| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2005-09-24 14:13:15 Soczewa - nie tylko Twój diesel ma taką rolę... ale biorąc pod uwagę ceny paliwa... Ja swój zalewam Lotosem Dieslem (broń boże City Dieslem!!!) i nie narzekam, chociaż teraz żałuję, że nie zalałem jakiegoś półsyntetyka bo silniczek jest nadzwyczaj szczelny. A tak w ogóle to mam jakis olej Carrefour do diesli przywieziony z Francji tyle, że gęsty 20w50 w pięciolitrowym opakowaniu. |
Soczewa Pełnoprawny Klubowicz Senator A/Sintra Poznań | 2005-09-24 15:07:47 z tego co widziałem chcesz sprzedać asie - dlaczego ??
ile chcesz dostać ?? dlaczego nie city diesel - mój rekord przejechał ponad 12 tyś na tym oleju ale zmieniałem go po 6 tyś akurat jest unas promocja za 43 zł 5 litrów 15w40 - jakoś półsentetyk mi nie odpowiada - trochę mam obawę skoro tyle czasu jeżdziła na mineralnym |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2005-09-24 17:10:02 Mam uraz do City Diesla... za gęsty jak dla mnie na krótkie trasy. Dlaczego chcę sprzedać? Hmmm... sytuacja finansowa raczej nie skłania mnie do takiej ekstrawagancji jaką jest samochód. Do szkoły taniej autobusem, a na piwo i tak samochodem nie pojadę... Ile chcę dostać... fajnie by było te 1400... Poza tym autko wymaga trochę nakładów finansowych... ehhh szkoda gadać |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2005-09-24 18:38:06 Sławekp dzięki za schematy kadEtta, w wolnej chwili poszukam sobie tej pompy
pzdr ![]() |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-09-24 22:14:11
Kup bańke 5 litrów. Do zalania od suchego wystarcza 3,5 litra, reszta zostanie na dolewke. |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-09-24 22:15:45
scoodie To tylko jeden z 8 schematów, reszta nie przeszła bo miałeś zapchaną skrzynkę, jak oprożnisz to wyśle |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2005-09-25 01:55:40
wysyłaj na scoodie@o2.pl, ta się nie zapcha (1GB). pzdr ![]() |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-09-26 08:34:42
Wysłane |
marcij Forumowicz Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2005-10-01 23:18:19 Czy we wszystkich askach sa takie problemy z drzwiami jak u mnie ?? Ja mam dwie klamki urwane i srednio co pol roku cos mi sie piepszy z zamkami. W lutrym robilem obie wkladki bo mi sie przycinaly , rozlozylem wyczyscilem przesmarowalem , kazda zapadke i do teraz kurde starczylo... Teraz to mi sie tak kluczyk juz wyrobil ze sie zaklinowywal miedzy bebenkiem , a zapadka , po podpilowaniu zapadek wszystko jest ok , ciekawe tylko na ile to wystarczy ... |
![]() MAJA_kula Pełnoprawny Klubowicz OPEL ASCONA C GSI 16V Szczecinek/Gdynia | 2005-10-02 10:56:44 niestety klamki pekaja bosa z odleu zeliwnego i sa malo wytrzymale zwlascza na mrozie.Ja doradzam zlikwidowac klamki i zamki i zrobic na polota!!!hihih ja juz zamkow nie mam od roku i jestem dardzo zadowolony!!!nie zamarzaja nie blokuja sie i nie kazdy otworzy go zwyklym kluczem.Juz nie mowiac o walorach estetycznych.Juz mysle o likwidacji klamek ale musze uzbierac na lakier bo mam metalik i chcem ladniejsz a to kosztuje![]() |
marcij Forumowicz Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2005-10-02 11:29:51 Z klamkami to sobie poradzilm w ten sposob , ze przewiercilem na wylot i wstawilem dluga srube , z zewnatrz wystaje tylko lebek sruby , jak sie go troche zpiluje i na czarno zamaluje to nie jest zle. Problem w tym ze kleilem to zwyklym pistoletem klejowym i tak 8 miechow wytrzymuje , a pozniej to sie sruba zeslizguje i jest lipa... Jedyny "plus" to to ze tapicerke , zamek i klamke sciagam w 4 minuty i ostatnio robilem to zupelnie po ciemku , tylko przy lampce w suficie |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2005-10-02 13:29:17 Hmmm... u mnie jakos nie ma problemów z klamkami... No moze oprócz tego że w czasie jazdy po dziurach Ascona dzwoni jak sanie świętego Mikołaja ;P Aby klamki były trwałe proponuję dbać o to, by ta wypustka klamki, która popycha zamek (no nie wiem jak to nazwać) była zawsze dobrze nasmarowana - wtedy działa to trochę lżej. |
Bodokan Ascona C 1.6 Warszawa | 2005-10-03 11:49:08 No to mnie pocieszyliscie - moj maloletni synek uwielbia otwierac i zamykac drzwi... . Jeszcze nie zrobilem wszystkiego, co mam na liscie "do szybkiego zalatwienia", a tu mi jeszcze klamki dojda pewnie ![]() |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-10-04 20:37:37
Moj problem opisywałem dawno temu. Najpierw i prawych, później w lewych drzwiach popękały takie malutkie srężynki trzymające te "kołki" od blokownia drzwi. Samej sprężynki nie kupisz, cały zamek przednich drzwi - 90PLN - x2 - 180, prosty rachunek. Kupiłem centralny zamek za 69PLN i problem rozwiązany dlatego potwierdzam zdanie MAJA_kula |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2005-10-04 21:07:25
Nie martw się: Twój małoletni synek nie ma zapewne tyle siły co czterech studentów, a ja takowych wożę dośc często i jeszcze nic nie urwali. Może w tym przypadku sprawdza się teza, że jednak nie wszystko w starszych seriach jest gorsze... |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2005-10-04 21:41:13 ja póki co (odpukać) nie mam problemu z klamkami, natomiast mam z tą wspomnianą przez Slawekp sprężynką. Również przymierzam się w związku z tym do centralnego.
Jednak teraz brudzę się przy wymianie osłon przegubów (lewa i prawa popękały dookoła). Dziś trochę szturchania było ze sworzniem wahacza żeby go wypiąć ze zwrotnicy. Natomiast przy odkręcaniu tej długiej śruby, która łączy stabilizator z wahaczam ukręciłem w niej gwint z obu stron - śruby były podrdzewiałe i żadne psiukanie nie pomogło, ale to nic - będę miał nowe . robota jednak musiała stanąć na około 48h bo jutro z rańca zaczynam urwanie głowy i nie przypuszczam, żebym miał chęci do tego zaglądać po całym dniu. Tak więc w czwartek zabawy ciąg dalszy.
Miałem ochotę zrobić z tej operacji fotorelację ale brakuje mi czystej ręki do obsługi aparatu :/ pzdr ![]() |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-10-04 22:10:44
To poczytaj stronke www.starmach.pl Taniej chyba nigdzie nie ma. A tak nawiasem, schematy doszły? |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2005-10-04 22:42:48 właśnie tam sobie czytam
schematy doszły , dzięki raz jeszcze
pzdr ![]() |
Bodokan Ascona C 1.6 Warszawa | 2005-10-05 10:55:25 Fajna stronka. Ale jak bym sam sobie zamontowal te duperele rozne, to by mi sie pewnie otwieralo nie to, co trzeba. Np klapa bagaznika
Ale oferta ciekawa, moze kogos wynajme i mi zalozy ![]() |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2005-10-05 13:47:38 A ile płacisz? Musze potrenować zanim w swojej będe chciał coś założyć ;] |