Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Beny21 405SRI + 406 GLX DT ... zambrow | 2006-05-22 23:24:41 Witam wszystkich i ponownie prosze o pomoc :]
w moim 405 2.0 8V (PB, LPG) z '93r. po włączeniu zaplonu zapal mi sie pomarańczowa kontrolka "Check Engine" i niechce zgasnac. Gasnie dopiero pare sekund po odpaleniu auta, a silnik przez ten czas sie dusi. Czy ktos wie co to moze byc?? Prosze o pomoc!!! [ wiadomość edytowana przez: Beny21 dnia 2006-05-22 23:28:06 ] |
sebanek Audi A6 Piaseczno | 2006-05-23 22:50:48 Dusi sie?? najprosciej ci bedzie podjechac do jakiegos elektryka zeby ci gi podlaczylk na kompa tylko nie do peugeota bo ci okroja z pieniedzy! Sprawdz lambde ale to nie jest powod ze sie dusi!! Sprawdz czujnik spalania stukowego i ewentualnie czujnik polozenia przepustnicy!! Ale to ja sprawdzilem u ziomka z komputerem kodem blyskowym mi wyszlo!! Pozdrawiam!!
|
ANDRIUBIKER Membre du forum PEUGEOT 405 2.0 SRi x4 WŁOSZCZOWA | 2006-05-30 17:07:20 tak ma byc po wlaczeniu zaplonu ma sie palic kontrolka check engine lub taka z symbolem silknika i w srodku ma litere K- a po odpaleniu ma zgasnac po kilku sekundach - a ze sie dusi - zrob restart komputera ( jak to zrobic opisane jest na forum peugeot405club) i wyczysc lub wymien na nowy silniczek krokowy- i po problemie- jak sie bedzie zapalac ta kontrolka w trakcie pracy silnika to bedzie oznaczac awarie ktoregos z czujnikow odpowiedzialnych za prace silnika lub awarie samego komputera- a tak jest wszystko ok- a ma prawo sie zapalac jak w trakcie pracy silnika przelaczysz na gaz lub odwrotnie z gazu na benzyne ale tez po jakiejs chwili powinna zgasnac... |
ANDRIUBIKER Membre du forum PEUGEOT 405 2.0 SRi x4 WŁOSZCZOWA | 2006-05-30 18:07:00 tak ma byc po wlaczeniu zaplonu ma sie palic kontrolka check engine lub taka z symbolem silknika i w srodku ma litere K- a po odpaleniu ma zgasnac po kilku sekundach - a ze sie dusi - zrob restart komputera ( jak to zrobic opisane jest na forum peugeot405club) i wyczysc lub wymien na nowy silniczek krokowy- i po problemie- jak sie bedzie zapalac ta kontrolka w trakcie pracy silnika to bedzie oznaczac awarie ktoregos z czujnikow odpowiedzialnych za prace silnika lub awarie samego komputera- a tak jest wszystko ok- a ma prawo sie zapalac jak w trakcie pracy silnika przelaczysz na gaz lub odwrotnie z gazu na benzyne ale tez po jakiejs chwili powinna zgasnac... |