Zgaśly lampy ;/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na wyświetl.checkcontrol pojawił się komunikat o awarii świateł cofania,w e34 to odzielne lampy w klapie bagażnika.Sprawdziłem i nie świecą,również przeciwmgielne... wszystkie bezpieczniki oblukałem i są ok,również te pod kanapą...w tych lampach jest też lampka oświetlająca bagażnik,i ona działa.Wyjąłem te lampy i dostała się do nich woda,troszkę się popaliły ale obwody sa ok,zarowki sprawdzone,rowniez wtyki sa ok.
Co to moze byc???
czy jest mozliwe zeby jakis przekaznik sie uszkodzil?Wszystkie inne urzadzenia dzialaja bez zarzutu...
Za pare dni mam przeglad

zobacz TU
może coś pomoże

Cytat:
lampka oświetlająca bagażnik,i ona działa.Wyjąłem te lampy i

Lamki od oświetlenia w klapie świecą jasno, czy się tylko żarzą ?

pozdr
Mariusz
PalioWeekend

świecą się normalnie...

dzieki furi ale to na pewno nie żarówki...możliwe żeby walnął przekaźnik?jeśli tak to który to jest odpowiedzialny łaśnie za te lampy ;/

sprostuje swój post bo wiem że napewno może się to komuś przydać,w e34 idą kable tylną klapą po lewej stronie.Bardzo często się tam przecierają(miałem już tam również z centralnym-wariował)

natomiast u mnie przejscie od akumulatora do tyłu jest ok,na bezpiecznikach rownież dobrze.WALNĄŁ NAJPEWNIEJ CZUJNIK PRZY SKRZYNI(mam automat) orientuje się ktoś z was jak go znaleźć i ile może coś takiego kosztować? Jak nie to zrobie włącznik świateł cofania na przycisk...