CAR PASS potrzebny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej OMAniacy ,
problemow z gazem ciag dalszy... jak wiecie obecnie mam w nieszczesliwie zagazowanej C 2.6V6 lekkie drgania silnika i ogolny spadek mocy po zagazowaniu. Bylem u jednego z lepszych fachowcow od Opli we Wroclawiu i na wstepe zdiagnozowal niedzialajacy Dual RAM oraz to ze komp wywala rozne bledy, wlacznie z bledem ogolnym wywalenia sie ECU - i polecil przeprogramowac cala elektronike. Do tego potrzebuje CAR PASS - 4pozycyjny kod dostepu do jednoskti centralnej, ale nie znalazlem takowego w dokumentach jakie dostalem z niemiec.
Moze ktos pomoze ?
Auto to Omega 2000r "C", 2.6v6, BK11 2A09LFACE5, numer nadwozia: W0L0VBF3511050022

Bede wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki - jak toto uzyskać.
Niestety za chwile wyjezdzam na dlugo planowany urlop - 2 tygodnie nie bedzie mnie na forum . Jak wroce na pewno sie odezwe na forum

wielkie pozdro dla wszysktch Omegowcow !!!

konrad

ASO takie rzeczy załatwia, chyba 50pl za to biorą czy coś w tym rodzaju. Trwa to conajmniej tydzień.

pozdro
3

podaj jeszcze nr karty kredytowej i pin, bo nie mogę zczytać kodu. tylko w serwisie mozesz dostac kod.

Gdzie jest ten naj.... we wrocku ,i jaką masz w omie instalke?

Cholera, żeczywiście w katalogu podają że istnieje 2,6 V6.

[ wiadomość edytowana przez: QNA dnia 2005-06-19 22:04:22 ]

oficjalnie ten kod możesz uzyskać w ASO na tej zasadzie że wysyłają do niemiec do fabryki zapytanie o niego na podstawie twoich numerów karoseri i silnika, czekasz 2-4dni, cena moze być różna w poznaniu 150zł netto,
ale mozna to obejść zczytując go z elektroniki od immobilizera czy kompa, tylko to się wiąże z wyjęciem sprzętu z omy i zabawą u jakiegoś dobrego elektronika przy kompie,

A gdzie we wrocku jest ASO Opla ? Moze macie jakis numer telefonu, link etc?

koni

Witam.
Co znaczy przeprogramowywać elektronikę, fabryczną? Trzeba
włąściwie podłączyć instalację gazową i tyle, a nie grzebać
w fabrycznej elektronice. A jesli po tym nie będzie poprawy to co?
Niech się ktos zastanowi co mówi.
Tylko właściwe podłączenie lub zmiana instalacji gazowej.
Pozdr.

Mozna spieprzyc nastawy od normalnej pracy silnika na benie,nie na gazie,

To nie moj pomysl, tylko goscia z serwisu. Zna te silniki ponoc bardzo dobrze , pracowal full lat w serwisie opla we Wroclawiu.