Gasnie na beznzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
silnik 1.6 efi 16v, rok93 .

gdy zapale zminy silnik auto gasnie na benzynie, gdy przełącze na gaz bez problemu pracuje równo. Co to moze byc?? zresetowałem kompa i dalej to samo?? dodam jeszcze ze na ciepłym silniku jest ok i na beznynie i na gazie

[ wiadomość edytowana przez: kiepas96 dnia 2005-08-29 11:13:11 ]

Cytat:
2005-08-29 10:10:59, kiepas96 pisze:
silnik 1.6 efi 16v, rok93 . gdy zapale zminy silnik auto gasnie na benzynie, gdy przełącze na gaz bez problemu pracuje równo. Co to moze byc?? zresetowałem kompa i dalej to samo?? dodam jeszcze ze na ciepłym silniku jest ok i na beznynie i na gazie [ wiadomość edytowana przez: kiepas96 dnia 2005-08-29 11:13:11 ]

trza sie z tym pogodzić...tak to jest z gaziorem
moj tez nie lubił benzyny...chociaż lałem mu tylko v-power racing...
jak pojeździłem troche na benzynie to sie uspakajało...

Cytat:
2005-08-29 12:00:36, cozi pisze:
trza sie z tym pogodzić...tak to jest z gaziorem moj tez nie lubił benzyny...chociaż lałem mu tylko v-power racing... jak pojeździłem troche na benzynie to sie uspakajało...

nie wydaje mi sie zeby tak było, wczesniej było ok rok jeżdze na gazie i teraz sie to stało od kilku dni

U mnie jest to samo.I też stało sie to kilka miesięcy po instalacji.Jest to spowodowane Gazem.Wydaje mi sie ,że to jest zwiazane z tym ,że z gazem pracuje na sucho i silni sie przystosowuje do tego.jak pojeżdzisz troche tylko na benzynie to powinno wszystko wrócić do normy u mnie przynajmniej tak sie stało

witam .
nie moge znależć mojego posta ale SZ P. wilk napisał ( co wydaje mi sie prawdą) ze winny bedzie czujnik temperatury (silnika) - ten co idzie do komputerka i
mam to samo u siebie
a tereaz dodatkowo sie nagrzewa jak diabli ..
- kolejny mój post pt temperatura na max w dozwolonym zakresie

czunik temperatury to juz cos, miałem problemy z temperaturą, spalony włacznik, jak go sprawdzic??

u mnie 1,6 16v '96 kombi to samo tylko ze zanim go zagazowalem tez gasl a jezdzil tylko na benzynce(((( i ciagle mam ten problem choc na gazie nie gasnie lecz obroty faluja od tysiaca w dol niekiedy

Cytat:
2005-08-29 21:27:20, eliot pisze:
... na gazie nie gasnie lecz obroty faluja od tysiaca w dol niekiedy

jezeli to instalacja BRC to moze byc spowodowane ze srubka "maly" imbus w parowniku ci sie rozkrecila jest ona odpowiedzialna za wolne obroty, przynajmniej u mnie tak jest i mala regulacja w prawo lub w lewo pomaga, koles mi to pokazal w warsztacie zebym nie musial milion razy do niego jezdzic, mowil ze w BRC tak sie zdaza i mysle ze w innych instalacjach tez moze...

a co do benzyny tez sie podpinam pod problem, dzisiaj nie moglem ujechac...po nocy w garazu rano zgasl mi 3 razy a zanim wyjechalem na droge nastepne 2, ciezko sie wkreca na obroty, a jak wcisne gaz to sie dusi, wogole smierdzi nieprzepalona benzyna HELP !!!

nom BRC jutro obadam te srobki co do problemu... ja wymienilem krokowca, sonde, czujnik temperatury, sprawdzilem wszystkie rurki i lipa dalej, podobno moze to byc jeszcze przeplywomierz powietrza, odma, badz wtryskiwacze i niska kompresja(( i co tu robic?

Cytat:
a co do benzyny tez sie podpinam pod problem, dzisiaj nie moglem ujechac...po nocy w garazu rano zgasl mi 3 razy a zanim wyjechalem na droge nastepne 2, ciezko sie wkreca na obroty, a jak wcisne gaz to sie dusi, wogole smierdzi nieprzepalona benzyna HELP !!

wiec u mnie to samo - na 99 % to czujnik temp ( do kompika)
puki co moj ess rozwalony - wiec chce go na zime wycackać
szczescie ze qcha zrobila sie po wakacjach