Essi" 94 1,6 16V- nie chce zapalić;

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, proszę o pomoc, mój fordzik nie chce zapalić. Rozrusznik kręci, tzn. akumulator jest ok. Coś padło, tylko co? Filtr paliwa? Przewody do świec? Świece? Niech ktoś coś podpowie. Za pomoc wielkie dzięki z góry.

po pierwsze wykręć świecę i sprawdź czy iskra jest

DOkladnioe, sprawdz czy jest iskra. Bedziemy wiedziec, czy szukac po stronie paliwa, czy tez zaplonu.

Sprawdz takze, czy po przekreceniu kluczyka - w pozycje zaplon wlacza Ci sie na 1 sek. pompa paliwa.

Jak sprawdzisz ww. daj znac, pomyslimy dalej

OK. Na jedno pytanie mogę już odpowiedzieć. Pompa po przekręceniu pracuje. Resztę sprawdzę i dam znać po 13.00 bo teraz siedze w pracy.

Prosze o pomoc!!!!! Mam identycznego essiego i to samo sie mi dzieje nie chce zapalic akumlator dziala rozrusznik tez. Zauwazylem ze jak jest duzy mróz to niezapala!!! Jedynie jak odpala to na popych. Pomocy co z nim moze byc?????????

No to skoro dzieje Ci sie to samo, to sprawdz te same rzeczy... Chociaz to, ze odpala na pych moze oznaczac, ze rozrusznik za slabo kreci...

Po pierwsze niemacie przypadkiem Gazu wiele osob probuje zapalic na gazie jak nie idzie to przelaczaja na benzyne w tedy juz jest za pozno jak sie uprze to niezapli juz i na benzynie tylko pchanie.
a jezeli odrazu na gazie to bym sugerowal ze caly prąd pobiera rozrusznik i za male napiecie idzie na cewke trzeba by jakos doprowadzic oddzielnie prąd (moze slaba mas) tak mialem kiedys w poldku poscilem oddzielne kabelki do cewki i bylo po klopocie/