Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-03-26 01:22:46 Witam
Natknołem się niedawno na magiczny środek zwany ceramizerem. http://www.ceramizer.pl Moje pytanie jest takie, czy ktoś wlewał takie cudo do samochodu i czy to działa??? Nie chodzi mi to oczywiście o jeżdzenie bez oleju, ale o zmniejszenie jego zużycia. |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-03-26 12:30:43 Jeśli chodzi o magnetyzery, jedyne co to poprawiają analizę spalin. Nie wiem jak ale to faktycznie działa. Ale z tym ceramizerem to ciekawe. Fakt faktem sam silnika nie wyremontuje, ale chodzi żeby choć troche zmniejszyc żużycie oleju. |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-03-26 19:49:41 Kolejny zamulacz do silnikow cos ala silnik doktor |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-03-26 21:46:30 Co do magnetyzerow polecam watek MAKSOR bodajze w dziale tuning. Sam mam zalozone.
Ceramizer - jak znajde czas to go wleje bo kupilem z ciekawosci. Na stronie ceramizera sa testy, opinie i filmik do sciagniecia. Wyglada na to ze dziala i nic nie zatyka. Jak mi zadziala w silniku to kupie wersje do skrzyni biegow bo po rozruchu 2-ka ciezko wchodzi. [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2006-03-26 23:43:14 ] |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-03-27 17:04:41
Jesli chodzi o 2jke to norma w hyundaiach ja mam klopoty z 1dynka jak mam zimny po nocy samochod. |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-03-28 20:33:25 Dzisiaj zaaplikowalem ceramizer. Testow kompresji nie robilem, zrobie za jakis czas. Zobaczymy czy sie wyrowna cisnienie. |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-03-28 22:10:38 zwróc uwagę jak ze spalaniem oleju, jeżeli przepalał to czy to ustało albo sie zmniejszyło
|
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2006-03-29 07:40:13 Ponoć te magnetyzery działają, tylko musi być to profesjonalnie zrobione, w paru miejscach czytałem że promy kosmiczne są w takie magnetyzery wyposażone (z reguły w reklamach o tym pisza, ale tak jest naprawdę) ponieważ na takim promie oszczędność kilku procent paliwa przekłada się na wiel tys. kilometrów. Jeżeli jednak ktoś zamontuje to co w większosci można spotkać na Allegro za kilkanaście zł to niezła lipa z tego jest. Najczęściej sprzedają "magnetyzery" chałupniczej roboty. Są to po prostu te magnesy neodymowe: (http://neodymowe.pl - ceny od kilkudziesięciu groszy się zaczynają) przyklejone do metalowej opaski zaciskowej:
Przypuszczam, że cudów tu raczej nie będzie... Są jednak magnetyzery, które wyglądają bardziej profesjonalnie: Mój kolega kiedyś miał podobny do tego czerwonego i twierdził że oszczędność była zauważalna - około 8-10%. Osobiście tego nie testowałem. |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-03-29 16:02:49
Ludzie no faktycznie tylko nie wiem czy zwruciłeś uwagę ale promy kosmiczne mają silniki rakietowe na paliwo stałe a nie na bezołowiową i nikt nie zakłada tam kawałków magnesu z allegro tylko urządzenia indukcyjne które mają całkiem inne zadanie. Bardzo dużo osób montowało takie cuda w samochodach w większości przypadków dresy w golfach po tuningu taśma klejącą. I to nie działa, a jak działaa to napewno formuły 1 z fury nie zrobisz a tym bardziej promu rakietowego. |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-03-30 00:08:31 damian-k: sprawdze olej ale troche to jeszcze musze pojezdzic
Wampun: u mnie z magnetyzerami spalanie spadlo o ok. 0,4l na 100km. Opisalem to w watku MAKSOR. Podobne do "tego czerwonego" niezle kosztuja i trzeba ciac szlauch doplywu benzyny. |
fuzel HF MEMBER Hyundai Coupe Niemodlin | 2006-04-01 21:29:49 [quote]
2006-03-30 00:31:51, PioMan pisze: Jedynym srodkiem ktory cos tam daje jest srodek poprawiajacy parametry oleju. Np Militec czy motorlife. Wiadomooo ze na hamowni nicc nie wykaze i przy jezdziee z noga w podlodze tezz nie spadnie nam w ogle zuzycie ale zalozmy ze w dlugotrwaje jezdzie w korku czy np na bardzo niskich obrotach przy minimalnym obciazeniu ma szanse o 0,25 litra obnizyc to spalanie, do tego podniesc troche trwalosc silnika. Ten MILITEC dolewałem kiedyś 2 x. Jeździłem wtedy Oplem Rekordem 2,2 na pełnym wtrysku. Nie stwierdziłem żadnej różnicy, również jeśli chodzi o zużycie paliwa. fuzel |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-04-05 15:45:44 Ustabilizowal sie odglos silnika. Ja go nazywam "sprezarka" lub "odkurzacz". Teraz go wyrazniej slychac nawet na wolnych obrotach. |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-01-09 18:19:59 Odswieze stary temat.
I co sadzicie o ceramizerach po przejechaniu juz kilkuset km. Cobra_JM ty zastosowales i jak?? |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2007-01-09 20:53:01 A wiesz ze o tym zapomnialem a bylem juz pare razy u p.Miska. Zbliza mi sie przeglad jeszcze ok 1500km i moze nie zapomne w koncu o zmierzeniu kompresji. Olej bierze tak samo - chyba przez popychacze 1L na 3-4 tys. [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2007-01-09 20:55:26 ] |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-01-09 21:23:40 Tak sie zastanawiam nad zalaniem do oleju takiego specyfiku ale pozytywnych opini nie wyczytalem na naszym forum.
Co do opinii ludzi na stronie producenta ceramizerow to wyglada na to ze jest to rewelacyjne. Koszt tego to ok 50zl i ma niby zachowywac wlasnosci na ok 70tys km. Widzialem filmik o tym ze polonez po zastosowaniu tego ceramizera jezdzil 500km bez oleju. troche zabawne Ale widzialem tez wykresy z pomiaru kompresji cylindrow to byly wyrownane i poprawione nawet do 1,8 bara. |