Usterka nie wiadomo co pomocy koledzy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie mam tak autko wszystko ok chodzi cacy

a ty nagle chce go palic i kreci kreci i nic ani na gazie ani na benzolu gdzie szukac usterkiiiiiiii
w koncu zlapie lub nie albo znowu jak zlapie pale go i pale i wszysko chodzi i tu nagle znowu
1,6 zetec rok 95 combi
pomozcie

Wg mnie kolejno sprawdzić:
Swiece
Przewody WN
Aparat zapłonowy

Cytat:
2005-12-06 07:02:28, surec pisze:
Wg mnie kolejno sprawdzić: Swiece Przewody WN Aparat zapłonowy

Tiaaa.. koniecznie sie weź za sprawdzenie aparatu zapłonowego

Cytat:
2005-12-06 08:33:27, Irekcity pisze:
Tiaaa.. koniecznie sie weź za sprawdzenie aparatu zapłonowego

Chodziło mi, czy zawsze pojawia się iskra-to chyba można sprawdzić? To tylko moja sugestia i nie napisałem koniecznie... Wybacz, ale Twoja wypowiedź niewiele wniosła w temacie postu (bez urazy )

Cytat:
2005-12-06 09:20:07, surec pisze:
Wybacz, ale Twoja wypowiedź niewiele wniosła w temacie postu (bez urazy )

Kolego Surec... Powiedz mi gdzie mniej więcej szukać w takim razie Apatatu zapłonowego w silniku 1,6 zetec (bez urazy )

Hehehe w motorynce ??

W bagażniku? A może w kieszeni - potocznie nazywa to się zapalniczką

[ wiadomość edytowana przez: jamilko dnia 2005-12-06 13:05:19 ]

Surec, Irek moje uznanie będziecie nowymi ulicznymi wojownikami obstawiam na każdego z was porówno to czy tak czy siak wygarm jaką choćby symboliczną kaskę,za waszą walkę na forum

Miałem na myśli sprawdzenie, czy pojawia się iskra na przerwodzie WN (nie wiem jak jest w Zetecu), ale koledzy widzę wolą się ponabijać niż podzielić się wiedzą. Chciałem pomóc, może niudolnie, ale jednak. Gratuluję i kończę temat

Stawiam na włącznik może wyskoczył przy jakims wstrząsie te w dolnym słupku u nogi albo czujnik położenia wału korbowego.

cenna wskazówka: stare urazy zachowujemy dla siebie,
a wracając do tematu to nalezy zacząć od tego czy po przekręceniu kluczyka w pozycji zapłon słychać że załącza się pompa paliwa., na moje oko zimne luty w skrzynce bezpieczników powodują ten problem, przy jednej z tego typu awari nie dochodził prad na pompę i instalkę LPG, jednak czasem jak już zapalił było ok do drugiego lub 3 podejścia wtedy znów nie chciał, jedyna rada nie wymieniac tylko zdrutować,takie jest moje zdanie

Skoro na Lpg też Ci szwankuje, sądzę, że przyczyn należy szukać w układzie zapłonowym. Możliwe też, że jak mówi Remarq coś nie styka z prądem do zasilania pompy czy LPg, ale to łatwo sprawdzić. Powodzenia

Moze byc cos z czujnikiem na wale co daje impulsy kiedy iskra ma byc.

jakas cenzura zostala specjalna wprowadzona w tym watku??

panowie sprwa wyglada tak naladowalem akumultor i zapalil ale dziwne jaies to znowy dzis pojedzilem i dupa potem niby kreci ale jakos tak cyka z lewej strony przekaznik jagby co to jest akku zaslaby wtedy czy jak i tak sie dzieje akku nowy 6 miechow czyzby on poszedl ale dziwne to jakos
co wy na to ladownanie sie nie swieci pomka paliwa chodzi

Może to cykanie przekaźnika zapłonu (R26 w skrzynce bezp)?

Może to w czymś pomoże...

jak to przekaznik to co do wymiany on jest czy jak czy to winna akumulatora czy moze przeczyscic go??/

Ale rozrusznik Ci kręci bez problemu?

tak powiedzcie mi jescze czy musze kupowac akku typowo z fordowskimi klemami czy da sie jakos to obejsc ile kosztuje jak wogole to jest akku