Zestaw naprawczy parownika - za dużo części ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej. Mam do zacnych klubowiczów pytanie. Mianowicie kupiłem zestaw naprawczy do parownika i co się okazało, że zostało mi z tego zestawu kilka gumek !!! Nie wiem czy one są potrzebne czy nie, ani nawet nie mam pojęcia gdzie należy je zmienić. Zmieniłem tylko dwa „cycki” przy takich łapkach trzymających membranę no i został mi jeszcze jeden ale czy to fabryka za dużo dała w tym komplecie regeneracyjnym…. Czy może jednak jest gdzieś ukryty. A i jeszcze te zwyczajne gumki, gdzie one są i czy koniecznie trzeba je wymieniać ??? Z góry dziękuje za pomoc.

Sorki za OT ale gdzie kupiles, za ile i do jakiego parownika?
Musze u siebie zrobic to samo a w stacji obslugi wolaja za to 250zl

Cytat:
2005-10-06 18:24:53, kacza pisze:
Sorki za OT ale gdzie kupiles, za ile i do jakiego parownika? Musze u siebie zrobic to samo a w stacji obslugi wolaja za to 250zl

za tyle to kupisz u gazownika reduktor z montazem nowy lovato 40km od lodzi

Cytat:
2005-10-06 19:58:03, PUNIU pisze:
za tyle to kupisz u gazownika reduktor z montazem nowy lovato 40km od lodzi

Dla mnie to tez cena z kosmosu...
A jak wyglada sprawa z papierami po wymianie reduktora ?
W koncu w papierach mam wpisany ten, na ktorym jezdze.

Ładnie 250zl Za wymiane.... Kurde w Płońsku niedaleko Warszawy za Wymianę parownika liczą sobie 150zł, a cena zestawu naprawczego wynosi 80zł. Poszukaj na Allegro często tam coś do kupienia ale chyba najtańszy zestaw jaki widziałem to coś ok 60zł. Co do papierów to chyba nic nie przeszkadza bo czy komuś sprawdzali kiedyś nasi polscy policjanci parownik ? Bo mi nie a mam gaz od 3lat i nigdy nie spotkałem z czymś takim.