Regeneracja luster reflektorów we Wrocławiu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Czy ktoś z Was zna może sprawdzony zakład lub fachowca we Wrocławiu, który się tym zajmuje? Znalazłem w forumowym archiwum fachowca m.in w Bytomiu ale wolałbym kogoś tu na miejscu .

VacMet. Sp. z o.o. Metalizacja próżniowa tworzyw sztucznych. Regeneracja reflektorów
0 71 352 95 39
54-440 Wrocław, Żmigrodzka 241a
pow.m. Wrocław, woj.dolnośląskie

0 601 70 45 57 Wrocław, Rogowska 80/5

nieznam zakładu ale wiem ze tam robią którys ze znajmoych tam robił a dane z pkt.pl

Dzięki, sprawdzę ich

i jak wiesz już cos na temat tej firmy?? tez mam do zregenerowania jeden, i wolał bym załatwić to bez przesyłek itp, a do wrocka nie mam daleko

Byłem dzisiaj w VacMecie na Żmigrodzkiej, ale nic nie załatwiłem. Gość po obejrzeniu reflektora stwierdził, że szkoda się za to brać, bo wytarcie jest bardzo niewielkie (miał rację). Poza tym stwierdził, że efekt końcowy może być różny, gdyż oni i tak muszą wszystko zetrzeć i położyć nowy lakier na całym lustrze. Cena - ok. 120PLN

Podsumowując, nie zostawiłbym reflektora fachowcowi z brakiem zaufania do własnego rzemiosła (cytuję "jest ryzyko, że wyjdzie gorzej niż już jest" - hmm... no to umiemy to robić czy nie? )

Może facet z Rogowskiej będzie bardziej konkretny. Jutro z nim pogadam.

Facet z Bytomia nie ma takich problemów i bierze 80 pln za rozebranie reflektora, regeneracje odbłyśników i sklejenie reflektora, może również przepolerować maszynowo szkło, jeśli potrzeba (za dodatkową opłatą).
No, ale trzeba przesłać...

Cytat:
2006-03-06 22:20:55, sewcio pisze:
Facet z Bytomia nie ma takich problemów i bierze 80 pln za rozebranie reflektora, regeneracje odbłyśników i sklejenie reflektora, może również przepolerować maszynowo szkło, jeśli potrzeba (za dodatkową opłatą). No, ale trzeba przesłać...

koszt 80 pln za regeneracje plus 20 za polerke i 20 za wysyłke,......
lepiej nówka , rozbierana bedzie parować , a z resztą najlepiej rozbierać sąsiadke

Nie ma prawa parować, jak jest zrobiony jak trzeba, a gość robi jak trzeba, moje nie parują. Za 120pln, ciężko kupić lampy do ksenonów.
A z sąsiadką prawda, tylko jak jest fajna...

Cytat:
2006-03-07 00:07:44, sewcio pisze:
Nie ma prawa parować, jak jest zrobiony jak trzeba, a gość robi jak trzeba, moje nie parują. Za 120pln, ciężko kupić lampy do ksenonów. A z sąsiadką prawda, tylko jak jest fajna...

jak do ksenonów to racja........
ale zwykłe to sie nie kalkuluje