Czy ktos przerabiał zwrotnice w HERTZ ESK 165?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy warto sie w to bawic przy tych głośnikach? głównie chodzi mi o wymiane lepszych komponentów w zwrotnicy i czy ktso w ogle wymienial w nich standardowe kable?

Pozdrawiam

hmmm... nie przerabialem ale mysle ze wymiana samych komponentow na takie same ale wyzsze jakosciowo lub klasowo nie ma sensu bo nie bedzie az takiej roznicy (chyba ze na nowo podzielic pasmo), jednak głosniki nie sa az takiej klasy zeby komponenty zwrotnicy miały dla nich tak ogromne znaczenie Pozatym hert`z to solidna firma i zwrotnice sa zbudowane z dosyc dobrych jakosciowo komponentow mysle ze poniesione koszty były by zbyt duze wzgledem uzyskanej poprawy jakosci dzwieku i poporostu ta operacja byłaby nieopłacalna. Takie jest moje zdanie

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-01-17 21:52:11 ]

ale np podbno ja nie wiem tak słyszałem ze Morele z Car Audio sa swietne ale tylko po zaprojektowaniu nowej zwrotnicy, ale jakie modle nie wiem, cos pewnie z tych tańszych.

no tak, ale nawet te tansze Morel`e to jednak duzo wyzsza klasa niz hertz ESK

Cytat:
2006-01-17 21:58:35, Schizm pisze:
ale np podbno ja nie wiem tak słyszałem ze Morele z Car Audio sa swietne ale tylko po zaprojektowaniu nowej zwrotnicy, ale jakie modle nie wiem, cos pewnie z tych tańszych.

W przeważającej większości fabryczne zwrotnice należałoby usunąć i robić nowe do kubatury, kształtów konkretnego auta i umiejscowienia głośników.