Kochane wycieraczki /problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam , szukałem na forum czy nie miał ktos podobnego problemu i niestety nie znalazłem tak do konca tego co ja mam.

Problem polega na tym iz od pewnego czasu wycieraczki w moim E-34 2,5 24 v zaczeły chodzic tylko na najszybszej predkości .
Nie ma innej opcji zeby działały , i teraz nie wiem co to może byc .
Czy to przełacznik , przekaznik czy co tam jeszcze moze byc .
Jest zima i to naprawde wkurza, moze ktos z was miał taki przypadek? pilnie potrzebuje pomocy , jutro weekend chce to wrescie zrobic ;/

mysle ze przelacznik !!

Wracamy do tematu ...... wymieniłem przełacznik i dalej to samo

witam
A może to tylko styki nie zwierają

pozdro

Chodzi Ci o styki przy silniczku >>?? czy gdzie ?

ja mam taki sam problem z wycieraczkami w e36 316. u mnie tez chodza tylko na najszybszej predkosci i jak np zatrzymam wycieraczki i beda one akurat np w polowie szyby to tam sie zatrzymuja, musze celowac az beda na samym dole. co z tym zrobic?

Ja juz mam problem z głowy , sam do tego doszedłem. Co było przyczyna ? okazało sie że jedna wycieraczka na bolcu który łaczy sie z ramieniem jest zatarta. Silniczek poprosu nie miał siły krecic wycieraczkami ( pomagały opady deszczu ) .Odkręciłem, przesmarowałem załozyłem i jak narazie jest git . A w twoim przypadku może to być przekażnik który steruje praca wycieraczki ( tak mi powiedział znajomy mechanik jak przyjechałem z moim problemem, niestety sie mylił ) .Wydaje mi sie ze to może być u Ciebie ( przekażnik czy jak to sie tam zwie) . Moje wycieraczki wracały na miejce a Twoje nie . Przełacznik raczej odpada , zreszta uzywany kosztuje ze 40 zł , ja tyle zapłaciłem za mój który niestety nie był potrzebny.

[ wiadomość edytowana przez: BIG1 dnia 2006-10-31 19:15:25 ]

dzieki za porade sprawdze to, i mam jeszcze jedno pytanie gdzie dokladnie znajduje sie ten przekaznik?