:07
..i nie może, oto stanowisko Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Woj. Lublin: "Zgodnie z art. 45 ust. 2 pkt 1 ustawy „Prawo o ruchu drogowym” kierujący nie może korzystać z telefonu, którego obsługa wymagałaby trzymania słuchawki lub mikrofonu w ręku. Urządzenie nadawczo – odbiorcze (CB - radio) nie jest telefonem – jest klasyczną radiostacją. Zatem stosowanie analogii poprzez podobieństwo jest raczej nie wskazane, zwłaszcza, że przepis jednoznacznie określa urządzenie jako „telefon”. Oczywiście przepis ten nie ma zastosowania gdy korzysta się z zestawu głośnomówiącego lub słuchawki samonośnej. Pozdrawiam, podkom. Piotr Sroka" Zwrócułem się pod wskazany adres po emisji TVN Turbo jak niedouczony mundurowy tłumaczył, że można za używanie CB karać. Marek |
edynburg1968 lublin | 2009-01-08 14:42:46 Ehh… całkiem niedawno dostałem pięćset złoty mandatu za głośne słuchanie radia i nieprzepisowe umieszczenie go w samochodzie. Paranoja. A jak zaczęła się dyskusja to miły pan policjant powiedział że dorzuci 100zł ekstra-i tak rachunek wyniósł 600zł-tylko za co? |
Góral (M) CB FORUM president Opel Meriva A Helmond | 2009-02-13 19:06:47
że co? co znaczy nieprzepisowe umieszczenie radia? co znaczy głośne? podaj przepis który został zapisany w mandacie. albo lepiej przyznaj się, ile miałeś na budziku jak cię zmierzyli. |
adasm Kraków | 2013-06-10 21:31:40 przecież policja i itd samo korzystają, nawet powiedzą że jest czyściutko... |
kasinska22 Łódź | 2013-10-18 13:13:47 witajcie, no nieźle czyściutko |