Moje własne wkoncu Auto!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!!!

Dawno nic nie pisalem na forum wiec costam teraz wyskrobie

Nabyłem niedawno maluszka bylem nim chwile na spotkaniu w sobote jest koloru zielonego blacha jest bardzo dobra. Rocznik produkcji 96 z serii elegant.

Co do modyfikacji co w nim planuje zrobic to teraz tak dokonca nie wiem pierwsze co zrobilem juz to audio heeh wsadzilem tybe mala na tylnia polke. Pozniej planuje go obnizyc bo nieciekawie to wyglada i ma zbyt miekkie zawiasy. WYDECH tez musze przerobic (ma ktoś moze jakis pomysł?) !!!! Szyby przyciemnic tez planuje tylko nie wiem czy tylko tylnie czy tez przednie ( bardzo sie czepiaja? ) ooo Mam jeszcze pytanie wie ktos gdzie sprzedaja blache ryflowana?? foty wrzuce niedlugo jak cos wiekszego zmienie to tu napisze jesli macie jakies sugestie co do modyfikacji to pisac!!

Pozdrawiam!

Najwazniejsze ze to TWOJ WŁASNY samochodzik. Gratuluje

Gratulacje, najwazniejsze ze wlasne!

Ryfel to wiocha.
Ci którzy bywaja u men iw garazu wiedza jak sdkonczyły moje dywaniki.
Szkoda kasy jak cos 100 zł płat 100 * 50 kolega sprzedawał kiedys.

Zawieszenie robi sie u BARKA126 nei ma nikogo lepszego do tego wo kolicy w sumie to jest jedyny ....

Gleba , podrasowac silnik i jest fajne autko.

No i szybki przyciemnione zostaje mi wydech i gleba na silnik przyjdzie czas

Foty beda jutro

a kto ci przyciemnial szybki

No Ty Ty matek jutro bedzie zawiecha !!!

ciiiii okaze sie na fotkach i w praktyce ;p

Zawieszenie kto ci robi tak z ciekaowsci pytam.
I do czego szykujesz auto...

dupowóz / streetrod ;-PPPPPP / kjs

hmm ja mu zrobie a co zle moj tyleczek wyszedl w malcu ??

twój jest za twardy.
Zrób mu na cienszej sprezynie.
Pozatym bardziej chodzi o prżód bo jest wazniejszy

nom mam mieksze sprezynki a przod zrobie w sobote njie jutro

A kto ci złozył koła?

Hej wiec nic tu nie pisalem dawno wiec tak, zmienilem silnik kupilem go od kornela chodzi jak chodzi nawet fajnie ale to jeszcze nie to czego pragne :p wiec teraz zamierzam zrobic SWAP tylko nie wiem jaki silnik zamontowac moze macie jakies propozycje co mi tam wejdzie o co nie i jaki by byl koszt takiej zabawy nie chodzi mi tu o ceny silnikow!

Wiec chyba kornel tu mialby najwiecej do powiedzenia Swap to dobra opcja tylko troche kosztowna wiadomo ze padaki wkladac niema sensu.. takze i remoncik by sie przydal
Mysle ze taki 1.1 spi juz niezle smiga cos o tym wiem

Zastanów się czego oczekujesz od kaszla .
1100 to większa waga za tylną osią - cięższy silnik - ale auto będzie szybsze na kjsy w Stalowej nadaje się.Na Cos dalszego jak wojewódzkie niestety nie nadaje się bo w klasie ejst kilka duzo mocniejszych aut i znimi nie powalczysz.

900 - mniejszy koszt a silnik łatwo się dłubie - skrzynia i inne bebechy dłużej wytrzymuje.

Swap 900 nie mając niczego to minimum1600-2000 zł mając zaplecze garażowe.
1100 robiąc profi kosztuje około 1000 zł więcej .

Klr teraz swapuje to mysle że zna ceny idealnie
Chłodnica Truck: 200 zł
Flansza silnik skrzynia : 200 zł + centrowanie chyba że robisz samemu
Mocowanie silnika + wzmocnienie blach pod to mocowanie : 100zł
Przewody , opaski , zbiornik wyrównawczy z poldka i inne duperele z chłodzeniem : 300zł
Na zime musisz zalać sporo płynu bo pojemnośc jak w skodzie.
Silnik - 500 - 1100 zł
Komputer , wiązka , cewki ~ 350 zł
I zawsze dojdzie cała masa innych rzeczy do dorobienie jak rozrusznik chyba ze masz maluchowski itp.
Mając Zestaw od kompresora i poprawiajac go i tak poszło 1500 zł ekstra pomimo że myslałem ze zmieszcze się w 1000

Jak tam przygotownia do waznego spotkania?

Combos ... mam dla Ciebie silniczek ... 1000 cm³

W skład silnika wchodzi:
komputer,
wiązka,
przekażniki,
przewody wysokiego napięcia,
świece,
rozrusznik,
alternator,
olej,
rorząd ma nowy,
filtry i uszczelki nowe,
nawet sprzegło jeszcze dobre,
ma zrobiona głowice faza GT, kolektor ssący i lekkie koło zamachowe w profesjonalnej firmie

brakuje pompy paliwa

cena dosyć niska ... pomogę Ci go sprowadzić

fot 1

fot 2

fot 3

fot 4

[ wiadomość edytowana przez: Remek dnia 2006-02-01 14:42:21 ]

Remix a jakiej firmy jest i czy sie zmiesci do malacza ??

Wyglada na 1000ccm FIRE z fiata uno/pandy. Zmiescic sie zmiesci i jest napewno lepszy od 900ki, niewiele ciezszy, ma walek w glowicy i wal na pieciu podporach. Widze, ze teraz to znalezc malucha z 2cyl bedzie ciezko w stalowej. Tylko wcale bym sie nie dziwil jakby dobrze zrobiona 650ka pogonila "tuningi" na takich kreciolkach jak sa u nas.