Rozrusznik - gdzie się gad schował??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no nie mogę gada znaleźć - nie podnosiłem samochodu... wiem, że w okolicy sprzęgła, ale gdzie siedzi gad??

Pewnie gdzieś w okolicy koła zamachowego, czyli między silnikiem a skrzynią, nie wiem tylko czy z przodu, czy z tyłu silnika.ja mam od strony chłodnicy, ale np. mój braciak w kadecie ma od strony przegrody. Mam ośmio zaworówkę 1,4i więc ci dokładnie nie powiem.
Pozdro!

Jest tak jak napisał ROY, siedzi od strony chłodnicy. Jeśli dobrze pamiętam można go dojrzeć od góry

Kiełek ...musisz zrobić tak a urzysz gada

W 1.6 16V do rozrusznika jest bardzo dobry dostęp od spodu autka. Wjedź na kanał i odrazu go zobaczysz.

Nio o to to bym Cie Kielek nie podejrzewal

Kiełek podłączam się do Twojego wątku.
Czy da się wykręcic rozrucznik bez kanału jedynie na podnośniku
(moge podnieśc jedną stronę i coś podłożyc i podnieśc póżniej drugą).
Jakieś specjalne klucze trzeba ?

Pozdrawiam
CODI

Jak nie macie gleby to da sie bez podnosnika nawet. Kladziesz sie pod autko od przodu, tak ze masz glowe za chlodnica i ukazuje sie przeokropna gadzina rozrusznik

To ja sobie muszę jakieś okulary kupić, bo oglądałem wszystko dookoła, leżałem pod samochodem i nie widziałem. Z prawej, z lewej, od góry, od dołu, z prawej góry, lewego dołu, prawego dołu, lewej lewej, środka zewnątrz i nic...
A miałem napisać w pierwszym poście, żeby się nie śmiać

normalnie ktoś się nie bał i zaje....

Cytat:
2005-10-03 10:06:21, slawas1 pisze:
normalnie ktoś się nie bał i zaje....

przecież gdzieś musi być!!!

Kielek sloneczko normalnie jak sie ubiore to pojde zrobic foto specjalnie dla Ciebie

jest pod kolektorem ssącym, przykręcony na trzy sruby do obudowy sprzegła. Bez problemu mozna wyjąc bez kanału, wystarczy tylko podnieść prawą strone samochodu. Dwie górne sruby odkręcasz od góry(trzeba podnieść maske ) Trzecią od dołu. I dwie sruby od kabelków(jedna dziesiatka i druga chyba 13)

Jak jest pod ssącym to jestem usprwiedliwiony, bo tak głeboko pod samochód nie właziłem...
gdzie w Wawie przede wszystkim dobrze (!!), a potem tanio i szybko gada naprawić.

Jaka 19ka ??

nie pod ssącym tylko pod wydechowym

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

tutaj jest jedna sruba mocujaca rozrusznik i jest na niej lapa przykrecona,

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

a tutaj 2 pozostale na ktorej sie trzyma rozrusznik

Panowie Tazz, Radek_ZG oraz pozostali, może najpierw zajrzycie w profil Kielka albo go zapytanie jaki ma dokładnie silnik, który rocznik itp. ?

Łapę sobie przypominal, ale...
Normalnie nie wiem gdzie on jest - przyjadę do domu, to będę go szukał.
Z wyciągnięciem i włożeniem rozumiem, że nie ma większych problemów?? Nic tam się nie ustawia, ani żadnyc niespodziewanych zagadek??

P.S.
Thx za foto... i za zaciętą licytację

Kielek to napisz chociaż kto ma racje
Ja tam i tak wiem swoje. Nie nadarmo meczyłem sie z nim miesiąc temu, a silniki mamy takie same z podobnych roczników.