Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-11-30 08:50:45 Mam właśnie ciekawy przypadek, w właściwie problem z reduktorem gazu.Jest to Bedini model kieszonkowy 120 coś tam. Po rozmowie z gazownikami,jestem mądrzejszy-ale po szkodzie.A mianowicie po 27kkm pękła wewnętrzna przegroda reduktora i silnik zaczął zzasysać gaz z płynem z chłodnicy. Na dzień dobry wszysce byli pewni,że poleciała membrama.Więc wymienili membramę,a tu dalej to samo.Przyszedł mądrzejszy,rozebrał reduktor i okazało się że jest ledwie widoczne pęknięcie,wyglądające właściwie na ryskę,przez któe przesączał się płyn. I informacja (od gazowników).Na reduktor Bedini producent daje tylko 20 tyś.km gwarancji.Jeżeli poleci (powyżej 20kkm),mimo że instalka jest na gwarancji, to i tak za nowy reduktor trzeba zapłacić (wymiana gratis ). Kurestwo,a warsztaty montujące te reduktory wiedzą o tym doskonale.A przy okazji,ten reduktor należy do śreniej klasy cenowej,więc nie ma podejrzeń,że jest to włoskie badziewie.
Teraz esperaczek stoi u gaziarzy i czeka ma montaż nowego reduktora,tym razem Lovato |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2005-11-30 09:13:36 Tartarini rządzi |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-11-30 10:00:34
Ale LOVATO to chyba "włoskie badzieiwe" Ale chę Ci powiedzieć, że parownik LOVATO mam już w drugim samochodzie i nie mam problemów. |