Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
masz12 (S) Moderator VwGroup Seat Cordoba Grójec | 2006-01-06 18:27:32 a oleju ci nie przybywa ?
czy korek od wlewu oleju ma biały naloty? jeśli jest nalot to masz odpowiedź |
masz12 (S) Moderator VwGroup Seat Cordoba Grójec | 2006-01-16 09:56:32 widzę że kolega Uszek z takim zjawiskiem się nie spotkał
racja sam nalot na korku o niczym nie świadczy chyba że jest go o wiele za dużo miałem coś takiego w audi 80,pękła głowica i płyn dostawał się do oleju co jakiś czas trzeba było dolać ,pod samochodem było czysto, po dłuższym postoju na bagnecie było widać dwa poziomy płynów |
arturo78 szczecin | 2008-02-04 23:21:01 Mam ten sam problem a mianowicie pekl mi 2 lata temu plastykowy króciec od parownika lpg ubylo troszke plynu zrobilem z 10 km wyciagam kluczyk ze st. a auto chodzi no coz samozaplon ...przegrzany.Zmienilem uszczelke uszczelniacze na zaw...etc.minal rok wszystko ok.Mialem stluczke pasek stal rok w garazu oczywiscie odpalany i jezdzony co 2 tyg.Zaczelem exploatowac go juz normalnie wiec zmienilem olej na kiepski(orlen 15w40 bo akurat mam zapasy duuze) jezdze dalej...korek bialy ,mija miesiac na korku z lyzeczka doslownie jasnego gluta
Zbaranialem na bagnecie nic mleka,oleju nie przybywa,plynu troszke ubywa ale w dlugim czasie ttto normalne(ok 1,5 mies.) W zbiorniczku nie ma babelków ani tlustej mazi!!! to jest kórde zajawka jedyne co to troszke leci para z róry ale raz ze:wylot mam duzy,katalizator wyciety i to ze gas zawiera tez wode... Rozumiem ze w garazu mam wilgoc,robie krótkie odcinki(25km.) Ale zeby zamiast lekkiego nalotu miec lyzeczke mleka? Czy mozliwe ze glowica walnela gdzies w górnej partii i tylko tam zbiera sie mleko no ale powinien sie podniesc stan oleju...? pozdro.. |