Duże spalanie na LPG instalacja gazowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio zauważyłem iż moja władzia zaczęła spalać potworne ilości gazu. w trasie dochodzi do 15l... na PB jest w normie 6-8l/100km.
wcześniej równica między lpgca pb wynosiła max 1.5l
help...

może przydała by jej sie regulacja? a filtr powietrza masz czysty?

może warto by zobaczyc ustawienia komputerka - bo ty tam chyba masz coś takiego.

plus pewnie przeglad instalacji - filtr gazu.

ja mam Goralu ten sam problem ale na gazie mam przejechane ze 150k km. U mnie diagnoza jest nastepujaca... reduktor.
Raczej sie nie oplaca reanimowac... trzeba nowy
Ile na swoim zrobiles??

U mnie reduktor wytrzymał 140 tyś. Objawy takie same dużo pali, gasł na biegu jałowym, a w końcu nie dało sie jeździć. Na początku chciałem regenerować ale cena membrn nie wiele się rózniła od nowego reduktora. Wymiana w moim przypadku była banalnie prost ale ja mam gaźnik. Namierzyłem punkt zaopatrzenia warsztatów montująych instalacie i te czeńsci naprawde nie są ta drogie oczywiście bez marży warsztatów Jak by ktoś potrzebował namiary mogę podać. A tak przy okazji uważajcie na reduktory Lovato produkowane w czechach są troche tańsze ale bardzo badziewne

Ja poprosze!!!!

Firma mieści się w rembertowie na ulicy Fiszera (numeru nie pamiętam) w tym samym miejscu też montuja instalacje ale trzeba iść na góre do takiej "rozpadającej się budki" dalej już Cię pokierują.

mi regeneracja się kalkuluje, bo mam reduktor landi. nowy kosztuje ze 400pln.

Na allegro macie pełny wybór po ok 60zl

Mi za zestwa membran krzykneli 120 zł orginalne za dopasoywane 80 zł. Reduktor StarGaz. Teraz mam lovato i kosztował mnie 160 zł orginalny włoski plus dostałe dodatkow filtry gazu. Przekopałem całe allegro i wiele innych stron i wszyscy który regenerowali sobie reduktory mówili jedno zeby nie kupować podróbek membran i nie dobierać innych firm bo to jest na chwile. Niestety regenerować mozna ale tylko za pomocą zestawów producenta. W moim przypadku się to nie opłacało, kupiłem nowy.

Do Górala
Wyłączny importer Landi Renzo jest gdziś w Józefowie ale tam rozmawiają tylko z instalatorami

160zł za reduktor nowy? hmm w sumie tanio ale ja an membranach z allegro za 60zl do lovato jezdziłem i były spoko.

Cytat:
2006-05-04 21:24:37, PRYMI pisze:
Do Górala Wyłączny importer Landi Renzo jest gdziś w Józefowie ale tam rozmawiają tylko z instalatorami

dzięki. ja i tak pojadę do moich instalatorów.

jak powiedziałem tak zrobiłem. pojechałem do servisu, panowie najpierw wymienili filterek, potem okazało sięże nie moga odkręcić zaworu spustowego w reduktorze. profilaktycznie więc zdemontowali parownik i rozkręcili go... naszym oczom ukazał się kilogram błota i sztywne membrany.
po wyczyszczeniu auto jest znaczenie bardziej elastyczne.
a spalanie? zobaczymy, wlałem dzisiaj do pełna i zaczynam jady testowe...

No własnie trzeba pamiętać o odkręcaniu korka an dole reduktora i upuszczaniu szlamu.

a ile to to Cie kosztowalo?? i gdzie byles... to na wszelki wypadek ze bedzie malo kosztowac

warsztat na ulicy Słomianej na Jelonkach.
koszt regeneracji parownika z ustawieniem itd... 200pln.
mało?

Witam, mam takie pytanko , kazdy mnowi o spuszczaniu szlamu przez korek spustowy w parowniku, a ja takiego korka nie mam , instalacja 2-letnia Tomassetto. jest to mozliwe zebym nie mial tego korka??? bynajmniej z dolu nic nie wyczówam.

o ile się zdążyłem zorientować, czytając forum LPG to są parowniki nie posiadające odmulacza.

Witam
też mam Tomasetti i korka nie odnalazłęm, nie mam też klasycznego filterka gazu, tylko rodzaj osadnika

Srednio na jeża, Goralu a czy miales cos w srodku wymieniane?? Jakies membrany itp?? Czy poprostu czyszczony??