Szyba przednia - gdzie wymienić

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeżeli ktoś uskuteczniał ostatnio wymianę szyby przedniej przyciemnianej z paseczkiem do Omy A w okolicach Warszawy, Sieradza, Włocławka i zrobił to za mniej niż 300PLN z robocizną za nówkę to proszę o info.

Potrzebuję konkretnego namiaru na warsztat.

Mile widziane namiary na warsztaty montujące używki.

W ogóle proszę o info co i za ile i gdziekolwiek, bo HIT CENOWY mnie goni

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2005-07-27 11:13:31 ]

jak bedziesz wymieniał szybe to tylko na atermiczną, nie spotkałem sie jeszcze nigdzie żeby to robili za mniej niż 500zł

pozdrawaim

320 PLN NA GOTOWO
FHU Complex
Ul. Jastrzębska 12
44-300 Wodzisław Śl.
Tel.(Fax) 32 455 23 49
Tel. kom 0 501 095 050

deko daleko dla mnie

W wawie średnio 380-400PLN (szyba+robocizna)
- ul.Śmiała 59 - 398PLN
- Jaan 533PLN !!!! z 12 m-c gwarancją na pęknięcie (wymienią jeszcze raz)
- Staniewicka 8 - 390PLN

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2005-07-27 15:00:07 ]

Wymieniałem w zeszłym tygodniu w Omie A
Golden-Bay
Al. Krakowska 35; Warszawa
tel. 88-666-52; 0601387733

Szyba była przyciemniana z paseczkiem i anteną w szybie
Cena z wymianą 450zł
Szyba firmy Pilkington (chyba tak sie pisze), najlepsza na rynku
Pękła mi bo pordzewiało podszybie (wada omy A), oczywiście wyczyścili podszybie, zamalowali. W cenie jest też przeklejenie starej nakleji z nr. rej.
Za szybkę bez anteny chyba około 80 zł taniej.
Obdzwoniłem wszystkich szklarzy i tu było najtaniej, za szybkę z anteną najtaniej było 520zł.
Porządny zakład, super zrobione, nie policzyli za naprawę podszybia.
Wymiana około 3h

ostatnio montowałem w swej omie tylko po ostatniej kraksie ze słupem pękła. jakies 2 tyg temu to było, oczywiście montaż. Tydzień temu słup. Wiec długo sie nie nacieszyłem nowa szybką.
PORADA od znajomega szybiarza: antena za którą trzeba płacic ok 100 zł wiecej jest do d.... jeżeli ktoś czesto wyjezdza za miasto (często gubi fale). A wiec po co wydawać 100 zł jezeli w każdym sklepie z elektronika dla początkujacych sa zestawy wzmacniaczy antenowych (sprawdziłem w niejednym aucie) za 20 zł max i działa nawet lepiej niz antena na dachu.
a co do ceny szyby (była zielona, z niebieskim paskiem, autoglass) zapłaciłem razem z montazem 320 zł

Tak mi się przypomniało...

Jeżeli szybka trzasła gdzieś na brzegu zwłaszcza na dole to przy wymianie na nową przygotuj się na to że pod spodem masz niezłego purchla z rdzy i trzeba skrobać i malować - szybiarz może się wtedy wypiąć na robotę do póki nie przygotujesz porządnie miejsca do klejenia.

I taka mała porada od szybiarzy dla klubowiczów z Omą A - (nie wiem jak z B)

Jeżeli kiedykolwiek będziesz zmuszony bić szybę żeby dostać sie do środka Omy (kluczyki w środku, zamki zardzewiały, teściowa z wałkiem atakuje) - NIE BIJ bocznych z przodu - bo zapłaczesz i zapłacisz za hit cenowy - szybka klejona z ramą i trochę kosztuje

Lepiej bić pozostałe tylko nie przednie boczne - albo wezwać dobrego złodzieja

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2005-08-30 15:48:15 ]

wybija sie tą mniejszą w tylnich drzwiach ..zazwyczaj

no zazwyczaj najmniejsza i najdrozsza

Czesc...
Mnie tez dopadlo, mam pekniecie jakies z 15 cm juz, od dolu szyby (przednia oczywiscie). Na samym dole jest taka biala plama i od tego idzie pekniecie... Musze wymienic czy moze zatrzymaja to pekniecie zeby nie szlo dalej? A jak wymieniac to gdzie to robic we Wroclawiu?
Dzieki
Pozdrawiam
Roman

Ja wymieniałem w omie b czołowa z przyciemmnianym paskiem u góry. Sama szyba 285 plus w warsztacie za wklejenie 100 a u znajomego (pracownik tego warsztatu ) 50 zl.
Szyba byla wymieniana byla w jaanie.

Spox, a nie wiecie jak jest z uszczelka? Nowa trzeba czy stara zostawiaja?

P.s.
Tolman, a we Wroclawiu to wymieniales?

R.

roman nie widzisz .... w polsce

Roman na Robotniczej wymieniają za bramą w lewo i do końca
A co do anteny w szybie to nieźle ściągała bo Eske z wrocka pod Wieluniem jeszcze ściągałem chybaże ktoś ma radio do bani albo antene wytarta w szybie

Robert, ale to jest ten Jaan na robotniczej czy co? Dluga Robotnicza A anteny nie potrzebuje bo mam w dachu z tylu.
R.

Archimedes na Robotniczej a o antenie pisałem do omy A

to wiem i tam jest ten Jaan, co nie?
R.

z Robotniczą nie miałem do czynienia ogólnie w moim kręgu najlepszą opinie ma:
1)
Auto-Kram. S.j. Szyby samochodowe
(0-71) 372 55 31
50-424 Wrocław, Krakowska 29
biuro@autoszyby.pl
godziny otwarcia: poniedziałek - piątek: 8-16 sobota: 8-14
2) Arko. Szyby samochodowe. Gadziała A.
(0-71) 352 75 38
51-130 Wrocław, Żmigrodzka 75
godziny otwarcia: poniedziałek - piątek: 8-17 sobota: 9-14

ponoć pierwsza propozycja jest odrobinę tańsza, generalnie co telefonowałem w sprawie wymiany zawsze było 300-350 zł z szybą

ja natomiast wymieniałem uszelke w astrze ojca w Arko, dlatego że chłopaki przyjechali do mnie do pracy na Żmigrodzką (daleko nie mieli ) wymiana z nową uszczelką 115 zł (szyba stara) - jak doszło do zapłaty powiedzieli 150 ale ja im na to że nie da rady była umowa z panią telefonicznie. W końcu po telefonie i rozmowie z tą panią (odziwo przyznałą się że tak powiedziała) zapłaciłem 115

O szybkości pracy nie bede pisał bo pewno wszyckie te chłopoki robią tą wprawnie, warto sprawdzić tylko czy przy wycinaniu szyby nie zarysują lakieru.

Oooooooo, super, dzieki, rozjasnilo mi sie troche
R.

Witam!
Ja tez pare miesiecy temu wymianialem we Wroclawiu przednia szybe w Omedze B.
Atermiczna, pasek - 320zl - Nordglass, podobno sa lepsze od tych na P... pilington czy pelington.
Musialbym poszukac telefonu.
Nawet gdzies mam caly fimik, bo nagrywalem jak mi wymieniali

A w Nysie chcieli mnie skasowac 500zl za wymiane.

To jak mozesz to podeslij namiary! Gdzie to wymieniales? pamietasz ulice?
Dzieki
R.