Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-04-11 19:01:01 Kurna Olek,żebym ja miał kaskę...Buuuuuuuu!Oferta miód,malinka |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-04-11 21:18:42 ja bym dał 1800 za taki silniczek jak by 2.0 mi nie wypaliło.
jest tylko problem mój bolid nie ma silnika wiec jaką metoda mi go założycie jezeli to nie problem to w środe wpłacam 400 i czekam na włozenie silnika |
Piter20 (M) A3 WRC | 2003-04-11 21:26:27 Jakąś linkę holowniczą mamy |
Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2003-04-11 22:16:41 Ja mogę tylko zachęcać i zaręczyć, że silnik jest po prostu żyleta – będzie na pewno długo służył. W takim stanie i za taką cenę dostać silnik to po prostu marzenie. Panewki wymieniamy tylko dlatego, że poprzednie były, „tradycyjnie” już, założone w niewłaściwe czopy, ale nie nosiły prawie żadnych śladów zużycia! Więc jak nabywca dotrze te cudo zgodnie z moimi zaleceniami, to będzie się nim dłuuuugo cieszył.
Brać! O taką okazję może być kiedyś cieżko. Bodziot - załatwiasz garaż kanałem i masz załatwione. Jedynie dojazd doliczymy do cennika. Albo zaholujesz bolida do nas i wyjedziesz już autkiem gotowym. Rozwiązań jak widać - sporo |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-04-11 22:59:30 autko stoi u znajomego blacharza wiec jest kawałek dachu nad glową,. za założenie moge dać do 200 zł bo tyle sobie zarzyczył w/w znakomy za włożenie silnika do mojego scigacza (ale w promocji za 200 dostaje wspomaganie z załozeniem) wiec musze sie zastanowić. i to poważnie. W okolicach poniedziałku bede oglądał 2.0 jak mi sie nie spodoba (bo soś mi smierdzi w tej tranzakcji) to sie odezwe o moze ubijemy interes
wiec czekasm na koncowe ustalenie ceny bo konkurencja nie spi Niemiał człowiek problemu kupił POLONEZA [ wiadomość edytowana przez: bodziot dnia 2003-04-11 23:07:05 ] |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-04-12 10:49:31 1400 poraz 1
1400 po raz 2 1400 po raz 3 SPRZEDANY DLA BODZOT i jeszcze jedno pytanie to wersja 105 czy 111 KM Niemiał człowiek problemu kupił POLONEZA [ wiadomość edytowana przez: bodziot dnia 2003-04-12 16:38:03 ] |
Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2003-04-12 18:42:29 Bodziot – radzę Ci dokładnie obgadać sprawę włożenia silnika za 200 zł ze znajomym. Dodaj do tego skrzynię (bardzo ciężki okaz! – to nie takie piórko jak seryjna) – za włożenie samego silnika za dwie stówy to rozumiem - oraz wał napędowy. Oraz oczywiście trzeba nastawić i wyregulować zapłon i gaźnik, żeby zechciał gadać. Akurat takich operacji dokonaliśmy już dość dużo i nie jest to takie proste, łatwe i przyjemne jakby się wydawało. Sporo się trzeba namęczyć, w przypadku zastosowania gaźnika PN, z cięgnem gazu – trzeba trochę pokombinować (chyba że zostaniesz przy oryginalnym Weberze - ale wtedy miej świadomość, że z regulacją gaźnika będziesz musiał sobie sam radzić, bo wątpię, że znajdziesz kogoś kto to będzie umiał nastawić, trudniej też o części do niego). Dużo cierpliwości też trzeba mieć w przypadku montażu skrzyni – ciężko przykręcić mechanizm zewnętrzny zmiany biegów (przykręca się go po założeniu skrzyni, od środka auta, bo inaczej się skrzyni nie włoży, a dostęp od strony otworu w konsoli jest po prostu tragiczny). Poza tym włożyć skrzynię we trzech nam było naprawdę ciężko – sapaliśmy jak po maratonie – jest diablo ciężka. Chcę Ci tylko powiedzieć, że z tych 200 zł może się zrobić niezła sumka, bo za taką sumę to w warsztatach włożą co najwyżej skrzynię biegów i zamontują wał, ewentualnie wrzucą silnik na poduszki i cześć! To jest robota na dobry cały dzień i dla co najmniej dwóch (ciężko będzie), a najlepiej trzech osób. Piszę to tylko dlatego, żebyś się nie rozczarował, gdy Twój znajomy się narobi jak dzik i będzie za to żądał więcej. |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2003-04-12 19:38:13 poslalem dzisiaj totka jak sie uda skrzynia jest moja w kancie |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-04-12 20:22:03 witaj dzieki za oszczezenie ale powiedział ze za 200 to zrobi i wierze mu ze wie co robi bo sam ma 2.0 w polonezie dopieszcony przez kol. IREQ wien nie planuje problemów związanych z włożeniem. narazie kombinuje z przywiezieniem go i mam 2 alternatywy:
1) jechać po niego osobuście ( fajny) 2) moze Spedpolem było by taniej |
izka Miłośnik FSO AUDI 80 B3*/ FIAT 12 ... kraków | 2003-04-12 20:28:01 Kupuj bodzio kupuj bo spocik sie zbliza i znow bede musiała zapiąc cie na mój hak |
Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2003-04-12 22:24:20
To 132B1.000 - więc chyba powinieneś być ukontentowany |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-04-12 23:01:27 pewnie że jestem
|
BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-04-13 17:48:36 a czy w gre wchodza raty ?? hehe
ma sie rozumiec ze bodzio jest juz pewnym kupujacym ? ;] |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-04-13 17:56:00 tak
i niechmnie ktoś przelicytuje to urwe co nieco |
Lechu Miłośnik FSO Karolina Gdańsk/Warszawa | 2003-04-13 18:28:13 a ja bym się policytował jednak wcześniej chciałbym wiedzieć jakie dodatkowe koszty wiążą się z taką przekładką, oprócz samego silnika i przekładki? ile za przegląd, itd?
czy mogą być jakieś problemy z zarejestrowaniem takiego potworka? |