Zetec 1,6 faluja obroty na zimnym silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Wymienilem sonde na uzywana i bylook przez jakis czas, teraz jak silnik jest zimny cpowoli spadaja obroty,i czasem sie zwiesza na 1100 i jak stane spadna na 1000 ale czasem zafaluje do 500 i automatycznie sam wskoczy na 1500 za chwile sie unormuje i jest wszystko ok
Co zdiagnozowac?

Witam.
Mam to samo co jakis czas- chetnie sie podlacze pod odpoiwedzi.
Coz tu zrobic??

Zapytajcie wyszukiwarkę - wszak to kopalnia wiedzy

Sprawdź przewód odpowietrzania skrzyni korbowej. Znajduje sie pod cewka zaplonowa i jest w ksztalcie litery L
U mnie bylo tak samo. Wymienilem i jest OK. Pozdrawiam

proponuje zajrzec do silniczka krokowego. wyszukiwarka tez bedzie pomocna, bo temat juz byl ...

Witam.
wyszukiwarka nie wyczerpuje mojego problemu.
Co do krokowca- przeczyszczony i ... nic. Nadal to samo- no moze oprocz tego ze silnik nie gasnie a bywalo i tak.

Brzoza-junior.....popatrz nizej....na moja poprzednia wypowiedz

ile dales za taki przewod i czy mozna to samemu wymienic w powiedzmy 1h- bez rozbierania "polowy" silnika.
po odpowiedzi z mojej strony temat jest zaamkniety- ale nie ja go otworzylem.
Pozdrawiam.

a ten przewod w ksztalcie litery L jaka on ma dlugosc?bo np mi przy odpalaniu taki przewod spadal tamtendy leci powietrze!
Ma ksztal litery L a dlugosc jakies 7 cm to o to ci chodzi? on ma cos w srodku? czy to zwykla guma?

To jest zwykly gumowy przewod. Jest dluzszy niz 7 centymetrow, ale nie pamietam dokladnie ile. Robota trwa moze 1 minute i zrobisz to sam Nie trzeba niczego rozkrecac. Nawet opasek zaciskowych nie ma. Z narzedzi wystarczy Ci tylko jedna dłoń
Pozdrawiam

Oby to bylo rozwiazaniem bo ja nie to ......
Top nico. Heeeeee.

Ja mam to samo. Najpierw wymienie swiece, zobaczymy czy sie poprawi

jaka cena tego przewodu?
i jak sie fachowo nazywa aby pytac w sklepie
Pozdrawiam

"przewód odpowietrzania skrzyni korbowej". Kosztuje (o ile dobrze pamietam) niecale 40 zł.

"Ja mam to samo. Najpierw wymienie swiece, zobaczymy czy sie poprawi ". Wymienilem swiece i nie wiele pomoglo- falowal ale nie gasl. Ale jak masz juz natluczone km na swiecach to pewnei wymien. Moze u Ciebie to podziala.

swiee przewody motorcraft nowe maja okolo 3 tys km
sonda kupiona uzywana

Swiece i przewody wymienione (oryginały Motocrafta, platinum), nowe filtry (olej, powietrze, Pb), olej, nowy odpowietrznik skrzyni korbowej, przewody odpowietrzenia przeczyszczone, nowy krokowy.
Tylko na PB i było już przed założeniem instalacji LPG
Ja osobiście stawiam na jakiś czujnik temperatury.
A i u mnie nie faluje, ale dusi się jak się mu da gazu na zimnym...

u mnie wymienilem wszystko tak jak u Kieleka oprocz:

-odpowietrznik skrzyni korbowej (nie mam pojecia co to)
-przewody odpowietrzenia (nie mam pojecia co to)

dalej to samo. myslalem, ze moze to byc krokowy ale Slawko mnie prostuje, ze to nie jego wina

Cytat:
2005-09-30 14:51:39, Kielek pisze:
Swiece i przewody wymienione (oryginały Motocrafta, platinum), nowe filtry (olej, powietrze, Pb), olej, nowy odpowietrznik skrzyni korbowej, przewody odpowietrzenia przeczyszczone, nowy krokowy. Tylko na PB i było już przed założeniem instalacji LPG Ja osobiście stawiam na jakiś czujnik temperatury. A i u mnie nie faluje, ale dusi się jak się mu da gazu na zimnym...

Ja to samo + dołożyłem nowy czujnik temperatury, więc to dalej coś innego.

ja mam grzebać jeszcze przy regulatorze ciśnienia i przy zaworze zwrotnym.
No i do mojej listy doszedł kompletny wydech i czujnik temp. silnika.