Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2005-10-19 08:42:27 Nie wiem , moze ktos sie juz z tym spotkal ... po prostu ktoregos dnia jechalem w nocy jakos tak wyszlo , no i zauwazylem ze brak jest podswietlenia konsolety nagrzewnicy. Sprawdzalem bezpieczniki tam wszystko ok, moze ktos cos takiego juz przezyl ?
Co moze byc jeszcze powodem tego ? domyslam sie ze jakies poprzerywane przewody ale takich nie stwierdzono. Zgaslo cale oswietlenie konsoli , nie w jakims tam jednym miejscu miejscu. Dzieki za pomoc. |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2005-10-19 13:29:29 Nie no to to wiem ze jak rozbiore to wszystko bede wiedzial
No ale ja raczej robus myslalem o czyms mniej zajmujacym mniej wymagajacym jesli chodzi o grzebanie ;P No nic wychodzi ze chyba bede musial rozebrac to cale ustrojstwo |
berek33 Miłośnik FSO Poldi 1.6 GLE+LPG Świdnica i Wrocław | 2005-10-19 14:35:55
ot paradox.. |
MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-10-19 18:37:55 A może poprostu wymień żarówki? U mnie tez padły wszystkie. Zmieniłem i ponad rok mam spokój. |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-10-19 18:49:57
Proponuję ułożyć czynności odwrotnie: najpierw sprawdzić żarówki i wymienić, a potem jak rzeczywiście nie ma tam prądu to bawić się miernikiem. |
-DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2005-10-19 21:20:42
Mi dzień przed wyjazdem do Torunia na zlot też padło podświetlenie i okazało się, że padły żaróweczki obie jednocześnie Tylko zastanawiam się teraz dlaczego padły dwie żaróweczki jednocześnie |
profil-usunięty | 2005-10-19 21:24:06
jak się narobi, to potem się nauczy by nie zadawać niemądrych pytań tylko samemu szukać najprostszych odpowiedzi.... |
Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2005-10-19 23:00:26 To że padają jednoczesnie to chyba już normalne, bo u mnie też padły obie naraz, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i są tam teraz diody, niestety ale wlutowane, ale polecam takie które montuje sie teraz w tą oprawkę od żarówek bez żadnego lutowania, mam takie dodatkowo oprócz niebieskich cyferek na tarczach zegarów włożone w licznik, efekt nieziemski. Koszt może wysoki bo 2.90 za jedną żarówko-diodę ale mało roboty by to dostosować, jedyne co musiałem to te czarne oprawi trochę przyszlifować na obwodzie by wlazły do licznika. |
Tom_mek Pruszków | 2005-10-19 23:24:43
Przeżyliśmy niejednokrotnie-teraz wozimy latarki. |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2005-10-20 08:33:36 rob: czy ja wiem czy glupie pytanie ... po prostu czlowiek po cichu liczyl ze cos mniej wymagajacego i angazujacego bedzie zeby to zrobic , konsole juz kilka razy wyciagalem z pewnymi oporami no to wyciagne i raz jeszcze. Zastosuje chyba jak kolega radzi diody i bedzie po problemie , i tak juz polowa oswietlenia na nich jest.
Tom_mek :: urzekła mnie twoja historia ... chyba napisze tren ... no comments |
profil-usunięty | 2005-10-20 08:55:46
Hrumak @ priv coś tam wyskrobałem... |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2006-09-19 17:23:41 Dopinam sie do watku:
czy ktos wie w jaki sposob mozna wyjac pokretla sterowania: dmuchawa/temeperatura/kierunkiem nawiewu z konsoli nagrzewnicy w Polonezie Plus? Konieczne jest do tego zdjecie "wierzchniej" ramki wokol pokretel, czy wystarczy jakos wyszarpac same pokretla? Z tego co widzie zdjecie ramki bedzie nie lada wyczynem - w sumie 10 malo elastycznych zatrzaskow Czy ktos to robil? Pozdrawiam Adamus |
MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2006-09-19 19:57:25 Chcesz wyjąć same pokrętła czy panel? |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2006-09-20 09:37:32
Chce wyjac same pokretla! Pozdrawiam Adamus |
MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2006-10-04 20:56:40 Czy w Plusie pokrętła sterowania ogrzewaniem, dmuchawą i kierunkiem nawiewu są podświetlane? Zastanowiło mnie to, gdyż w nocy widać cyfry dmuchawy, symbole kierunków nawiewu i temperatury, a nie widać w jakim położeniu są pokrętła. Z kolei jak każdy się przyjrzy to pokrętła mają takie kreseczki (prawdopodobnie przezroczyste). Czy tam oprócz tych dwóch żarówek na górze są jeszcze jakieś? |