Które tuleje kupić ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Biło mi na kierowałce - pisałem o tym przy okazji innego wątku.
Dziś fura w górze i diagnoza - wysrane obie tuleje duże lewa i prawa.

Wiadomym torem, rozmowa w warsztacie zeszła na plan - co kupić.

Gość mi powiedział wprost - tuleje motocrafta to chłam, padnie to szybko, nie polecam w ogóle. Za to proponuję Panu TRW, ale nie ma w tej chwili dostępnych, to w zamian zamontujemy SASIC, w cenie 20 pln/sztuka , czyli wymieniam wszystkie cztery, co by dwa razy nie rozbierać zawiasu. Łączna kwota zatem 80 pln.

Jaka jest wasza opinia ? Czy ktoś podziela zdanie owego mechanika ?
Mi nie zależy bardzo na niskiej cenie, chcę po prosttu kupić RAZ A DOBRZE, czyli porządny produkt. Tak się nauczyłem robić.

ha ha ha TRW, to ma byc super tuleja, ha ha ha
Motocrafta kup i olej typa. Ja osobiście wyminiłem jedną (na motorafta właśnie) i jest OK.
A watków typu: wyminłem tuleje i po 10kkm znowu mi lata było pełno... i wszyscy tam wymieniali na jakies nieoryginalne i potem na Motocrafty i później już się posty nie pojawiały...
Pamietaj, żeby sprawdzić geometrię po zabiegach...

sorki bo niemam w tej chwili czasu ale napisz na prywata wieczorem odpisze bo niewiem czy Lemfoerdem produkuje czesci ALe to jest najepsza dostepna firma jak masz indeks tego sasica lub jakis inny to podaj zobacze jakie są dostepne zamienniki hej ewentualnie organo@wp.pl

Nie wiem jakich firm mialem podroby ,ale motocraft wytrzymuje najdluzej. Masz zaje$%#$ niski zawias i tak czy siak bedziesz robil to min raz w roku.

tylko oryginaly - a juz to przetestowalem. Oryginal wytrzymuje o wiele dluzej niz wszystkie inne tansze badziewia. Mowie o standardowym zawiasie i o WeiTecu....... Badziewie zmienialem co jakies pol roku (max niecaly rok) teraz jade ponad rok na oryginalach (zmienialem je jeszcze na standardowym zawiasie) a niecaly rok mam to twardsze........ i pamietaj o ustawieniu zbirznosci

Czyli co ? Tylko motocraft ta ? Dla mnie cena nie gra roli, miałem dylemat tylko dlatego, że ktoś mi powiedział w warsztacie, że "akurat tuleje to motocraft robi gówniane i starczą na krótko. Polecamy SASIC, albo TRW".

Jeśli zatem radzicie nie słuchać tego mechanika, bo gada bzdury, no to posłucham rady klubowiczów

U mnie po 10 000km TRW komplet tuleje wahacza/sworznie/końcówki drążków powiedziały do widzenia.