Materiał na tylną półkę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakiś czas temu jakieś obszczymury ukradły mi głośniki z tylnej półki. Teraz mam w półce dwie śliczne, przepiękne, urocze dziury. Postanowiłem je zakleić, ale napotkałem pierwszą trudność - nie wiem skąd mogę wziąść taką tkaninę podobną do tej jaką oklejona jest tylna półka? Czy ktoś wie jaki materiał będzie się do tego nadawał i gdzie ewentualnie można go nabyć (najlepiej by internet).

Pozdrawiam wszytstkich!

Ja kupowałem cosik podobnego w firmowym sklepie TONSIL jako materiał do wyklejania np. tuby, subwofera itp. Bardzo przyjemny materiał który łatwo się układa. Kolor oczywiście czarny. Ja oklejałem nim kolumne w domu i już 7 lat na niej wisi

tyle ze Tonsil ledwo zipie, o ile jeszcze wogole zipie wiec bedziesz raczej musial poszukac innej firmy...

Zapytaj na allegro gości którzy robią dywaniki samochodowe,
ZAPYTAJ TU ten gościu miał kiedyś okleiny welur
albo może kup maskownice do głośników. tu też

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2005-12-28 09:37:30 ]

poszukaj na allegro znajdziesz bez problemu

Cytat:
2005-12-28 09:35:57, surec pisze:
może kup maskownice do głośników

To raczej zły pomysł. Przez maskownice straciłem szybę i głośniki. Teraz planuję zamontować głośniki od spodu półki a wierzch okleić materiałem, żeby to wyglądało jakby nic w półce nie było.

Czy materiał o który pytam to cienki filc?

Cytat:
2005-12-28 09:56:27, sodax pisze:
Teraz planuję zamontować głośniki od spodu półki a wierzch okleić materiałem, żeby to wyglądało jakby nic w półce nie było.

Przez filc nic nie usłyszysz, więc musi być coś cienkiego, jeśli chcesz zamontować pod tym głośniki. Jak chcesz zaślepić na amen-to proponuję kupić drugą półkę. Są małe szanse na zaślepienie tego tak, by nie było śladu, a głośniki możesz dać w boczkach...

Cytat:
2005-12-28 11:15:16, surec pisze:
Przez filc nic nie usłyszysz, więc musi być coś cienkiego, jeśli chcesz zamontować pod tym głośniki. Jak chcesz zaślepić na amen-to proponuję kupić drugą półkę. Są małe szanse na zaślepienie tego tak, by nie było śladu, a głośniki możesz dać w boczkach...

Gruby filc faktycznie wygłuszył by głośnik, ale chodzi mi o materiał filcowany.

A czy TO będzie dobre? Jak myślicie?

[ wiadomość edytowana przez: sodax dnia 2005-12-28 12:11:19 ]

Coś w rodzaju sukna bilardowego byłoby chyba odpowiednie, ja tak w tamtym roku swoje zamaskowałem.

klik

Weź tą Klik daj na całą polke na dziury podwójnie

po co obijac - kup cienki material typu TIUL, i zszywaczem tapicerskim po bokach złap i bedzie ok - a dzwiek fajnie przejdzie przez to