Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2003-06-11 09:38:24 Wreszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moje autko żyje i jeździ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Panowie i Panie, mam zaszczyt poinformowac, że mój Fiat 132 zreaktywował się Jazda to poezja........ skrzynka cacy........mechanik THE BEST........ Pozostalo jesio pare drobiazgow ale zabralem juz samochod bo nie moglem sie doczekac Czy w sobotę coś wyjdzie nie wiem bo prawdopodobnie pojadę na swoje hektary do Braniewa. No chyba, że chcecie wpaść do mnie tam to nie ma broblemu Więcej szczegółów później |
SCHIL Miłośnik FSO Polonez Łódź | 2003-06-11 12:27:28 No to CACY SIR. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-06-11 15:56:49 Mam nadzieje że to już ostateczne historie z twoim autkiem - trochę przeżył tych awarii
|
SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2003-06-11 17:26:24 Awarii jak awarii, przeżył mechanika destruktora
|
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-06-11 20:46:54
Myslę, ze już to "później" nastąpiło. Zatem czekamy na opowieść na co najmniej dwie szpalty. |
dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2003-06-11 20:59:11 Sir, jak nie pojedziesz na swoje hektary, to wpadaj na hektary Burzy - masz tam chyba najbliżej ze wszystkich. |
SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2003-06-12 08:59:31 No więc jak obiecałem piszę pierwsze wrażenia z jazdy:
Na początek powiem co zostało zrobione. Więc tak wymieniony wał korbowy bo mój niestety nie nadawał się do użytku po dwóch szklifach specjalisty z Węgrowa. Oczywiście nowe panewki, szlif wałka pośredniego i wymiana panewki. Ustawienie rozrządu, wymiana fotela kierowcy, wycięcie 50% kabli, które notabene były całkowicie zbędne. Skrzynia 5 speed Wrażenia........ Co tu dużo pisać jest zajebiście Maszynka chodzi jak szalona, skrzynka trochę szumi ale tylko przy małej prędkości. Wreszcie jadąc 100 km/h mam 2500 obrotów a nie jak na automacie ponad 3000. Silniczek pracuje bardzo ładnie, Janio widział jak pracuje silniczek w samochodzie mechanika więc wie o czym mówię. Ciśnienie na zimnym silniku na wolnych obrotach 4 kg/cm3 jak dodam gazu skali brak Jak się rozgrzeje to spada tak do 1 kg/cm3 ale wystarczy dodać gazu i mam znowu 2 kg/cm3 a przy 3000 i wyżej 4 i więcej. Wczoraj byłem u mechanika tego z Węgrowa i odebrałem kaskę. Teraz tylko jeździć i jeździć..... Acha został jeszcze do poprawienia wydech, który to mechanik mi założył w całości od Argenty wywalając mój przerabiany z poldolota. Zdarza się, że dzwoni na wolnych obrotach a przy jeździe delikatnie tłucze o coś niemiłosiernie. To co zostało do zrobienia to kosmetyka. Acha mam nowe lustereczka boczne Wreszcie coś widzę do tyłu Spalanie wacha się w granicach 10 litrów gazu niezależnie od prędkości Tzn nie ma znaczenia czy jadę 80 km/h czy 110 i tak spala 10-ę. Panowie mam prośbę, ponieważ jeszcze nie wiem czy jadę czy nie napiszcie mi dokładnie gdzie się znajdują te hektary Burzy. Z miłąchęcią zacznę nadrabiać nieobecności na spotach To tyle narazie napiszę coś jeszcze jak przejadę troche kilometrów. Chciałbym w tym miejscu serdecznie podziękować Pawłowi, mechanikowi który tchnął życie w mój samochód. DZIĘKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-06-12 09:06:27
Sir - prawie tak samo się cieszę, jakby to był mój samochód Przyjeżdżaj do Burzy |
SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2003-06-12 12:15:53 Janio gdzie to jest ??????????????? |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-06-12 20:35:52 W którymś z postów Burza napisał takie oto zdanie:
Moja dzialka jest nad rzeka Liwiec w miejscowosci Zawiszyn, koło Łochowa. |
SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2003-06-16 09:15:55 No i nie mogłem byc ......... |