Witam, ja podobnie jak kiedyś Szyty również dopiero zaczynam pierwsze kroki w montazu nagłośnienia itp w samochodzie. Wczoraj kupiłem,wg mnie jak na początek wystarczający, wzmacniacz alpine mrh-t305 i od tego momentu szuklam wszelkiego rodzaju info na temat jego podłączenia. BeeMWe praktycznie wszystko ładnie opisał dokładnie to o co mi chodziło nie rozumie tylko jednej małej głupotki mianowicie tego: "...następnie masa (czarny) do wejścia "GND" we wzmacniaczu...", czy chodzi o ten sam kabelek co tutaj: "...masa "-" możliwie najkrótszym przewodem do masy samochodu..."? masa od wzmacniacza krótkim kabelkiem np. do karoserii, w tych dwóch cześciach chodzi o jeden kabelek masy tak ?A moze o jedną mase od akumulatora, a drugą od wzmacniacza ? :/
Mam zamiar podłączyć do wzmacniacza jedynie tube, czyli tak jak juz wspomniałes pod oba kanały podłączyc jednym słowem zmostkowac(to tez zajazyłem
). Może jesli by sie wam chciało to doradzicie jaki zestaw kabli kupic, powiem tylko ze mam limit jakies 40zł na to wiec jedynie tani szajs wiem. Jutro cos zamowie na allegro, napewno uwage zwróce aby miało ten bezpiecznik do "+" bo z tego co mi tłumaczył kolo to jest cholernie wazne. Ok chyba tyla, pozdro