Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-07-01 11:22:59 polecam super fortece z allegro, ma duze mozliwosci rozbudowy i jest tani..
pzdr |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-07-01 11:31:47 Z moich doświadczeń:
polecam Langeforda na zmiennym kodzie-cena średnia,niezawodny i możliwość rozbudowy odradzam Scorpiona-tani,badziewny w razie co naprawa nieopłacalna. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-07-01 16:07:58 ja będę chyba kupować któryś z tych......
klikkkkkkkk [ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-07-01 16:09:02 ] |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2005-07-01 22:01:59 Ja 2 dni temu kupiłem magicar na allegro za 149zł Tutaj aukcja , chodzi mi właściwie tylko o ułatwienie korzytstania z auta a nie o zabezpieczenie przed kradzieżą - stąd wybór niedrogiego alarmu z dużą ilością funkcji (chciałbym też domykać szyby i otwierać bagażnik z pilota).
Jedynym poblemem jest dla mnie czy montować to samemu czy zlecić to fachowcom (za 80zł), montował ktoś sam podobny alarm ? Trudne to jest ? |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-07-01 22:26:38
dlatego mam prealarm, po to zeby od razu wiedzieli ze jak beda nachalni to bedzie wylo
ja zakladalem sam....jezeli chodzi o stopien trudnosci to trzeba liczyc dobre pol dnia, rozebrac troche auta zeby poinstalowac centralke czujniki itp...podlaczenie z wykorzystaniem miernika i zalaczonej instrukcji nie jest raczej problemem |
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2005-07-06 09:18:22 Ja założyłem alarm firmy Corado, model SPID-6, jak na tą cene to możliwości ogromne. Mi też chodziło głównie o ułatwienie w użytkowaniu, bagażnik już działa z pilota ,można podpiąc moduł domykania szyb, ma możliwość identyfikacji przy dodatkowym pilocie-transponderze, i dużo innych.
Jak się pierwszy raz montuje to troche schodzi, za drugim(zakładałem ten sam kumplowi) jest już szybciej . |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-08-24 23:54:49 Odświeżę i zapytam znowu o to samo:
Jaki zamontować alarm do samochodu ?? Wymagania niewielkie : -sprawdzona , bezawaryjna ale dość nowa konstrukcja - mile widziane kilka przydatnych, praktycznych funkcji ( w tym min. jedna ..zabezpieczająca ) + współpraca z centralnym -chętnie w miarę solidne piloty -normalna (raczej niskobudżetowa) cena Ma ktoś w tej materii jakie praktyczne doświadczenia z ostatniego czasu ?? Od razu proszę o NIEzadawanie pytań o celowości montażu itp itd. - jest to przemyślany decyz , montaż do auta użytkowego (jeno dwoje drzwi + ewent. jesio 1 zamykany kamerlik ) Dziękuję i pozdrawiam |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2010-08-25 07:15:14 Ja bym polecił ci taki alarm .Mam w Nubirze alarm TOP SAFE30 produkowany przez tą firmę i od początku nie było żadnych kłopotów z nim. Nie jest to chińszczyzna z allegro, a firma przede wszystkim wciąż istnieje i produkuje te alarmy, a nie tylko nimi handluje. To jest duży plus.
Co prawda teraz mam z nim kłopoty, które sam sobie zafundowałem. Chciałem wczytać dodatkowego pilota, coś popieprzyłem w procedurze i w efekcie wykasowałem wszystkie piloty z pamięci .Ale to mea culpa, a nie alarmu. Firma jest na tyle porządna, że jak zadzwoniłem i opisałem swoje popisy na tym polu kazali wymontować alarm, przywieźć do nich z pilotami i naprawią na poczekaniu. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2010-08-25 10:41:06 A ja popieram wypowiedź kolegi iampinki i polecę alarm Super Forteca firmy AMT
Rodzice do Kalosza niedawno go montowali i tez sobie chwalą. Ja go montowałem w krokodylu. Teraz mam Alcatraz AC 300 HC - ale on już był. Do tego jeszcze za parę złoty można dorzucić tej samej firmy AMT Multibloka - wyłącznik sensorowy. Dodatkowo polecam założyć do wnętrza pojazdu taką syrenkę 125dB w kabinie skutecznie odstrasza złodziei. Dźwięk jest tak przeraźliwy że złodziej na pewno nie będzie jej szukał a i skoncentrować się na kradzieży też nie będzie mógł |
Zzzz Opel astra Torun | 2010-08-25 14:54:58 Zalezy do jakiego auta - auta z instalacja na CAN wymagaja juz innych alarmow (chocby ze wzgledu na inne sterowanie kierunkowskazami) wiec moze sprecyzuj do czego ma byc ten alarm |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-08-25 15:36:11
Kilkuletni "dostawczak" , któremu się CAN szyna jesio nie śniła ...tak więc spokojniutko |
Kiniak Passat Poznań | 2015-11-09 14:20:33 Mam alarm fabryczny ale nie jestem przekonany, ze to zabezpieczenie przed kradzieżą. Raczej straszak na dzieciaki, bo alarmy można prosto wyciszyć. Ja mam to blokadę bolcową na sprzęgle i bardziej przekonuje mnie to http://niedzwiedz-lock.pl/o-nas/proby-kradziezy/ niż właśnie wyjec
[ wiadomość edytowana przez: Kiniak dnia 2015-11-09 14:22:38 ] |
ZeeWolf Member Klubu Espero Daewoo Espero Zgierz | 2015-11-09 20:39:54 Aleś wyskoczył z odpowiedzią na zadane pytania .
Według mnie - jeśli fabryczne środki (zamek w drzwiach, alarm, immobiliser) nie odstraszą złodzieja, to jest to zawodowiec, i wykona zlecenie choćbyś felgi do zwrotnic przyspawał. |