Problem z centralem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z centralnym zamkiem już od pewnego czaasu. Czasami nie zamykał mi prawy tył. W końcu postanowiłem coś z tym zrobić, pewnie to był błąd ale uzyłem wd 40 no i stało sie. Teraz już w ogóle nie otwiera i nie zamyka, mało tego, także lewy tył. Przód działa normalnie. Z tyłu efekt jest taki jakby siłowniki były za słabe - ciężko pracują zamki. Czy ktoś ma doświadczenia w tym temacie? Prszę o sugestie.

piszesz ze czasem nie zamykal prawy tyl, czy jak prawy tyl nie zamykal lewy tyl zamykal normalnie???

nie pozostaje ci nic innego jak rozebrac drzwi wyjac zamki i linki wymyc wszystko dokladnie nasmarowac i sprawdzic jak wtedy dziala

Miałem to samo i tak samo zrobiłem i wszyskie drzwi tak potraktowałem. Teraz działa rewelacja. Też WD 40. Wcześniej tak sie męczył przy zamykaniu, że omal nie płakałem tak mi go było szkoda.

Lewy tył zamykał się w zasadzie ok, tylko raz na jakiś czas nie załapał, ale profilaktycznie potraktowałem wd 40, tak przy okazji no i okazuje sie że tylko pogorszyłem. Teraz anie prawa ani lewa strona nie daje rady. Nie czyściłem specjalnie dokładnie tylko przesmarowałem oliwką, ale to nic nie dało.

Trzeba będzie rozbierać i czyścić siłowniki. A tyle razy pisałem do czego się nadaje WD40...