Siena 1,2 - późno się przełącza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem. Instalacja LOVATO II generacji, komputer,lambda od 2004. Wszystko było OK, ale niedawno(jeszcze przed tymi mrozami) autko zaczęło się strasznie późno przełączać na gaz. Proszę o porady gdzie szukać przyczyny, lub proszę o schemat, ponieważ byłem u gazownika i powiedział , że tak ma być...
Proszę o pomoc i dobry i dokłady opis jak pozbyć się problemu. Dzięki!

Witam!!! Miałem to samo w identycznej Sience też z instalką Lovato i Kompem AL-700. Tak samo jak tobie nie chcialo przełacząć sie na gaz potrzebowal czasami jazdy na benie 10- 15 km lub czasem i wiecej.
Byłem na przeglądzie po 10 tysiącach i powiedziałem co jest grane to zrobili to. Teraz lata na gazie bez żadnych problemów. Nie wiem co dokladnie naprawiali bo sie na tym nie znam, ale twój gazownik ściemnia, że tak ma być. Po prostu musi pogrzebać i doprowadzić instalkę do sprawności.

wiem, że tak nie powinno być... nic nie poradzę , że taki gazownik jest w mojej okolicy... dlatego chcę sam znaleźć przyczynę...

czekam na sugestie

bz pcta nic nie zrobisz musisz miec soft i kabel albo zdemontuj czujnik temperatury przy rduktorze i przewod sugnalowy dokrec do masy