Preparaty do rdzy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jakie są preparaty, które wchodzą w reakcję z rdzą.
Podobno po zastosowaniu na rdzę, robi się z niej kamień i nie powiększa się.
Stosował to ktoś z Was??

Ja uzylwm jakiegos za 20 Pln- nie pamietam nazwy. I chyba nic oprocz wymiany elemenyu nie pomoze na dluzsza mete.

Szwajcarski Brunox, dostępny w małej buteleczce do nakładania pędzelkiem oraz duży pojemnik z atomizerem do nakładania jako spray. Polecam małą buteleczkę bo preparat jest dość gęsty i atoizer często się zatyka. Dokładna instrukcja stosowania dołączona jest do opakowania - trzeba tylko kupić sobie lupę ponieważ text na karteczce jest ydrukowany czcionką 4. Pozdrawiam. imovane wróg cortaninu

Ja Cortaninem coś tam działałem i było OK. Ale nie mówię że jest naj

Cytat:
2006-02-10 15:23:12, Wojo pisze:
Ja Cortaninem coś tam działałem i było OK. Ale nie mówię że jest naj

tez ale przy miejscu narazonym teraz na wode i sol podczas zimy to lipnie sprawdza sie

dzięki, coś tam z tym wymyślę, popytam w sklepach, ale chyba faktycznie najlepiej wymieniać cały element

tak jak juz kolega wczesniej napisal brunox ale polecam nie w sprayu.. maja stronke w necie

a mnie brunox wkużył...

po pierwsze jest strasznie klejacy
po drugie strasznie długo schnie...
po trzecie nie nadaje się za bardzo na podkład bo po zaschnięcu zostaje gruba warstwa...

ale kupiłem w OBI ostatnio taki ciekawy preparat

Rostbremse firmy NIGRIN i musze powiedzieć że jak narazie jestem zadowolony.

posmarowałem tym kilka miejsc w aucie (wykwity rdzy i tym podobne) i wszystko po kilku godzinach zrobiło się czarne. nie zauwazyłem zeby rdze szła dalej od tych miejsc. narazie minęło jakies pół roku.

jest to w postaci płynu, nakłada się pędzelkiem, kolor taki biało kromowy chyba. po wyschnięciu przeźroczysty. W sumie wygląda po wyschnięciu tak jakby odparowywał, bo nie zostaje żadne zgrubienie.

tylko cena...

z tego co pamiętam to dałem za uteleczkę 200 ml, ok 30 zł

i takie coś:

rostbremse

I ja sie przymierzam do generalnej konserwacji tylko niewiem jakim środkiem, srpawdzałem na allegro rożne preparaty np BOLL, czy APP -baranek w spray do nanoszenia pistoletem, ablo niemiecki ROSTBREMSE także w sprayu, ale przed tym wszystkim musze jakos ogniska rdzy usunąć.

Czytam was i jeśli mała buteleczka kosztuje 30 zł, to niewiem czy z torbami niepojde przy takich cenach a mam tych ognisk troche.

Dodam że jeszcze jeżdze bez nadkoli -miałem zalożyć ale chciałem zrobic generalną konserwację i dopiero później wszyskto pozakladać, wiec myśle ze po tej zimie, pod spodem bedzie masakra.

Jeśli wiecie o jakims tanim i dobrym środku, byłbym wdzieczny.

Najlepszym preparatem na rdzę oprócz wymiany elementu jest szczotka drociana na wiertarce-wiosną w zeszłym roku przechodziłem to na własnej skórze -skóra mi cierpła jak patrzyłem na moje auto od spodu. Więc założyłem szczotke na wiertare i wyczyściłem wszystkie elementy na których pojawiła sie rdza później poszedł 2x Hamerait a po nim Bitex oj bardzo gruba warstwa. A w nadkola tylne to po 2 puszki sprayu Bitexu i powinno być dobrze.A po 2 sie nie stresuje w końcu auto ma już 8 lat więc tu i uwdzie może do coś atakować - ale bez stresu.

Cytat:
2006-02-13 12:21:28, gardenia1 pisze:
Najlepszym preparatem na rdzę oprócz wymiany elementu jest szczotka drociana na wiertarce-wiosną w zeszłym roku przechodziłem to na własnej skórze -skóra mi cierpła jak patrzyłem na moje auto od spodu. Więc założyłem szczotke na wiertare i wyczyściłem wszystkie elementy na których pojawiła sie rdza później poszedł 2x Hamerait a po nim Bitex oj bardzo gruba warstwa. A w nadkola tylne to po 2 puszki sprayu Bitexu i powinno być dobrze.A po 2 sie nie stresuje w końcu auto ma już 8 lat więc tu i uwdzie może do coś atakować - ale bez stresu.

hehe, moje na 13

i z tego co wiem to narazie tylko jeden próg zaatakowany, ale to tylko dlatego że był przytarty...

A gdzie takie cuś można kupić ???
U mnie nigdzie nie ma czegoś takiego...