Reduktor od linki....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile kosztuje taki reduktor napedu linki prędkościomierza (nie cieknący) a może są jakieś komplety naprawcze (czy to się opłaca robic) i czy reduktor można ze skrzynki wyjąć bez opuszczania skrzyni.

jojo, widze ze walczysz z tym samym problemem, w ostatnim miesiacu dwa razy walczyłem z tym czyms i tak przegrałem. wyjmiesz toto bez wyjmowania skrzyni, ale warto odkręcic chociaż tylną podporę od podwozia. Jesli cieknie to wystarczy zmienic uszczelkę albo na czerwony silikon.

Jest tego wiele rodzajów, wyjmij, policz zęby i dopiero jedź kupić. Na strażackiej 20zł bez zniżki. Jak cos wal na priv.

jeśli zakup reduktora po rozsądnej cenie to tylko giełda.

A co do wymiany to powinno się dać go wyjąć ale na styk. zresztą w czym problem opuścić troszkę skrzynię?
Trzeba miec tylko podnośnik hydrauliczny

No tak cieknący reduktor linki prędkościomierza to bol chyba kazdego posiadaczy poldka ja tam sie przyzwyczaiłem do tej zwisajacej ciągle kropli oleju

Cytat:
2003-04-24 02:49:41, Maras pisze:
No tak cieknący reduktor linki prędkościomierza to bol chyba kazdego posiadaczy poldka ja tam sie przyzwyczaiłem do tej zwisajacej ciągle kropli oleju

tak ja do dzisiaj nawet nie bylem swiadom ze to moze cieknac

Cytat:

--------

Ja też

Pozdrawiam
---------------
SILAN

Cieknac moze, a jest tego z 11 rodzajow rozniacych sie przelozeniami - sam w sumie nie wiem dokladnie co jak i dlaczego tak. Na tym malym dekielku - zaslepce powinno byc tez wybite przelozenie.
A co do ciekniecia to pomyslcie sobie o niektorych wlascicielach motocykli Ural, gdzie wykonywano czasem odlewy karterow tak lipnie ze byly jak gabka i puszczaly olej cala powierzchnia - jak to byscie doszczelnili ?

Militecem albo trocinami

napęd może kosztować w zależności od typu od 70 do nawet 165 zł Pytałem w sklepie. Ja swój uszczelinłem w ubiegłym roku silikonem i do tej pory odpukać nic nie cieknie.

Cytat:
2003-04-24 07:28:23, Plush pisze:
Cytat:

Kurka wodna,będę teraz zmieniał olej w skrzyni to luknę czy nic nie leci,do głowy by mi nie przyszło

Dzięki za pomoc i najpierw to wezme i uszczelnie silikonem a później zobaczymy.

Pozdrawiam

Dzisiaj kupiłem nówke za 55 zł na Żeraniu. 7:15 przełożenia.
Z wymianą troche się trzba uszarpać. Ja opuszczałem skrzynie.
Na próbie 150 wykręcił a gaz w wykręcony na wersje eco-nomic, lub biedny student jak kto woli