Prblem z nawiewiem - mial ktos cos takiego???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
1. teraz zima i wlasnie przy niskich temperaturach piszczy mi silniczek nawiewu jak to zlikwidowac? ten dzwiek jest wkurzajcy)

2. prawy po srodku wylot nawiewu przy wlaczonym na max ogrzewaniu wieje z niego chlodnym powietrzem a pozostale sa OK GORACE )
prosze o jakies wskazowki i ewentualnie jak to zrobic
dzieki
pozdrawiam

piszczal i umnie jak bylo zimno ale wyjolem go ktoregos pieknego dnia rozeralem i wsumie nie stwierdzilem, zadnej przyczyny troszkie sprobowalem nalac oleju do lozysk zlozylem i przestalo.
Co do tej kratki z zimnym powietrzem to niemam pojecia moze spadla rura ale wsumie raczej by nic nielecialo. Jesli ci przyjdzie dostawac sie do NAGRZEWNICY to wspolczuje stoczylem niedawno buj tragedia 2dni ciezkiej walki oczywiscie 100%sukcesu mam wreszcie ogrzewanie przedniej szyby

U mnie też zimową porą zaczyna piszczeć. Organo ma rację należy dobrać się do nawiewu i przesmarowac łożyska (podobnie jak w wentylatorach w jkomputerze powinno pomóc ) Tylko pamietaj że jakiś gęstszy smar a nie WD40
Ai nawiew mam podobnie jak ty tzn. ze środkowych leci ciepłe ale z bocznych jest dużo cieplejesze. Nie wiem czemu tak sjest ale ogólnie nie ma powodu do narzekań dopóki na szybkę i nóżki dmucha ciepełkiem