Do Krakusów - gazowników.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na mojej ulubionej stacji benzynowej (MPO, Kraków, ul.Nowohucka) uruchomili wreszcie "rozlewnię" gazu do autek.
Dzisiaj rano była cena 2.03 zł (albo 2.06?).
Pozdrawiam

Chyba zacznę jeździć tankować do Krakowa
W Sączu gaz od dłuższego czasu 2,21 zł na Orlenie i po 2,15 zł "u pana Zdzisia".
Z tym, że na gazie od pana Zdzisia Starletka dostaje lekkieko muła

U nas średnio 2,13

Styk opolszczyzny i śląskiego około 2,15

Krakusy gazownicy - polećcie gdzie w Krakowie moge DOBRZE zamontować gaz do Carinki E 1,8 ?

A ja powiem tylko ze do zwyklego baniaczka 5L miesci sie o wiele wiecej niż 5L benzyny, ktos rozwscieczony pisał ze zmiescił nawet niecałe 7L wiec z LPG pewnie jest tak samo

Croom, ale ossso chozi ?

Rbo, do tego silnika wolę nikogo nie polecać
Pierwsze o co będziesz pytał gazowników, to czy wiedzą co to takiego czujnik ubogiej mieszanki w Toyocie
Powodzenia.

Witam! Skoro już o gazie, to ile może kosztować instalacja gazowa do Corolki E9 1.3 12V ?? I czy opłaca sie instalować LPG do tak małego silnika. Robię ok 500 - 1000 km w miesiącu. Szybko sie zwróci?

Cytat:
2006-10-08 22:14:32, rbo pisze:
Krakusy gazownicy - polećcie gdzie w Krakowie moge DOBRZE zamontować gaz do Carinki E 1,8 ?

mogę polecić Godulę... koszty straszne, ale jak chcesz to mogę Ci podesłać link, gdzie opisałem jak się kończy tzw. skrobanie dupy szkłem...

7A-FE nie jest jakimś normalnym silnikiem

Wybierz się do gości, albo zadzwoń. Dane masz na www.godula.pl , spytaj, zobacz ile Ci powiedzą... ja już wiem, że jakbym miał drugi raz LPG zakładać to u nich...

aa, i nie daj się naciągnąć na BRC Sequent24... zresztą oni Cię na niego nie będą namawiać

pzdr

Perzan pisze o MPO, zacytuje kilka komentarzy z http://www.dobaku.pl

"Ale kant. Tankowałem ON. Wziąłem więc kanister 5 litrowy i dwa razy nalałem do niego. Dwa razy nie dolał mi do pięciu litrów 250 ml,( co daje na 20 litrach 1litr do tyłu za który płacę) mimo, że wskazanie na dystrybutorze było 10 l. Pan zaoferował, że sprawdzi razem ze mną to wskazanie ale on dysponował tylko wskaźnikiem 1l a tu jak wiadomo różnica wyjdzie niewielka. Szerokiej drogi ale nie z MPO.
kierowca 2005-07-13 17:52"

"Ha, więc nie tylko ja miałem takie odczucie - tankowałem tam (po raz pierwszy) niedawno i tez mi coś za dużo ON weszło do baku... Zwróce wiekszą uwagę na ilosc tankowaną na innej stacji i pod koniec września jeszcze raz do MPO - podziele się z Wami wnioskami...
ZurcioS 2005-09-01 23:32"

"Tankowałem jeden jedyny raz na tej stacji i odniosłem wrażenie, że jakoś dziwnie dużo paliwa weszło mi do baku. Więcej tam nie pojechałem.
Schwester 2005-03-18 14:25"

Jak dla mnie wystarczy zeby tam nie jechać

Aaaaa... trzeba było tak od razu